21 Nisan 2012 Cumartesi

Fwd: NC - Pensilvanya da Gulen okullarini kapatma karari

Pensilvanya da Gulen okullarini kapatma karari  

ABD nin Pensilvanya eyaletinin en buyuk kenti Philadelphia Okul Reform Komiyonu(SRC) aralarinda Gulen hareketine bagli Truebright Science Academy nin de bulundugu uc okulu kapatma karari aldi.


ANKA

Ankara- Philadelphia Inquirer gazetesi, Gulen hareketine bagli Truebright Science Academy de calisan 9 ogretmenin de, kendilerine oranla daha tecrubesiz olana Turk ogretmenlerden daha az para aldiklarini one surerek, ayrimcilik yapildigi iddiasiyla okuldan sIkayetci oldugunu iddia etti.
Gazete, ABD de ulke genelinde cesitli federal kuruluslarin, Gulen okullariyla ilgili cesitli suclamalari arastirdigini belirtirken, okulun baskani Bekir Acikel ve CEO Bekir Duz un Philadelphia Inquirer gazetesinin konuyla ilgili haberlerini dogru olmadigi gerekcesiyle elestirdigini, okullariyla ilgili herhangi bir Federal sorusturma yurutulmedigini, gizli bir seylerinin olmadigini belirterek yetkililerin okullarinda inceleme yapmasi icin kapilarinin acik oldugunu soylediklerini yazdi.
Pensilvanya eyaletinde hizmet veren Gulen hareketine bagli uc charter okuldan biri olan Truebright Science Academy 2007 yilindan bu yana faaliyet gosteriyordu.
Fen ve Teknoloji agirlik egitim veren okulun 307 ogrencisi bulunuyordu.

 
20 Nisan 2012

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=331424
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Mutlulugu bulmak icin degil, paylasmak icin evlenilir...  Harry Emerson Fosdick   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yay gin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder