17 Nisan 2012 Salı

POLITIK - Israil kanali savas planini acikladi

Israil kanali savas planini acikladi

Channel 10, Israil’in Iran’a saldirma planini acikladi.
Basrolde F-15’ler var, pilotlar belli

Israil televizyonu Channel 10, ordu yetkilileri ile haftalarca gorusmeler yaparak nukleer muzakerelerin bir sonuca varamamasi durumunda Israil’in Iran’a karsi baslatacagi saldirinin detaylarini ortaya koydu.
Kanalin muhabiri Alon Ben-David’e gore Israil, 23 Mayis’ta Bagdat’ta gerceklesecek ikinci tur muzakerelere kadar bekleyecek, muzakerelerin cokmesi durumunda orduya Iran’in nukleer tesislerine saldiri emri verilecek.

Ailelere yer sectiler
Operasyonda onlarca saldiri ucagi, eskort jetleri, havada yakit ikmali saglayan tanker ucaklar, elektronik savas ucaklari ve kurtarma helikopterleri yer alacak.
Israil filosunun en uzun mesafe ucma kapasitesine sahip ucagi olan F-15’ler on cephede yer alacak.
Hava Kuvvetlerinin ‘Eitan’ adli insansiz ucagi da Iran’a gidecek.
Şimdiden pilotlarin ailelerini yerlestirmeleri icin uslerden uzakta yer alan guvenli bolgeler de olusturulmus.

Ancak Israil Hava Kuvvetleri’nin Iran’in tum nukleer programini yok edebilecek kapasitesi bulunmuyor, bu nedenle ‘kisa ve profesyonel’ bir saldiri planlaniyor.
Operasyonda kayiplar verilecegi de kabul ediliyor.
Gilad adli bir subay “Bazilari gorevden geriye donemeyecek” diyor.
Israil, operasyonun ardindan basta Lubnan Hizbullahi’ndan olmak uzere saldirilarin baslayacagini, ulkenin kuzeyinde 30 yildir gorulmemis tam kapsamli bir savas cikacagini da kabul ediyor.


http://dunya.milliyet.com.tr/israil-kanali-savas-planini-acikladi/dunya/dunyadetay/17.04.2012/1529065/default.htm
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    OLU  Hangi mahallede imam yok, Ben orada olecegim. Kimse gormesin ne kadar guzel, Ayaklarim, saclarim ve her seyim. Oluler namina, azade ve temiz, Mechul denizlerde balik; Musluman degil miyim, hasa, Fakat istemiyorum, kalabalik. Beyaz kefenler giydirmesinler, Sizlamasin karanligim havada. Omuzlardan omuzlara gecerken sallanmayayim, Ki butun azalarim hulyada. Hicbir dua yerine getiremez, Benim kainatlardan uzakligimi. Yikamasinlar vucudumu, yikamasinlar, Cilginca seviyorum sicakligimi...  Fazil Husnu DAGLARCA   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder