17 Aralık 2018 Pazartesi

LAVROV'DAN 'KIRIM' UYARISI: BEDELİ AĞIR OLUR

Bu açıklamayı size Türkçeden Türkyeçeye tercüme ediyorum.
Ruslar her bir mokun farkında.

Diyorlar ki....
Ukrayna ABD azmettirmesiyle bir genel saldırı denemesi yapacak.
Biz bunu biliyoruz ve hazırız, diyor.

Yalnız meraklı olanlar bilir, ben de biliyorum.
ABD'nin ve batılı müttefiklerinin Ukrayna'daki yığınağı öyle etli bir yığınak değil.
Onların kararlı olmadıklarını, ve sonuca yönelik bir harekat için hazırlık yapmadıklarını oradan anlıyoruz.
Ve Ruslar kesinlikle kararlı.

ABD ise karalı falan değil, tam olarak yaptığı Ukraynayı kullanarak bir savaş provası yapmak, Rusların kararlılığını zorlamak.
Ancak, ben şimdiden söylüyorum, Ruslar kesinlikle kararlı.
SSCB bölünürken Kırım ve Azak denizinin Ukraynaya düşmesi tamamıyla Rusların iyi niyetiyle ve o dönemdeki zaafiyetleriyle ilgilidir.
Ruslar daha ufukta SSCB yokken bu bölgeleri gerek  Osmanlıya, gerekse müttefikleri olan İngilizlerle savaşarak, kan döke döke, çatır çatır almıştır.
Ve Çar Deli Petronun sıcak denizlere inme hedefinin ilk aşamadıydı, Kırım.

Kırım ve Azak denizini Ukraynaya terk edecek olsalar, Ruslar Karadanizden tamamıyla çekilmiş, donanması kalmamış olacak.
Bu işin şakası falan yok.

ABD ve tetikçisi Ukrayna devam ederlerse ki devam edecekler.
Sonuç Gürcistan gibi olacak, ve kayıpla çıkacaklar.


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



LAVROV'DAN 'KIRIM' UYARISI: BEDELİ AĞIR OLUR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun Kırım sınırında provokasyona hazırlandığını bunu yapması halinde gereken cevabı alacağını ve bedelinin ağır olacağını söyledi.

Pazartesi 17 Aralık 2018 13:55

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna'nın Kırım sınırında provokasyona hazırlandığını bunu yapması halinde gereken cevabı alacağını söyledi.

Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Lavrov "Poroşenko Donbass'taki sınır hattında veya Kırım'daki idari sınırda bir provokasyon olmazsa sıkıyönetimi uzatmayacağını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın da dediği gibi temas hattında Ukrayna'nın 19 bin askeri çok sayıda askeri teçhizatı var. Onlara İngiliz ve ABD'li eğitmenler yardım ediyor" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığı habere göre Poroşenko'nun Rusya sınırında ve Kırım sınırında aralık ayının son 10 gününde provokasyon gerçekleştirmeyi planladığına dair bilgiler aldıklarını kaydeden Lavrov "Bu bilgilere inanmaya meyilliyiz. Ukrayna cevabını alır bedeli ağır olur. Bu bizim ülkemiz bizim sınırlarımız. Birilerinin buralarda kendi çıkarlarını gütmesine Kırımlıların uluslararası hukuka uygun bir şekilde muhafaza ettiği hakları ihlal etmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Lavrov ellerindeki bilgilere göre Ukrayna'nın Kırım sınırındaki provokasyonu 'Batılı amirleri ve koruyucularıyla' görüştüğünü söyledi ve Poroşenko'nun 'şiddetli cevaplar getirecek yoğunlukta' eylemler yerine 'Rusya'nın Ukrayna'ya saldırdığı' yönünde sürekli bir provokatif zemin oluşturmak için düşük yoğunluklu askeri eylemler önerdiğini kaydetti.

"Bu çirkin ve küçük bir provokasyon" diyen Lavrov lgili görevlilerimiz bu gibi aşırılıkların gerçekleşmemesi için gerekli tedbirleri alıyor" ifadelerini kullandı.

http://haber.sol.org.tr/dunya/lavrovdan-kirim-uyarisi-bedeli-agir-olur-252915

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder