27 Ocak 2011 Perşembe

BALYOZ BELGELERİ":ÖLÜ AMİRAL DARBECİ ÇIKTI.

Ölmüş darbeci amiraller
Askeri bilirkişinin Donanma Komutanlığında bulunan belge ve CDlerle ilgili raporunda SUGA ve ORAJ harekât planlarında darbeyi destekleyeceği belirtilen iki amiralin 1998 ve 2000 yılında vefat ettiği kaydedildi
BARKIN ŞIK
ANKARA - Donanma Komutanlığında bulunan belge ve CDlerle ilgili olarak hazırlanan askeri bilirkişi raporunda, Donanma Komutanlığında ortaya çıkan SUGA ve ORAJ harekât planlarındaki askeri yazım tekniklerine uygun olmayan onlarca örnek sergilendi. Darbeyi destekleyeceği belirtilen iki amiralin ise 1998 ve 2000 yıllarında vefat ettiği kaydedildi. Raporda, Donanma Komutanlığında güvenlik zafiyeti bulunduğu belirtilirken darbe planları ile ilgili olduğu öne sürülen hard disklerin 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra oluşturulduğu kaydedildi. Raporda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin bir belgede adının, Yaşar Tayyip Erdoğan olarak yazılmış olmasına da dikkat çekildi.
Tuğamiral Sinan Azmi Tosun başkanlığında 5 kişilik heyetten oluşan bilirkişi raporunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca el konulan 5 hard disk içindeki veriler ile olay mahallinin incelemesi yapıldı. Raporda öne çıkan satırbaşları şöyle:
Disklerin, imha edilecek diğer malzemelerle birlikte kullanım dışı olarak çeşitli zamanlarda İKK kısım amirliğindeki dolaplarda, kimi zaman da uygun yer yetersizliği nedeniyle İstihbarat Kısım Amirliği odasında döşeme altında bulundurulduğu belirtildi.
Alarm devre dışı
İstihbarat Kısım Amirliğinin 2 Nolu Kontrollü Bölge olduğu, bu kapsamda, odanın iki adet kapısının bulunduğu söz konusu kapılardan ilkinin kafes tipi demir bir kapı olduğu ve asma kilitle kilitlendiği, söz konusu asma kilidin tek bir anahtar ile açılabilen basit bir yapıya sahip olduğu, odanın ikinci kapısının anahtarlı çelik bir kapı olduğu, alarmın devre dışı bırakılmış olduğu görülmüş, bahse konu kapıların ve anahtarlarının 8 kişide bulunduğu tespit edilmiştir.
Donanma Komutanlığında bir güvenlik kamerası sisteminin mevcut olmasına rağmen İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne ait odaların girişini gösteren bir kameranın bulunmadığı görülmüştür.
5 numaralı hard disk imajında yer alan manipülatifdosyalar içinde; Balyoz soruşturması iddianamesi ve ek klasörlerindeki SUGAve ORAJplanlarıyla ilintili olduğu izlenimi veren 144 adet dosya tespit edilmiştir.
5 numaralı hard diskte mevcut manipülatifdosyaların tamamının 28 Temmuz 2009dan sonraki bir tarihte ve sistem tarih/saati değiştirilmiş başka bir bilgisayardan aktarılarak kaydedildiği kanaatine varılmış, ancak mevcut verilerden hangi bilgisayarda oluşturulduğuna dair bir sonuca ulaşılamamıştır.
Güvenlik açığı oluşturulmuş
Donanma Komutanlığı İstihbarat, İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğünde bilgi güvenliği açısından mevcut emir ve talimatlara aykırı hareket edilmesi nedeniyle istismara açık bir ortam oluştuğu tespit edilmiştir. Askeri gizlilik dereceli belgeleri içermesine rağmen hard disklerin yürürlükteki yönerge ve usullere uygun olarak muhafaza edilmemesi, İstihbarat İKK ve Güvenlik Şubeye ait odalara giriş - çıkış ve belgelerin muhafazası konularında güvenlik açığı oluşturulmuş olması ve manipülasyona açık bir ortamın ortaya çıkması nedenleriyle, İstihbarat İKK ve Güvenlik Şubede görevli ilgili personel hakkında bu konuya ilişkin adli soruşturma açılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Raporda, hard disklerde bulunan SUGA ve ORAJ harekât planlarıyla ilgili dosyaların içerikleri askeri yazım teknikleri ve personelin görev durumu gibi değerlendirmeler ışığında da ele alındı. Belgelerin içeriğine ilişkin onlarca örneğin sıralandığı rapordaki birkaç başlık şöyle:
TSKdeDost Durumuşeklinde bir ifade bulunmayıp bu husus Dost Kuvvetlerşeklinde ifade edilmektedir.
Karadeniz Bölgesi Müzahir Sb. ve Astsb. Listesi başlıklı listede Üçvş. Engin Çetinin birliği Karadeniz Bölge K.lığı olarak belirtilmiştir. Anılan personelin o dönem görev yaptığı birlik TCG Finike/Erdektir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Emekli Müzahir Personel Listesibaşlıklı listedeki Tuğamiral Nevzat Hilmi Sertel 03 Kasım 1998, Tuğamiral Burhan Durca 2000 tarihinde vefat etmiştir.
Dekont tarihi örtüşmedi
Düstü.ppt dosya içeriğinde İsth. Bçvş. Erdinç Yıldızın eşi Yasemin YıldızınBireysel Emeklilik ve Hayat SigortasıTemmuz ve Ağustos 2008 aylık ödemesine ait banka alındı belgesiyer almaktadır. Temmuz-Ağustos 2008 tarihlerine ait 2 alındı belgesi olmasına rağmen dosyanın oluşturma ve son kaydetme tarihleri 20 Ağustos 2003 olarak gözükmektedir.
2 Ocak 2003 tarihli bir toplantı tutanağı imza blokunda Dz. Kur. Kd. Bnb. Barbaros Büyüksağnak ismi yer almakta olup anılan personel 04 Kasım 2002 31 Ağustos 2003 tarihleri arasında İtalyada bulunmakta olduğundan toplantıya iştirak etmiş olması mümkün değildir.

Cumhuriyet Gazetesi
-- 
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Harabat ehline hor bakma sakın,
Defineye malik viraneler var.
Şeref-ül mekan, bil-mekiin.
(mekanın şerefi mekiinden kaynaklanır.)

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder