31 Ocak 2011 Pazartesi

AKP Hizbullah’a Müslüman!>>> Parkta buluşmak da suç sayıldı!

 

 

Parkta buluşmak da suç sayıldı!

SERHAT BOZTAŞ/ ANKARA
 
Ankara'da üniversite öğrencileri Ali Haydar Yıldız, Yusufcan Yıldırım, Uğurcan Soybelli, Didem Ezgi Serap ve Rıdvan Akbaş sohbet etmek ve dinlenmek için gittikleri  Demetevler Parkı'nda  gözaltına alındılar. "Karşıt görüşlü öğrencilerle kavga edebilirler" ihtimalini gözaltı gerekçesi olarak gösteren polis, öğrencilerin evlerinde el koyduğu yasal kitap, gazete, dergileri de "örgüt dokümanı" olarak gösterdi. Trajikomik 'örgüt dokümanı' arasında  bir de kitap listesi  var. Bu listede tüm kitapçılarda bulunan Turan Feyizoğlu'nun İbrahim Kaypakkaya'yı anlatan "İbo" kitabı da var. İlginç olan ise polisin 'yasak' dediği kitabın sadece liste üzerinde kalması.
Polisin  şişirilmiş, 'delilleriyle' mahkemeye çıkarılan gençler, evlerine yapılan baskınlarda elde edilen dergi ve kitap gibi materyaller "yasa dışı" ilan edilerek "örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla tutuklandılar.

LİSTE VAR, KİTAP YOK!

Tutuklanan öğrencilerin avukatlarından  Engin Gökoğlu, tutuklamaların hukuki boyutunun olmadığını söyledi. Gökoğlu polisin trajikomik gözaltı olayını ise  şöyle anlattı: "Parkta buluşan  müvekkillerim sırf bir araya gedikleri için 'şüpheli' görülüp gözaltına alındılar. Polis, 'karşıt görüşlü öğrencilere bir saldırı hazırlığı içerisinde olabilecekleri' gibi soyut bir iddia ile hareket etti. Öğrencilerin yurt ve evlerinde yapılan aramalarda ise, bir kitap listesi çıkmış ama 'yasak' dedikleri kitaplar sadece liste üzerinde mevcut, aramalarda o kitaplar bulunmamış. Gazete ve dergiler ise, herkesin ulaşabileceği, yasak olmayan yayınlardır."Gökoğlu, Üniversite öğrencisi müvekkillerinin eğitim haklarından yoksun bırakıldığına dikkat çekerek, bu hukuksuzluğun biran önce son bulmasını istedi.

AKP Hizbullah'a Müslüman!
Ankara'da demokratik kitle örgütleri, Hizbullah mensuplarını serbest bırakan AKP'nin hedefinde devrimciler olduğunu belirterek, tutuklamaları protesto ettiler.
Ankara Gençlik Derneği, Demokratik Haklar Federasyonu, Mücadele Birliği Platformu ve Yeni Demokrat Gençlik Yüksel Caddesinde yaptıkları eylemle tutuklamaları kınadı. "Faşist baskılar saldırılar bizi yıldıramaz" pankartı açan  grup, "Tutuklananlar serbest bırakılsın" sloganı attı. Gurup adına açıklama yapan Sultan Işıklı, AKP'nin demokrasi ve özgürlük lafını ağzından düşürmeyerek halkı kandırdığı fakat düzmece 'terör örgütü' tutuklamalarıyla gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyledi.  Işıklı, "AKP, bir yandan Hizbullah'ın eli kanlı katillerini dışarı salarken, diğer yandan devrimci ve demokratları baskı altına almak uğraşındadır" dedi.

TRT, resmi polis bülteni gibi...
TRT, beş üniversite öğrencisini polisin yakalamasını "Üniversitelerde Kaos Planı" olarak kamuoyuna duyurdu. Polis bülteni gibi düzenlenen haberde; "İstihbarat toplamak için üniversiteleri gezen terör örgütü PKK üyesi genç bir kız takibe alındı. Başörtüsü terör örgütü PKK üyesinin kamuflajı oldu. Güvenlik kameraları genç kızın görüntülerini kare kare kaydetti. PKK'lı eylemci gözaltına alındı. Eylemciden yola çıkarak 4 kişi daha yakalandı. Operasyon tamamlanmadı, sıcak takip sürüyor. Sözde başörtülü eylemcinin sabıkası olduğu da ortaya çıktı. Aynı kişi , daha önce ODTÜ'deki bir eylemde sahnedeydi."
 



--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Her zaman insanlar benimle ayni fikirde olsa; Hatalı olduğumu düşünürdüm.   OSCAR WİLDE  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder