26 Nisan 2012 Perşembe

"Kizlar 10 yasinda evlendirilebilir"

Aşağıdaki yazı ve sahih hadisler hiçbir yorum yapılmadan, tamamen İslami kaynaklardan alınmıştır.

Muhammed’in en küçük karısı Aişe’dir.

Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir.

(Aişe, Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e’s Sahih, Kitabu Menakıbı’l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e’s-Sahih, Kitabu’n-Nikah/69, Hadis no:1422) ,demek ki 3 yıl beklenilmiş).

Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız", "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor.

Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak.

·         (Bkz:Muhammed Ali Tehanevi, Keşşafu ıstılaha-tı’l-Fünun,1/788).

·         M. Sofuoğlu (Cilt 4, Syf – 318,319) Sahih-i Müslim ve Tercümesi.

Neden islam şeriatı denilen politik islama karşıyız?
İşte bundan dolayı.

Gerçekten de Peygamberimiz böyle yapmıştır.
Sünnet ehli Hz. Peygamberi taklit etmelidir.
O halde ben sünniyim, sünnet ehliyim diyen gönül huzuruyla, vicdani bir yük taşımadan 6 yaşındaki bir kadını(!...) nikahına alabilir, ve yine rahatça 9 yaşındaki bir kadını(!...) yatağına alabilir.
Müftü, gerçekten de doğruyu söylemiştir.

Bu durumda bu söylenenler gönlünüze yatmıyorsa, önünüzdeki seçenekler.
  • Hz. Muhammedi taklit etmeyecek, ve sünni olmayacaksınız. Bu durumda dinde reform isteyenlere katılıp, Kur'an-Hadis-Akıl sıralamasında sıranın değiştirilerek Kur'an-Akıl-Hadis silsilesiyle dini yeniden yorumlanmasını isteyeceksiniz. Kısacası, aklı hadislerin önüne koyacaksınız.
  • Sünni olmaya devam edecek, keyfi bir şekilde aklınıza yatmayan, işinize gelmeyen şeyleri kabul etmeyecek, işinize geleni kabul edeceksiniz.
  • Dinden çıkacaksınız, aklınıza, gönlünüze hitap eden yeni bir din arayacaksınız.
  • Dine ilişkin konularda kafanızı kuma gömecek, işlerin doğruluğuna, eğriliğine kafa yormayıp, kafanıza göre takılacak, ama sanki bir etnik kimlikmiş gibi, soran olursa "ben Müslümanım, Hanefiyim, Sünniyim" dersiniz.
  • Ya da, hem ben sünniyim diyecek, ve aynı zamanda Suudi Müftüsüne biat edeceksiniz. Bu durumda kafanıza uygun kadınlardan birine resmi, üçüne dini nikahı kıyacaksınız. Resmi nikahınızda olmayanları kafanıza göre boşayacaksınız, arzu ederseniz, ve bulursanız, küçük kızlarla da evlenerek, pedofilik keyifler yaşayacaksınız. Ve bütün bunların yanında promosyon vicdanınız da son derece rahat edecek. Değil mi, ki siz Allahın emirlerini yerine getiriyorsunuz. Size kim ne diyebilir ki? Laf söz eden olursa da demokrasi, kişilik hakları, dini özgürlükler diye yaygara yapacaksınız.

Hayırlısı, inşallah, hamdolsun.


"Kizlar 10 yasinda evlendirilebilir"

Skandal muftuden bir skandal aciklama daha

Daha once Arap Yarimadasi'ndaki tum kiliselerin yakilmasi gerektigine yonelik aciklamalariyla gundeme gelen Suudi Arabistan Buyuk Muftusu Abdulazizi el Seyh, simdi de kucuk kizlarin evlenmesine verdigi onayla gundemde.

Londra merkezli el Hayat gazetesinin haberine gore Basmuftu, Islam'a gore kizlarin 10-12 yasinda evlenebilmesinin mumkun oldugunu soyledi. Bir kadin katilimcinin, kucuk kizlarin kendi rizasi disindaki evlendirilmeleri konusundaki bir soruyu soyle cevapladi:

"25'I BEKLEYENLER YANILGI ICINDE"

"Evlenmek icin 25 yasini bekleyenler buyuk yanilgi icindeler. Buyuklerimiz 12 yasindan once evlenirlerdi. Kizlara verilen iyi terbiye o yaslarda evliligin getirdigi sorumluklari yerine getirmelerini saglar."

Habere yer veren Huffington Post'a gorus gonderen Kuzey Carolina Universitesi'nden Omid Safi, "bu aciklama Suudi din otoritelerinin kendi insanlarindan ve dunya genelinde kabul goren Islami normlardan ne kadar uzak oldugunu gosteriyor" dedi.

6 YASINDA EVLILIK IPTAL EDILMEMISTI

2009 yilinda bir Suudi mahkemesi, 58 yasindaki bir adamla 6 yasindaki bir kizin evliligini iptal istegini reddetmisti.

Gecen yil da Fas'ta Seyh Muhammed el Muhravi kucuk kizlarin evlendirilebilecegi yonunde fetva vermis, Fas Bilim Konseyi bu fetvayi kinayan bir bildiri yayinlamisti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/737281-kizlar-10-yasinda-evlendirilebilir

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Insanlar hakkinda konusulanlara inanip onlar hakkinda karar verme.  Anonim Nasihat   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli   bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder