20 Nisan 2012 Cuma

POLITIK - Aa Atatürk yok!

Aa Atatürk yok!

Milliyet yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında, Anadolu Ajansı'nın web sitesindeki değişikliğe dikkat çekti.
İşte o yazı...

19 Nisan 2012 - 11:17

Kamu kuruluşlarından Atatürk’ün adını silme kampanyası sürüyor.

Anadolu Ajansı’nın web sitesinde amblemin hemen altında yer alan “Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 6 Nisan 1920” yazısı kaldırıldı.

Anadolu Ajansı’nın en büyük özelliği Kurtuluş Savaşı sırasında kurulmuş olmasıdır.

Anadolu Ajansı kurulmadan önce merkez ajans görevini Türkiye - Havas Reuter” yapıyordu.
Tabii haberler işgalcilerin ve işbirlikçilerin istediği biçimde düzenleniyordu.
Meclis kurulmadan 17 gün önce Anadolu Ajansı kuruldu.
Türkiye kurtuluş savaşını ve bağımsızlık mücadelesini Anadolu Ajansı’nın desteğiyle yürüttü.

Atatürk AA’nın kuruluşunu Sivas’a çektiği telgrafta şöyle duyurdu:

...Müslüman kişilerin iç ve dış en doğru havadis ile aydınlanmalarının zorunlu bir gereksinme olduğu önemle göz önüne alınmış, bunun sonucu, burada en yetkili kişilerden oluşan bir özel kurul yönetiminde, (Anadolu Ajansı) adı altında bir kurum kurulmuştur.”

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk acaba AA’yı kimin kurduğunu sanıyor?
Kendisinin mi?

MİLLİYET

 


--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Parva leves capiunt animos.  *** Kucuk seyler kucuk ruhlari esir alir.  Latin Atasozu - (Ovid)   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede c ehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder