27 Nisan 2012 Cuma

POLITIK - Arap Baharı islam ülkelerine ileri demokrasi, ve kadın hakları getiriyor....

  • 14 Yaşındaki kızların evlendirilebilmesi. Bu tedbir ise genç yaşta cinsel olgunluğa erişmiş olman kadınların cinsel tatminine hizmet eden yararlı bir imkandır. Gönül isterdi ki, bu yasa tasarısında peygamberimizin sünnetine uygun olarak 6 yaşındaki kadınların da nikah altına alınabilmesi imkanı olsun, ancak günümüz şartları ancak bu kadarına imkan vermiştir.
  • Her iki cinsin de, ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde ilişkiye girebilme hakkı. Veda ilişkisi adı verilen, bu son derece duygusal ve insani olgu niyahet kabul görmüştür. Dikkatinizi çekerim bu konuda da islamiyet kadın ve erkeğe eşit davranmıştır. Arzu eden kadınlar da ölen eşleriyle öldükten sonraki ilk altı saat içinde veda ilişkisi yaşayabilecektir. Elbette kadınların bu hakkını nasıl kullanacağı konusu benim de kafamı kurcalamaktadır. Ama yine de islamın eşitlik anlayışı dikkate değer.
  • Kadınların kocalarının onayı olmadan kocalarını boşamasının önüne geçilmesi. Bu da kıt zekalı olan kadınların, bilmeden istemeden, kocalarını ani gelişen duygusal patlamalarla boşamalarını engelleyen ve bu şekilde kadın haklarını korumaya yönelik bir önlemdir. Bu şekilde aile birliği korunacak ve kadınların ortada kalmasının önüne geçilmiş olacaktır.
Bunlar Arap Baharı sonrası duyduğumuz müjdeli haberler.
Bizim ülkemizde de her geçen gün iyi haberler duymaktayız.
İleri demokrasi, ve çağdaş islam anlayışı çerçevesinde bizde de gelişmiş Arap ülkelerinde meclislere sunulan yasa tasarılarının benzerleri, ve hatta daha ileride olanlarının gündeme gelmesini bekliyoruz.
Darısı bizim başımıza.
Aşağıdaki yazı ve sahih hadisler hiçbir yorum yapılmadan, tamamen İslami kaynaklardan alınmıştır.

Hz. Muhammed'in en küçük karısı Aişe'dir.
Hz. Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir.

(Aişe, Hz. Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e's Sahih, Kitabu Menakıbı'l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikah/69, Hadis no:1422) ,demek ki 3 yıl beklenilmiş).

Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız", "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor.

Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak.

·         (Bkz:Hz. Muhammed Ali Tehanevi, Keşşafu ıstılaha-tı'l-Fünun,1/788).

·         M. Sofuoğlu (Cilt 4, Syf – 318,319) Sahih-i Müslim ve Tercümesi.

Mısır'da Mübarek sonrası değişim:

Mide bulandıran yasa!

Mısır Ulusal Kadınlar Konseyi, parlamentoya 14 yaşındaki kızların evlendirilebilmesine izin veren ve erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan iki yasanın reddedilmesi çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Haber Portalı

İstanbul- El Arabiya'nın bildirdiğine göre, Konsey Başkanı Dr.Mervat el Talavi, Mısır Halk Meclisi Başkanı Dr.Saad el Katatni'ye bir mesaj göndererek, Mısırlı kadınların, özellikle Hüsnü Mübarek'in geçen yıl Şubat ayında iktidarı bırakmasının ardından yaşadığı sıkıntıları iletti.

Talavi'nin mesajının detayları El Ahram gazetesi yazarı Amro Abdul Samea'nın köşesinde yer aldı.
Makaleye göre Talavi, 14 yaşına gelen kız çocuklarının evlendirilebilmesine izin veren bir yasa ile erkeklere, eşleriyle ölümünden sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı veren yasanın kabul edilmemesini istedi.

Abdul Samea, makalesinde, "Talavi, mesajında gelecekle ilgili kalkınma planlarında yer alacak, kadınların dışlanması ve konumlarının zayıflatılmasına neden olacak yasaların ülkedeki insani kalkınmaya olumsuz etki yapacağını çünkü kadınların ülke nüfusunun yarısını oluşturduğunu söyledi" diye konuştu.

Tepkiler artıyor

Bir erkeğin, ölmüş eşiyle ilişkiye girmesi, Faslı bir din adamının Mayıs 2011'de konuyla ilgili açıklamaları üzerine gündeme gelmişti.

Zemzemi Abdul Bari, nikahın ölümden sonra da geçerli olduğunu belirterek, kadınların da aynı hakka sahip olduğunu ifade etmişti.
Zemzemi'nin bu sözleri Mısır'da bir yıl sonra meclisin gündemine girdi.

Ülkenin tanınmış gazetecilerinden, televizyon sunucusu Cabir el Karmuti, ON TV'deki programında Abdul Samea'nın makalesine atıfla;
"Veda Seksi" yasası olarak bilinen taslağı eleştirdi.

Karmuti;

"Bu çok ciddi bir durum.
Anayasayı hazırlayacak bir panelin böyle bir yasayı görüşmesi nasıl mümkün olabilir?
Abdul Samea, Talavi'nin Katatni'ye gönderdiği mesajı gözleriyle görmüş mü?
Bu inanılmaz bir şey.
Bir eşe böyle bir hak vermek kabul edilemez.
İnsanlar gerçekten böyle mi düşünüyor?"
diyerek yasaya tepki gösterdi.

Mübarek yasaları değişiyor

Mısır'da Mübarek döneminde kadın haklarını korumak için çıkarılan yasalar parlamentonun çoğunluğunu oluşturan İslamcıların gündeminde önemli yer tutuyor.

İslamcıların kaldırılmasını talep ettiği yasalar arasında, kadınların kocalarından izin almaksızın boşanabilmelerine hak tanıyan yasa öne çıkıyor.

Parlamentodaki İslamcılar bu yasaların;
"aileleri yok etmeyi hedeflediğini" iddia ederek kaldırılmalarını istiyor.

26 Nisan 2012

http://moroccoworldnews.com/2012/04/33484/what-abdelbari-zamzami-missed-in-his-lastest-queer-fatwa/
http://www.moroccoboard.com/news/5238
http://www.ihatethemedia.com/morocco-fatwa-allows-sex-with-dead-wifes-corpse
http://digg.com/news/lifestyle/love_moroccan_style_fatwa_allows_man_to_have_sex_with_dead_wife_s_corpse
http://www.dearelectedleader.com/2011/05/17/love-moroccan-style-fatwa-allows-man-to-have-sex-with-dead-wife%E2%80%99s-corpse/
http://www.allthingsnow.com/week/politics/shared/13291877/Love-Moroccan-style-Fatwa-allows-sex-with-dead-wife-s-corpse-All-Things-Now
http://www.youtube.com/results?hl=en&client=firefox-a&hs=YNg&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&q=Love,+Moroccan+style:+Fatwa+allows+sex+with+dead+wife%27s+corpse&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1133&bih=464&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=w1

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Destursuz baga giren, hesapsiz dayak yer.  Anonim   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirle  r ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder