24 Ocak 2011 Pazartesi

Öğretmene Darwin cezası

Menkıbe gibi uzanıp giden okur yorumlarını okuyun, sıkılmayın, ama üzülün..
İşte Türkiye 21 yüzyıla bu insan sermayesiyle devam edecek.

Batılılar bir şeyleri keşfedecekler, icat edecekler, Türk bilim adamları Türkiye'de değil, ama Harvard'da, MIT'de buluşlar yapacak, ve bizim mütedeyyin cemaatlerden oluşan yığınlarımız da bunları parayı bastırıp satın alacak.
Sonra da teknoloji ürettiğini zannedip, kendi kendine havalara girecek.

Türk'ün ürettiği her şey yüksek teknolojiye değil de, işgücü ucuzluğuna dayanacak, beleşten az pahallıya gidecek. Onyıllardır ürettiğimiz tarımsal üretimin üç otuz paraya ihraç edilmesinde olduğu gibi. Son yıllarda imalat sanayiinde ve ihracaatımızda da en büyük üstünlüğümüzün ucuz işgücü olduğunu da hatırlatırım. Yüksek teknoloji kullanımı ve üretiminden ise bahseden bile yok...

Üretim de, silah sanayinde, toplumun kültürel gücünü yansıtan her işte teknolik üstünlüğün kuvvet çarpanından Türk milleti yararlanamayacak.

Neden mi?

Çünkü biz hala daha sapla samanı karıştırıyoruz. Biz hala daha dinle-bilimi tokuşturuyoruz. Atı ilk evcilleştiren, çeliği ilk bulan ve kullanan, ve bunun gibi etrafında bulduğu yeni ve üstün, her şeyi Ergenekon Efsanesinde olduğu gibi içselleştiren atalarımızdan çok daha gerideyiz. Çünkü biz aklımızı, dogmalara esir etmeye tercih ettik.

Ve biz bu takımla Avrupa ve Dünya kupalarında başa baş mücadele edeceğiz öyle mi?
Hiç sanmam.
Umutsuzum hem de çok umutsuz..


Öğretmene Darwin cezası

Öğrencinin sorusu üzerine derste Darwin’i anlatan 14 yıllık öğretmene müfredat dışına çıkıp çocukların kafasını karıştırdı diye ceza verildi.

Habertürk Gazetesi’nden Refika Karbacak’în haberine göre Ankara’da ilköğretim 5. sınıf öğrencisi, derste “İnsanlar maymundan mı geldi?” diye sordu. Öğretmen Süleyman Biçer, tüm canlıların değişime uğradığını söyledi, Darwin teorisini anlattı. Öğrenci bunu evde ailesine aktardı.

Aile de öğretmeni şikayet edip derste İncil okuduğunu iddia etti. Milli Eğitim, “Müfredat dışı Darwin anlatıp suç işlemiştir, kınama gerekir” dedi. Mevzuatta böyle bir suç olmadığı için uyarı cezası verildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16835982.asp


~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mustafa akcay

İşte osmanlı bu yüzden çağın grisinde kalıp yıkıldı.Bilimsel düşünceye araştırmaya önem vermiyen at gözlüğü ile olaylara yaklaşan ne olup bitigini anlamaya calışmıyan ,çalışanı da gerici yaptalarla yaptalayan bir düşünce ile ögretmeni cezalandırıyor.Geriye gidiyoruz

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Emirhan Çakır

Bırakın islamı, tüm dinlerde dahi, Allah'ın varlığı ve insanın nasıl var olduğu anlatılmaktadır. Bir bebeği düşünün nasıl dünyaya geliyor. Haşa Maymun olarak mı doğuyor. sonradan mı insana benziyor. Eğer insan maymundan meydana gelseydi, şuan dünyada bir tane maymun olmaması gerekirdi. akıllı olun

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Ali İhsan ASLAN

Sn Ayşegül Coşkun bilimsel metodoloji hakkında bilgisiz olduğunuz aşikar. Kabak tadı vermiş tartışmaları tekrar başlatmak istemem ama neden yağmur yağdığına dair bu günkü bilimsel ' hakikat ' dahi bir teoridir. Prof. Dr. Niyazi Karasar'ın Bilimsel Araştırma Yöntemi isimli bir kitabı mevcut okuyunuz.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

aylin celen

Bu kafalar milli eğitim de oldukça çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmamız hayal.70 yıldır yerimizde sayıyorsak Ata mızın yaptığının üstüne bir şey koyamamışsak bu yobaz kafalar yüzünden..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

tayfun kerpeli

şimdi bir adam çıkmış insan vücuduna en benzeyen hayvanı kendi inancına göre şekillendirip,ortaya kendi imansızlığını söylemenin bir çeşit yolunu atmış.inanmayanlarda desteklemekte.insanlar bilimi kullanıpta neyi yaratmış yada yaratacak.allahın lütuflarını ona inkar olarak kullanmak bu olsa gerek.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ayça omrak

CAHİLSİZİNİZ!o kadar cahilsiniz ki bilimsel anlamda 'teori'nin ne anlama geldiğini bile bilmiyorsunuz.Hala teori'yi arkadaş grubunda konuşurken akla gelen bir fikir gibi düşünüyorsunuz. Evrim ispat edilemez diyenlere: Aylardır çalıştığım labaratuarda ispatlıyorum. GELİN SİZE DE İSPATLAYAYIM!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ince ince

Anladınmı öğretmenim.Mahalle baskısı buna denir.Sana ceza verip vememeleri önemli değildir.Senin üzerinden diğer öğretmenler üstünde baskı kurulmuştur.Deseydinki haşaaaa! çamurdan yaratıldık. Takdir ve taltif ediliyordunuz.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Birsen Aycan

Öğretmen zaten sadece anlatmış, zorla inandırmaya çalışmamış. Ayrıca Darwin teorisi tüm dünyada kabul görmüş teoridir. Okumak, öğrenmek, başkalarını ne düşünüyor bilmek nasıl bu kadar bağnazlıkla karşılanabilir. Bravo öğretmene, aydınlık yarınlar için bir çocuğa zaman ayırmış, bilgisini paylaşmış.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

muharrem kilic

21. yüzyılda hala Darwin'i anlattı diye öğretmenine ceza verilen bir ülkenin değil çağdaş uygarlığa 19 yüzyıl uygarlığına bile erişmesi imkansızdır. Kendisine o soruyu soran öğrencisine o eli öpülesi öğretmen nasıl yanıt verseydi? Hurafelerle o gencecik yavruyu aldatsa,ona yalan mı söyleseydi?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Alaettin Zırhlı

saygı duyulmasını,yobazlık yapılmamasını istiyorlar ama Adem ve Havva'dan geldiğimize inananlara hiç bir saygı duymadan dalgalarını geçiyorlar! Saygı göstermeyen,nasıl saygı bekler! O nedenle şekli olarak neye benzediğimizden önemlisi karakter olarak neye benzediğimizdir!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

volkan voler

burada Evrim teorisi değil eğitim müfrezatı sorgulanmalı. çünki haber eğitim müfrezatı anlayışıdır. evrim teorisini neden tartışıyoruz anlamadım.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Alaettin Zırhlı

Nereden geldiğimizden daha önemlisi,ne derece insan olabildik? O yoksa zaten bir sonuca varamayız..İşte bizler o özelliği veren güç nedir,kimdir,Çünkü önemli bir kısmımız fiziksel olarak insani özelliklere sahip olmalarına rağmen,manevi değerlerden yoksun! işte bir örnek, Darwin'e inananlara devam..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Burhan KURT

"Darwin Teorisi çok mantıklı gelmese de adı üzerinde ""Teori"". O teoriyi öğrenince insan birden bire Ateist olmaz. Bilimde geldiğimiz nokta da bu işte. Allahın yarattığı dünyada fizik kanunlarıyla uğraşacaklarına yok maymundan mı geldik, adem ile havvadan mı? Yok saç teli gözükmeyecek, içki yasak vs.."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Ali Osman Golcuk

Evrim teorisini karşı çıkacağız derken tanrının kudretini küçümsediğinizin farkındamısınz.

Insanlar sadece Adem ve Havva dan geldi diyerek Aden ve havvanın çocukları çoğalmak için birbirleri ile evlendiler diyerek ensest ilişkiyi onaylamış olmuyormusunuz.

Tanrı bir başka çift de yaratamaz mıydı?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Yener Hitit

Öğretmen derste Hem Darwin'i anlatmış hem de İncil okumuş...! Cehalete bak ..! O zamanlarda Klise, teorisini yayınlayan Darwin'i yerden yere vurmuş ve aforoz etmişti.

"(""Bazı şeyleri yarım bileceğine, bir şey bilme daha iyi"" NİETZSCHE)"

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ayça omrak

İnsanın önceden maymun olduklarnı savunmaz evrim. Maymunla insanın milyonyıl önce aynı atadan geldiğini söyler.Bir kitap açıp okumazsınız ki bilesiniz evrim neden ibarettir!Anca camide hocalarınızdan duyduğunuz safsatalar,kulaktan dolma saçma sapan bilgiler.Çamurdan gelmek mantıklı da maymun mu değil

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

YUSUF ERDOĞDU

her canlı ve cansız evrim geçirir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Hankurt Kurthan

Darvinizm (kanıtlanamamış-kanıtlanması da yıllarca mümkün olmamış ve olmayacak) sadece bir iman meselesidir. İnsanlar da bu inanç sistemine iman etmek zorunda değildir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

İsmail Özdem

Ya kurana , ya darwin e inanacaksın. Darwine inanlar da zaten dine inanmadıkları için tutunacak bir dal kendilerine bulmuştur. Bilimsel yönden ise çelişkilerle doludur.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Korkut Başat

"Allah nasıl isterse öyle yaratır. İster doğrudan yaratır isterse zaman içerisinde evirir, tekamül ettirir. Evrim=""Allah'ın inkarı"" zannedenler şöyle bir evreni incelesinler, yerinde saymış ne varsa kendilerinden başka, gözlesinler. Yattığı yerden üfürmek varken kim uğraşır araştırmakla, o ayrı konu."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Cumhuriyet  Arşivleri

Evrim bilgi değil inanç, daha doğrusu inançsızlık meselesidir. Bilimsel dayanağı yoktur. Sunulan bilimsel veriler, evrimi ispatlamaz. Tam tersine, reddeder. O yüzden ABD gibi bilimde ileri ülkelerde evrim ders kitaplarından çıkarılmaya başlanmıştır.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mahmut subaşı

ogretmeni neden elestiriyorsunuz? o muhabbetin nerden basladigini anlatmak icin sunmustur derste. ogretmen de isi gucu birakip ilkokul 5 ogrencilerine butu teoriyi anlatacak hali de yok zaten.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

alp ünal

"Bilimsel teori: Bilim adamlarının bazı test ve denemeleri sonucu gerçekle alakası olduğuna inandıkları, üzerinde değişiklik yapılabilir bilimsel süreçtir. Kesinlikle kanıtlanmış değillerdir. Sevgili cahil cüheyla takımı ""darwin teoridir"" önce bunu bi not edin. Daha sonrada okuyun, lütfen..."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Yener Hitit

Sorgulamayan, biliimi reddedip hurafeye inanan toplumların sonu köle veya esir olmaktır. Osmanlı neden yıkıldı ? Kendi tarihinden bile ders alamayan insanlar var.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

aydin avci

allah bizi kuru balciiktan yogurup sekil verdi, sonrada burnumuzdan ruhunu ufurdu.

ve insanlik olustu.

hikaye bu kadar kisamidir?

Bu dusunceye inanan insan evrim teorisini, darwin'i merak edebilir mi?

Bilimin temelinde suphe vardir.Her sey alllahtan diyen cenah bilimsel dusunceye inanabilir

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

İlkay Alptekin

Bilime kapalı bir toplumuz, tek itibar ettiğimiz bilim Teokrasi. Sanki göklere çıkıp alemi biz yöneteceğiz. Çocuğun velisinin eğitim düzeyini anlamak hiç zor olmadı bu arada. Sizin badem bıyıklarınızı sevsinler.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

burak baltacıoğlu

darwin teorisinin mantıksız olduğunu kabul ediyorum ancak insan maymundan mı geldi sorusuna bir ilkokul öğrencisine hem de , tutup besmele çekilip cevap verilmez..haç da çıkarılıp cevap verilmez..en iyisi ölünce anlarız , konuyla ilgili bilgimiz yetersiz de geç..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mustafa Efe

Galile dünya dönüyor dediği için engizisyonca mahkum edilmişti.

"Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar

Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi? "

M.Akif

Şu halimizi bundan daha güzel ne anlatabilir ki?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

e a

Evrim gerçeği sizce mevcut siyasi ve dini iktidarlar tarafından kabul edilirmi? o zaman ne papalık kalır, ne patriklik, ne neoconluk, ne rte iktidarı, ne islami düzenler., ne her dindeki bezirganlık. Neyle korkutacaksın bilgisiz yığınları ? Bünye kaldırmaz...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

sedat bilgen

Evrim karşıtları ısrarla evrimin insanların maymundan geldiğini iddia ettiğini savunurlar.Yani kendi kafalarına göre bir evrim tanımı uydurarak ve bu tanımın arkasına sığınarak güya evrimi çürütmeye çalışırlar.Nedense maymunlarla insanların aynı nesilden geldiği açıklamasını görmezden gelirler.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Beyaz Armada

Neden Neden Neden ?

Hala , çürüklüğü defalarca ispat edilmiş bir safsata teori çocuklarımıza anlatılır ?

Nedir insanları maymun gösterme çabası ?

Dileyen atasını maymun olarak tanımlayabilir.

Ben insanım, atam da bir insandı.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

huseyin karsum

Darwinin çalışmaları çok eski,yeni teknoloji ile bir çok bulgu hayvanların değiştiğini kanıtlıyor sabitfikirli olmadan bilimi iyi takipetmek gerek.Bilim neyi ispatlarsa ispatlasın Allahın olmadığını söyleyen yok ki.Aksine bütün bu detayları görmek insanı Allaha daha çok yaklaştırıyor.Richard Dawkins

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Gökmen AKMAN

Ne güzel değil mi? Darwin efendi yaşamın tesadüfi bi şekilde suda başladığını söylemiş sonra karaya çıkmış bu oragnizmalar ve yaşam böyle böyle bugüne kadar gelmiş. Böyle bişey olmuştur belki(tabi insnğlunun bir çeşit primattan evrimleştiği hariç) ve bu olduysada Yaradan'ın izin verdiği ölçülerdedir

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

coşkun BAŞBAY

Evrim teorisi gerçeğini inkar eden hayatı inkar etmiş sayılır.Bilimsel bir gerçek ortada dururken neden bu teori özellikle islamcı kesimimn hışmına uğrar.Ayrıca sözkonusu o öğrencinin anne babasıda olaya tamamen fransız kalmış.Yazık gariban öğretmene..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

e a

evrim inanç değil bilgi meselesidir. Ya bilirsin ya bilmezsin. Hücreye , dna ya, moleküle inanmıyorum demekle eşdeğerdir. Bugün bilim dünyasında tartışma evrimin varlığıyla değil detaylarıyla ilgilidir. Fakat dünyadaki mevcut düzen bunu kabul edemez. Aksi durumda tarih ve gelecek yeniden yazılır...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Şafak KOCABIYIK

öĞRETMENİM...

MİLLİ EĞİTİMİN TUTUMUNU KINIYORUM...

MÜFREDATTA OLMAYAN ONLARCA SORUYA HER GÜN CEVAP VERİYORUZ. İŞ MİLLİ EĞİTİMİN MÜFREDATINDA BİTSEYDİ BU KADAR CAHİL BİR TOPLUMUZ OLMAZDI ZATEN...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mustafa Efe

Galilenin hayatını bir okuyup sonra yorum yapsanız diyorum. Bu günlerde 1640 ların Avrupasında yaşananları yaşadığımızı görüp belki hayıflanırsınız. O gün de kilisenin değişmez, şaşmaz gerçekleri avrupaya hakimdi. Acaba demekten kim zarar gördü şimdiyedek?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

kenan balcı

Bu konular tartışılmalıdır. Zaten çağdaş eğitim ve sonucunda ortaya çıkacak özgür bireylerde böyle yetişir. Ülkemizde farklı düşüncelere saygı olmadığı için en ufak bir harekette taraflar karakolluk olabiliyor. Düşünce özgürlüğü her şeyin önünde olmalıdır..muasır medeniyet budur.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

AHMET ABDULAZİZ

Bütün soruların tek cevap

Darwin bilim adamıydı. O öyle kanıtındaydı.

Herkes onun buluşa kabul etmek zorunda değildır.

Bence Öğretmeninde böyle cevap vermesi gerekirdi. Öğretmen kitapde ne yazarsa cevap olarak onu vermek zorundadir. Onun dışında BU BENİM ÖZEL FIKIRIM deyip kendi göruşda söylebili

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

zeynep  dilek

Milli eğitimin icraatlarını okudukça içim daralıyor içim.... Bu zamanda bu mantık!!! Bilimden uzaklaşıyoruz gün geçtikçe... Yazık evlatlarımıza çok yazık.....

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Cem Sütçü

İnsanlığın batıda dini dogmaları aşıp bilim yoluna girmesi 17. YY'daki aydınlanma çağı ile başlamıştır. Ama bizim yurudumuzda sanırım daha başlamadı bu aydınlanma çağı.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

power gate

Bilinçli yapılmış bence. Çocuk sormuş öğretmende cevaplamış. Sonra da gelip eve anlatmış. Acaba evdekiler sor da ne diyorsa gel anlat demiş olabilir mi? Sonunda haber oldu mu oldu.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

nil yavuz

İnancımız gereği topraktan geldğimize inansakta,bilimsel açıklamalar ve teorilere de açık olmak gerekmez mi? Ayrıce,neymiş o müfredat? Zaten müfredat dahilinde ki konuları çocukların beynine empoze edip,ezberletip düşünmeye kapatıyoruz.aman başka birşey öğrenmesin çocuklar,sonra düşünürler allah kor

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Cem Sütçü

Artık bilim vermek yok, 7. yy ilkçağ bilgileri ne diyorsa o...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Murat YÜCESAN

Maymundan mı geldik bilmiyorum ama maymuna gittiğimiz kesin. ortaçağda bile bu kadar bağnazlık yoktu.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

sedat bilgen

Biz 30 yıl önce evrimi biyoloji dersinin temel konusu olarak işlemiştik.O zaman bile teori olarak değil bilimsel bir gerçek olarak kabul ediliyordu.Nereden nereye.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Alaettin Zırhlı

maymunları bile utandırıyordur,bizim gelişmişimiz böyleyse,biz maymun kalmaya razıyız diyorlardır..Öğretmen ne yapmış,çocukları falakaya çekip,maymundan geldiğimizi kabul edeceksiniz mi demiş? İçlerinden bir öğrenci görüşe karşı çıkmış da,öğretmen ona ceza mı vermiş! Çocukların zihnini mi bulandırmı

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Ziya Paşa

Evrimden titreyenler acaba yaratılışın sırrını mı çözmüşler. İnanan adam zaten Kuran'da Allahın tüm canlıları sudan yarattığını ve bunların evrimsel süreç içindeki gelişimlerini bildirdiğini bilir. Bu o canlıların Allah tarafından yaratılmadığını değil Allah'ın bir düzen içinde yarttığını gösterir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

objektifffff objektifffff

İLK OKUL SEVİYESİNDEKİ BİR ÇOCUĞA DARWİNDEN BAHSETMEK MAKSATLIDIR BENCE.BU EVLETLERIMIZI ASİMİLE ETMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.BUNU SAVUNANLAR SİZ ÇOCUKLARINIZI ALIN KARŞINIZA, BİZ MAYMUNDAN GELDİK DEYİN.AMAM ÖĞRETMENLERİ SAVUNMAYIN.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

hakan turantürk

''O öyle bir Rabb dır ki sizi çamurdan yaratmış, sonra (herbirinize) bir ecel tayin etmiştir. (kıyametin kopması için) belirlenmiş bir ecel de O'nun katındadır.Siz ise hala şüphe ediyorsunuz'' ENAM/2.bunlar Allah'ın sözleridir.isteyen darwine isteyen Allah'a inanır.ancak hesap gününü unutma ey insan

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Boris Grey

Evrim teorisi hayatın başlangıcını anlatmaz, sizin ilk hücre dediğiniz abiyogenez'dir. Evrim teorisi, bütün canlıların, doğal seçilim, genetik çeşitlenme, mutasyon, genetik sürüklenme mekanizmalarıyla nasıl oluştuğunun açıklandığı teoridir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

İbrahim KURT

Ülkemizde eğitimin bir mevzuat manzumesi haline geldiğini bu haberdeb daha iyi anlıyoruz .İnsanların varlığı bilimsel olarak nasıl izah edilmişse öğretmen çocuklara o gerceği öğretmeliki şu an Darwin teorisini dışında bilimsel bir veri yok.Öğretmene ceza verenler eğitimi kurallara kurban edenlerdir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

metin mert

AKP evrime karsı oldugu için bilimde AKP nin emrine girmiş bulunuyor..!!??

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

objektifffff objektifffff

İNANMAYANLARA VE İMAN ETMEYENLERE ACIYORUM.BU KINAYE DEĞİL SAMİMİ BİR DUYGU.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Murat P

Derkan Berk,

Dunyanin %90'inin kabul ettigi bilimsel bir gercekten bahsediyoruz.

Ama benim kisisel olarak Turk halkindan anlayis veya kabul beklentim kesinlikle yok. Gittigi heryerde saygi bekleyen ama baska hicbir goruse saygi gostermeyen bir halk olduk. Dejenere. Egitimsiz..

Yazik...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Erdal Düzdemir

Türkiyede Hala Cocuklara Binibir Gece Masallarindaki Adem Ile Havva Yalani Bilimsel Ders Olarakmi Ögretiliyor ?.

Darwinin Belirttigi Gibi Yasam Sularda Tek Hücreli Bakterilerin Mutasyona Degisime Ugrayip Cok Türler Meydana Gelmesiyle Olusmustur

Bu Bilimdir Masal Degil. Türkiyede Bilimsellesece

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Alaettin Zırhlı

Bu teori ispatlanamadığına göre ,tartışmaların devam etmesi gayet normaldir..Ancak adı üzerinde teori..Kimse çıkıp da kesin olarak bir şeyi iddia etme hakkına sahip değildir..Ben bu teorinin akıl almaz saçmalık olduğuna inanmama rağmen,görüşlere saygı duyuyorum..Ancak bazı uygulamalar devam..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

sadece  gerçek

biz müslümanlar neden bu kadar korkağız her olayda bir tepki bir panik neden.

yoksa dinimize güvenimizmi yok. evet evet bence bizde bir güven sorunu var

bırakın çocuklarımız herşeyi sorsun öğrensin darwin bilsin kuranı da öğrensin

çok daha iyi bir müslüman olacaktır...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

aydin avci

fatih bey,

anlasilan siz akilli tasarima, yani insani allahin yarattigina inaniyorsunuz.

insanlik evrim gecirmiyor olsaydi bugun ki kullanmis oldugunuz teknoloji yillar oncesinde de olmaliydi..

peygamberlerde vahiylerini internetten yapmaliydi.

neden bu kadar yil bekledik..hic dusundunuz mu?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ÖZGÜR BİREY

İşin ilginç yanı bu teoriyi sonuna kadar savunanlar da tamamen reddedenler de Darwin'in çalışmalarını asla bilmeyenlerden oluşuyor.İslam ülkelerinden bilim insanı yetişmemesinin en büyük nedeni de bu zaten araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyoruz..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

anil cetinkaya

Yakında parkistan afganistan gibi oluruz tahminimce...hiç kimseyi konuşturmuyorlar demokrasi demokrasi diyorlar...Tunusdaki gibi isyan çıkacak taraftara bile soruşturma açıyorlar.12 eylülden ne farkı kaldı bu iktidarın...herşey yasak...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Nahit Taylan

Ya 1 kere şu evrim teorisini okuyun da öyle yorum yazın ya! Neresinde yazıyomuş maymundan geldiğimiz? Teori basit kullanılmayan organ körelir, mutasyon her canlı için vardır ancak sonucu genelde olumlu değildir, evrimin önemli şartı doğal seleksiyondur. Maymun nerdeee?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mehmet Ak

"İşte bir ""ileri demokrasi"" safsatasının örneği daha. Gün geçmiyor ki bir saçmalık yaşamayalım. Bir yandan bu saçmalıklar diğer yandan ""kimsenin hayat tarzına karışmadık"" diye maval okumalar!!!"

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

BETÜL AYDIN

HİÇ BİR DİN KİTABI DARWİNİ KABUL ETMEZ... ZATEN AKLI OLAN DARWİNİ KABUL ETMEZ...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

aysegul coskun

A. İhsan Aslan Bey, Darwin teorisi ıspatlanabilmiş olsaydı o zaman bilimsel hakikat derdik. Adı üzerinde teori, yani hala ıspatlanmamış. Dolayısıyla bilimselliği de hakikatliği de yok henüz. Çağdaş olacağız diye yırtınmaya gerek yok. Etraflıca düşününce hakikati zaten kavrayacaksınız.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

R.C. MOLA

"Arkadaşlar, adı üzerinde ""teori"",kanun değil.Halen araştırılıyor.Karşı olabilirsiniz, ama işi dinsizliğe sürüklemenizi anlamıyorum.Fatih,100yılda aya nasıl çıkıldı demiş.Madem hep böyle idik yaratıldığımızdan beri, o halde neden bin yıl önce aya gidilmedi?Teknolojinin gelişme eğrisini okumalısın."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Kemal Can

Biri demiş ki: İnsan 4 milyar yılda iki ayak üzerinde durmuş, son yüzyılda aya çıkmış, nasıl oluyormuş. Tarih denen bir bilim var ama haberiniz yok. Teknolojinin gelişimi tekerleğin icadından başlar. Yani M.Ö.3000'den beri gelişiyor o teknoloji, senin haberin yok.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Adem Oğlu

"zavallı Darwin keşke yaşasaydı da, insanlarla, maymunlar dışında başka ilkel bir canlı türünün dünyaya ve kimi ülkelerin başına nasıl musallat olduğunu görseydi.. gerçi Darwin bu yaratıklar için "" sizin soyunuzdan gelmektense maymun olmayı yeğlerim"" gibi bir cevap vermişti, ve de haklıydı.."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Murat ÇILIK

Buraya boş yorum yapan arkadaşlar, burda mevzuatın dışına çıkmaktan ziyade öğrencilere yanlış bilgi aktarımı yapıldığını bilmeleri gerekiyor..

Eğer öğretmenin haklı olduğunu düşünüyorsanız. Maymundan geldiğinizi onaylıyorsunuz. :)

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Can Özer

Darwin bilimsel bir teorisi oluşturmuştur ve teori kanun olabilmek için ispatlanmaya muhtaçtır. Ancak dinin öğretisinin böyle bir gereksinimi yoktur. Dini otorite öğretiye itirazsız inanılsın ister. Zamanında Galileo'nun dünyanın dönmediğine inanmasını istedikleri gibi.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Boris Grey

Teoriye karşı çıkmıştım ondan sınıfta kaldım diyen arkadaş bilimsel teori ne demek haberi olmadığı için sınıfta kalmıştır. Günlük kullandığımız teori ile bilimsel teori tanımı farklıdır. Daha bunu bilmezsen kalırsın tabi sınıfta. Yerçekimi de bir teoridir (theory of gravity) diye geçer, yok mu?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ÖZGÜR BİREY

Bilimsel ilerlemeler önce teori ile başlar ardından buluşlar gelir.Darwin'in evrim teorisi de bunlardan biridir.Bir teori kendi içinde tutarlı ve kendisi ile çelişmediği sürece eğitimde öğrnecilere öğretilmelidir.Karşı teori geliştiremediğiniz sürece buna saygı duymak zorundasınız..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Sinan Can

Ders Programinda demekki ögrencilerin sorularida yanitlanmayacak artik.. Ama Alevi ve gayri Müslümlere yillardir istemedikleri halde Din dersini dayatiyorsunuz... Devran simdilik sizden yana ey yobazlar..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

nihal tarhan

akıl bilim teknıloji denince akla batı uygarlığı gelir. çünki onlar aklı özgür kılmış ve dünya insanlarının rahatı için yüzlerce buluşa teknolojiye imza atmışlardır. araba, uçak, bilgisayar, fax, telefon, internet, gemi, tren, yüzlerce elektronik araç-gereç bu insanların buluşudur. islamın değil!!!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mete Türker

İNSAN DÜŞÜNEBİLEN TEK CANLIDIR.

Siz, çocuğunuzun düşünmesini istemiyorsanız, O sizin bileceğiniz iş diyeceğim AMA Sizin çocuğunuz da bizim insanımızdır. Toplumun gelişmesi için eğıtilmesini, insanı ilgilendiren her şey hakkında BİLGİ SAHİBİ olmasını sağlamak zorundayız.

<< Önceki Sayfa | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Sonraki Sayfa >>

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Sevda Karaca

Zavallı ülkemde, bilimsel bir teorinin öğrencilere anlatılması yasak! Adı üstünde Darwin teorisi! Kesin olarak doğruluğu henüz kanıtlanmamış olsa bile, bu teori bilimsel bir araştırmaya dayanmaktadır. Bunun yerine, doğruluğu hiçbir zaman kanıtlanamayacak yaratılış teorisi bangır bangır anlatılıyor!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

emel şahin

bilim gelişim çağdaşlık teknoloji vs. uygar gelişmiş toplumların yaşam tarzıdır, demokrasinin insan haklarının gelişmiş olduğu toplumlarda bu konular ön plandadır. bu toplumlar dünyayı yaptıkları buluşlarla ileriye taşırlar. islam dünyası bu tanımın dışındadır, öyle de kalacaktır sonsuza değin!!!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mete Türker

Ah Ülkem! Vah Ülkem!..

Neredeyse, Dünyanın öküzün boynuzunda döndüğüne inanacak.

Darwin, Sartre, Aristo ve daha nice düşünürler, insan evrimi ile teoriler yürütmüşler.

Kimi olabilir bulunmuş, kimi tümüyle rededilmiş ama HİÇ KİMSE kainatın nasıl oluştuğunu çözememiş.

İNSAN DÜŞÜNEN TEK CANLIDIR.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mehmet  cakir

INSANLAR YER YUZUNDE YASAYAN BUTUN CANLILARLA

BIR AYLEDIR

BIR BIRIMIZE BENZIYORUZ VE BU TESADUF MU DERSINIZ ?

CEVAPLAYIN BU SORUMU KENDI KAFANIZDA LUTFEN

ZOR DEGIL VALLAHI ZOR DEGIL KIRIN INADINIZI VE CEVAPLAYIN BU SORUMU

EVET YADA HAYIR DEYIN

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Barış Sunay

FATİH ONUR EROĞLU,dünyanın 3,5 milyar yıl önce oluştuğu ileri sürülüyor ama sen insanları 4 milyar yıl öncesine yerleştiriverdin.Önce doğruları öğren sonra yorum yap.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

naci narin

Maymun ve insanıda Allah yaratmıştır. Buyurun itirazınız niye?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mustafa Kemal

her canlıda altın oranı dediğimiz uyum ölçüsü vardır,evrimleşmeyi bir kenara bırakıyorum,dünya değil sadece,evrenin yaratıcısı Allah'ın izni olmadan hiç bir şey olmaz,ancak onun izniyle her şey gerçekleşir,insanoğluna verilen sadece cüz i iradedir ve kötülükleri bu iradeye bağlı gerçekleştiririz.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Bora simsek

Darwinin zamanin'da insanlar cok daha fazla killiymis ve killar'dan aldanarak,maymunlar'dan geldik demisler,diyer hayvanlar'da cok killi onlar'danda gelmis,

olmuyalim sakin.Mucizeleri göremiyorsan,iste Mevladan yalvar görürsün!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mehmet  cakir

benim yorumumu okuyan butun arkadaslardan OZURLIYIYORUM

SIZI BIRAZ KIRACAGIM

bir maymuna bakin ve bir insana

NE KADARDA BENZIYORUZ BIRBIRIMIZE

bes parmak, goz, kulak, burun

HALA ISPAT MI ISTIYORSUNUZ ?

DUNYA 6 GUNDE DEGIL BE CAHILLER MILYAR YILDA MEYDANA GELDI

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

hakan karakus

Tüm dinler Darwin'in teorisine karşı çıkıyor özellikle en büyük tepkiyi Vatikan gösteriyor! Hal böyleyken Darwin'i anlatan hocayı dedikodu yoluyla kulaktan kulağa üfeliyerek İncil okuyan misyoner Hristiyan ilan ediyoruz! Darwin ve İncil'in aynı görüşte olmadığını bilmiyoruz işte bu kadar cahiliz...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ozan yılmaz

Aslında küçük yaştaki bir çocuğa bunu anlatmak biraz travmatik olabilir... Gerçek olan şu ki evrim teorisi genetik olarak ispatlanmıştır bu konuda hiçbirşey bilmeyen cahil kesim lütfen yorum yapmasın eğer kapasitesi varsa gitsin bilimsel dergilerde araştırsın ve gerçeği görsün....

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Derkan BERK

Ateistlerin mutluluğu için bu safsatalara katlanacak değiliz. Bilim adına üretilen evrim zırvalığı tüm batılı ülkelerde rafa kadırılmışken,, müslüman Türkiye'nin başını ağrıtmak için ısıtılıp ısıtılıp sürülüyor ortaya !!! Yeter artık yaaa, bıktık !!!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

eylem turan

unutmayın dünyanın öküzün bonuzunda olduğuna inananlar dünya dönüyor diyen bilim adamını linç etmişlerdir tarih bunun örnekleriyle doludur,ayrıca evrime inanmayanları gözlerini yumup kör olmaya gönüllü bireyler olarak görüyorum..bugun bile çevreye koşullara göre canlıların evrimleştiğini görüyoruz.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Macit Inanmaz

Darwin i bilmeyen evrimin e sinden haberi olmayan bir miletin cocuguna birazcik bilim verirsen sonu bu olur. Dünyanin kabul ettigi evrimi bir tek bizim yüksek bilim sahibi milletimiz reddediyor oda ayri bir tartisma konusu.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Dolor Nil Finis

yurdum insanının zeka, algı ve eğitim seviyesi bu kadar işte... bürokratından, sokaktaki insanına kadar olan bu geniş skala insanın içini karartıyor...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

yeşim üzler

kendilerini maymundanolma olarak görenlere saygı duyuyorum:) güzel bir tercih size yakışır:)

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ece cenker

Sanki incil'de Darwin teorisi anlatılıyor da! Şikayet edenin bile neyi şikayet ettiğinden haberi yok! Olmaz böyle karışık cahil kafalarla hiçbirşey. İncil'den başka birşey okumayanlarla sınıfta güya incil okunmuş diye şikayet edenlerin ortak tarafı Darwin'i reddetmek. Aynı sığlık, aynı bağnazlık.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

zafer korkmaz

Müfredat dışı her öğretmen kafasına göre istediği şeyi öğretemez.Dünyanın hiç bir ülkesinde bu yoktur.Tevhid-i tedrisat yasalarını çıkaran ilk cumhuriyet bu kargaşayı başından önlemiştir.Evrim gibi bir yüzlerce kez çürütülmüş bir hipotezi hala belge gibi sunmaya çalışanlara cezası verilmeli.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

eylem turan

Darwin teorisine inanırsınız inanmazsınız ama bilimsel eğitim vermek zorundaysanız darwini dersde anlatmakla yükümlüsünüz bilimsel eğitimin esas alındığı okulda öğretmen çocuklar bizi allah yarattı dünyaya attmı diyecek..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

benim sayfam

Nasıl bir memleket ya burası.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

emre plus

ben hala okullarda darwinizmin okutuluyor olmasına şaşırıyorum, bilimsellik adı altında insanlara hikayeler anlatılıyor, tesadüflerle ilk hücre meydana gelmiş, tesadüfler sonucu insan olmuş.tesadüfen tekbir proteinin olma ihtimali 10 üzeri 950 de 1 yani imkansız bilimsel olan veri bu.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ebru onar

Ne endişeli moderni kardeşim,yusuf yusuf modern olmuşum ben ..hadi diyelim aile şikayet etti,ben bu şikayeti dikkate alıp uyarı cezası verenden korkarım aileden değil.Beni aile ilgilendirmez devletin duruşu belirler herşeyi ama nerdeeee. kongo'da demokratik cumhuriyet..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mert Türkcan

Evrim Teorisi bilim dünyası tarafınca ispatlandı ve pek çok okulda fen dersleri bu şekilde yapılıyor,ve burada bile Evrim teorisin eaaa canım yok öyle birşey diyenleri görünce sadece gülüyorum,,cahilliğinize yani yanlış anlamayın:))

Kafasını kuma sokunca güvende olduğunu sanan devekuşları gibisiniz

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mr tano

evrimi tartışmaya gerek yok.vahim olan öğrencinin sorusuna cevap veren öğretmenin cezalandırılması.artık derste soru sormak ve kitap dışında birşey anlatmak müfredat dışına çıkmak olarak değerlendirilip cezalandırılacak!demek ki sana verilenin dışında hiçbir şey bilmemen,düşünmemen,sormaman gerek!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ömer ılgaz

Hem darwin'i anlatmak suç değil, hem de uyarı cezası verilmiş. Burayı pek anlamadım.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

merve cam

"Yani insanlar iyice saçmalamaya başladı.O öğretmene cezayı uygun gören eğitim görevlilerinede şaşıyorum.Çocuk soru sormuş,anlatmazsın ""senin görevin ne anlatacaksın"" denir,anlatırsın bukezde ""müfredat dışı"" diyip ceza verilir."

Ceza geri alınsa bile o öğretmen görevini eskisi gibi zevkle yapabilir m

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Tolga Özruh

din masalına inanıyorsunuz ama darwin'in evrim teorisine inanmıyorsunuz!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

TURGUT AMCA

Bu olay Darwin i fazlasıyla haklı çıkarıyor! Oğretmene sürgüne gönderenler hala gelişmelerini tamamlayamamış demektir...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Ercüment Menemen

Veli çok haklı ve doğru olanı yapmış. Bu teoriler aziz milletimizi dininden etmeye çalışan Komunist propogandası. Biz Adem babamız ve Havva anamızın çocuklarının birbirleriyle evlenmesi, sonra onların da çocuklarının birbirleriyle evlenmesiyle kısacası kardeş kardeşle evlenerek çoğaldık.Gerisi yalan

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

orhan sandikci

Bazi Insanlarin sayin Maymunlardan türedigini söylemek saygi deger Maymunlara büyük hakaret sayilir cünkü onlarin nereden türedigi üredigi geldigide bilinmez onlari bilim adamlarida hayretle izlerler izlemeyede deger hangi gezegenden uzaylilarin onlari buraya yolladiklarida büyük merak konusudur..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

isbara alp

Evrimin bilimle ne alakası var abdulselam mavi. teroyi ( safsatayı) destekleyecek zerre kadar delil yok, adamlar zorlamayla delil çıkarmaya çalışıyorlar, sen de sanki bilimsel olarak kanıtlanmış gibi kimse tartışmıyor diyorsun. evrim: darwinin ortaya attığı ve yüzyıllardır doğrulanmayan safsata

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Elif SOYDAS

İnsanlar hala darwini bilmiyor teorisini bilmiyor ama hala herkes bol keseden atıp atıp yazıyor. çok merak ediyorum darwin hangisine ''bizim atalar maymundu da sora insan oldu valla'' demiş yada teori bunumu anlatmaktadır bir kere yahu çok değil vatanımın güzel insanları bir kez okuyun...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

erkan mahmutoglu

veli cok cahil. incildede insanlarin allah tarafindan yaratildigi yazar. hatta bu yuzden yaratilisa inanan adnan hocanin katolik klisesiyle yakin iliskileri vardir. yaratilis konusunda kuranla incilin farki yoktur. veli akpli heralde demagoji uzmani

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

murat kayacı

"Darwin hiç bir zaman""insan maymundan gelmiştir""demedi. Din istismarcıları Darwine küfür etmek için bu yalanı uydurdu.Ayrıca Darvinin temelini attığı GENbilimi sayesinde bu gün bir çok hastalığı tedavi ediyoruz çözümlenmeyen cinayetleri çözebiliyoruz bu insanlığa çok büyük bir hizmettir, nankörlere!"

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ALP TURKDOGDU

zafer Soysal cok güzel bir biçimde bu haberi yorumlamışsınız Veli şikayeti varsa soruşturma geçirirsiniz ama bu konuda bilgisiz olan insanımız bunu Ak partı,eğitimin bozukluğu,türban...vs bağlayarak konu dışına cıkarak başka yerlere taşımaya nedense çok meraklıdır

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Himmet KILIÇ

"Bazı Kadrolu yorumcular; Evrenin ve tüm canlıların Allah tarafından yaratılmış olmasına ne kadar hased ediyorlar. Darwinin evrimi savunması; gerçeği asla değiştiremez. Çünkü o hayatın tesadüfen suda başladığını varsayıyor.Onun teorisine destek için bazı fosil dişlerin törpülendiği biliniyor."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Barış Akyelli

incil de darwine karşı ki? :) dini bütün hristiyanlar da darwini kafir olarak görüyorlar.

normal tabi. ya doğru çıkarsa? yandık o zaman...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ALİ GERÇEK

BU CEZA BÖYLE CAHİL GERİ KALMIŞ BİR ÖĞRETMENE AZ BİLE...KAÇINCI YÜZYILDA YAŞIYORUZ ALLAH AŞKINA?HALA DARWİN'İN ZIRVALARINA İNANANLAR VE BUNU ANLATANLAR VAR(!)BU TEORİ GERÇEKSE CEVAP VERİN EY İNSAN OĞLU İNSANLAR NEDEN GÖRMÜYORUZ?BU TEORİ ÇÜRÜTÜLDÜ UYANIN İNSAN BİR İNSANDAN ADEM İLE HAVVADAN GELMEDİR.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ROYAL GOLDEN JEWELLERY

O aile ilk once Teorinin ne oldugunu ogrensin,Incil okumusmus,hem okusa ne olur,Incil issirmaz korkamsin o aile,insan baska bilgileri ogrendikce akillanir,Ben muslumanim ama incilde okudum,kapali kutu gibi okul bitirmeyelim,hersey hakkinda bilgimiz olsun,Insan bilgilendikce bilinclesir ayni zamanda.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Hakan Sunal

A-K-P nin demokrasi anlayışı,

Bu öğretmen darwin teoris yerine, tarikatların küflenmiş hikayelerini saatlerce anlatsa müfredat dışına çıkmış olmazdı,

Utanmaz takiyyeciler.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

aylin kardes

Bazı yorumcular hemen yorum yapma yerine aynı süreyi internette Antropoloji üzerine eldeki bulguları okusalar böyle saçma yorum yapmayacaklardır. Fakat onlar bilime inanmak yerine duyduklarına inananlar olduğu için bunları anlamaları beklenemez.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Macit Inanmaz

Evrim gercegini reddetmenin tek nedeni din kralliklarinin yikilmasina izin vermek istemeyen tacirler ve onlara inanmis kisilerdir. Maymundan gelmek zorunuza gidiyorda ensest iliskiler sonucu var olmak zorunuza gitmiyor mu ?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

M.Savaş  EVRAN

Darwin teorisini anlatan bir öğretmenimizi,derste incill okuyor diye şikayet eden velinin ve bunu doğru kabul eden birinin milli eğitim bakanlığı yaptığı bir ülkede yaşıyor olmaktan utanç duyuyorum.beni vatandaşlığa kabul edecek çağdaş bir ülke yokmu?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Hayrullah Uslu

"Darwin Teorisini hâlâ ""insan maymundan geldi"" diye yorumlayan, sağdan soldan duyduüunun üzerinde bir gram bilgi koymaktan üşenenlerin iktidarda ve çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşamak gerçekten zul."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Macit Inanmaz

Zamaninda da dünya dönüyor dedigi icin insanlari idama mahkum etmislerdi. Evrim vardir aksini söylemek bilime ters düsmektir. Ayrica maymundan evrilmedik ortak bir atadan evrimlestik.

<< Önceki Sayfa | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Sonraki Sayfa >>

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

  Özgür Tanc

"hala bu teoriye bilimsel hakikat diyenler var anlamak mümkün değil... diye söze baslayan arkadaslara;"

Insanlarin Primat larin bir kolundan geldigi bilim dünyasinda kabul edileli ve ispat edileli cok oldu, biri bu arkadaslara gercekleri anlatsin!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Özgür Tanc

Müfredat disi Tayyip Erdogan i anlatan ögretmenlerede ayni muamele yapiliyormu?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Mustafa AYGÜN

Akıl sahibi her insan bu teorinin aykırılığını doğada gözlemleyebilir. Ama doğrusu öğrencilere yaratılış gerçeğinin anlatılması, derwin teorisinin ise bilimin körelmemesi için bir varsayım olduğunun öğretilmesidir. Sadece darwinle düşünmede insan sınır duvarlarına çakılır kalır, çıkmaza girer.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Hakan Taurus

Evrim teorisi,sadece İslam'la değil tüm yaradılış inançlı dinlere göre terstir.Ancak dinlere göre ters düşüyor diye evrim yok sayılamaz.Evrim teorisi bilimsel (ölçülebilir,gözlemlenebilir ve kendi içinde gerekirse yanlışlanabilir)bir şekilde çürütülmedikce kabul görecektir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

volki volki

darwin teorisi ispat edilmemiş bir çalışmadır. Ancak bu teorinin akside ispat edilmemiştir. Bu teoriyi red edenler adres olarak kuranı kerim yerine bilimsel çalışmaları gösterseler daha iyi olur. Dini inanışa göre adem ve havva ilk insanlar ama kuranda onların fotoğrafları yok!!!!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

emir akman

konuyu 2 türlü yorumlayabilirsiniz : eğer din eksenli bir kafa yapınız varsa olayı adem havva ile açıklarsınız. bilim adına bir kafaya sahipseniz darvinin bakış açısıyla olaya bakarsınız. üçüncü bir yol yok! ülkemiz insanınım zekasının ilkokul 4. sınıf seviyesinde olduğunu göz önüne aldığımızda....

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

fatih onur eroglu

4 mılyar yılda sadece ıkı ayaygına uzerıne durabılecek kadar evcrımlesen ınsan son 500 senede teklonojı haberlesme edebıyat sanatta nasıl bu kadar ileri gitti.. bu nasıl evrım 4 milyar yılda iki ayagı uzerınde duruyo son 100 yılda aya cıkıyo,internette yorum yazıyo.guldurmeyın

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Ozgur  Kemal

Velinin eğitim seviyesine bak: Derste İncil anlatıyormuş. İncil nere, Darwin nere? Çocuğunun da kendisinden daha bilgili olmaması için elinden geleni yapmış.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ALP TURKDOGDU

hala bu teoriye bilimsel hakikat diyenler var anlamak mümkün değil yukarda bahsedilen haberde veli saçmalamış bilinen bir teorinin çocuklara anlatılmasında ne gibi bir sakınça olaur ama burda bu teoriyi gerçek sanıp yorum yapanlar ayrıca saçmalamışlar

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

zafer Soysal

Ben yaratılışa inanan biriyim, maymundan geldiğine inanan varsa ona da saygı duyarım. Derim ki siz maymun olabilirsiniz ama ben insanım.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

deniz karlıgil

@Ali ihsan Arslan'a > Bilimsel gerçekliği değil bilakis apaçık dellilleri olan Allah'ın Yaratıcılık sıfatını gizlemek Türk eğitiminin bir parçası.Asıl sizin mantığınızla her şeyin durduk yere tesadüfen gerçekleştiğini idda etmek çocuklarımızın beynini sul

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ibrahim erol

her insan maymun olduğumuza inanmak zorunda mı?

bilimsel olarak evrimin bu denli olamayacağı da kuvvetle ihtimaldir!

maymun olduğumuza inanmamak örümcek kafalılık değildir!

örümcek kafalılık,batının dediğini ilah kabul edip,araştırmaya kulak tıkamaktır!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

zafer Soysal

Bu soruşturmalar oluyor, benim eşim matematik öğretmeni. Müfredat dışı soru sordu diye bir velinin şikayeti üzerine 2 defa soruşturma geçirdi. Konunun Darwin olmasının önemi yok. Veli şikayeti varsa soruşturma geçirirsiniz.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Guney Ari

DARWIN BUTUN DINI KESIMLERDE KABUL EDILMIYOR. TEORILERI DIN KITAPLARINA TERS DUSMEKTEDIR. MESELA ADEM ILE HAVVA INANCINI BIR KALEMDE BOSA CIKARIYOR. ASLINDA DEGISIMI RED ETMEK OLANAKSIZ. BINLERCE SENE EVVELKI INSAN, HAYVAN VEYA BITKILERIN BUGUNKUNUN AYNI OLMASI OLANAKSIZ. BUNA DOGA IMKAN VERMEZ.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Çağatay Belgen

olurmu öğretmenim !! çocuklara ak sakallı dedeler, melakeler, böyle jet hızında uçan kaçan ne işse bizim bir türlü göremediğimiz varlıkları anlatacaksın. Hatta istiklal harbi bu varlıklar sayesinde kazanılmış felan arada süsleyecen, fazla yalandan kim ölmüş :)) Yeni trend bu :))

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

zafer Soysal

Evrim Teorisi, yani teori demek ispatlanmamış bir fikirdir. Ben lisede bu teoriye karşı çıktığım için sınıfta kalmıştım. Ama bütünlemede sadece ben geçtim ve üniversite sınavında tüm biyoloji sorularını ful yapmıştım.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Fırat Ertan

akp engizisyonu işbaşında...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Volkan GÜRLEYEN

Maymundan gelmedik.

Muymuna gidiyoruz.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Erkan Gulmez

egitimle falan duzelmez bu is. adamlarin bunyesi egitim kabul etmiyor cunku.

en guzel sil bastan.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Ali İhsan ASLAN

Bilimsel hakikatleri çocuklardan gizlemek çağdaş Türkiye'nin yeni eğitim müfredatının bir parçası. Gömün kafanızı kuma bakalım sonumuz hayrola.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Cenk Ozan Şentürk

Evrim teorisi o yaştaki çocukların kapasitesi üzerinde olabilir ama türbanla derse girilseydi o yaştaki çocuğun kapasitesi üzerinde olmazdı.Ben darwin ile ilkokul 4. sınıfta tanıştım ve hiçbir zamanda insanların maymundan geldiği fikri aklımda oluşmadı.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Serdar Akkaya

doğru karar. farazi şeyler anlatmaya gerek yok.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Leon Leon

İnsan düşündükçe, sorguladıkça, kendini geliştirdikçe evrimleşir...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Guney Ari

OGRETMEN INCIL ANLATIYORMUS. HALBUKI DARWIN TEORILERI INCILE TABAN TABANA ZIT GELIR. ZATEN DARWIN'IN BASI INGILIZ PISKOPOSLARIYLE BU YUZDEN DERDE GIRDI. INSANLARIN MAYMUNDAN GELDIGI DIYE BIR IDDIA YOK. FIZIKI BENZERLIK SOZ KONUSU. BU KONUDA DARWIN HARICINDE BASKA TEORI URETENLER VAR.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ferhan koprulu

Ya bu ülkede darwin i reddeden nükleer biyolog prof. var siz ne diyorsunuz !

Et görmeye dayanamayan kasap gibi, pırasaya marula alerjisi olan manav gibi bişi bu !

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ZEYNEP DUMAN

evet sadece müfredat içi şeyler anlatılmalı,kesinlikle başka konulardan bahsedilmemelidirki ülkemiz daha da gelişsin ilerlesin!! güzel mantık evet..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

kutay kutlu

Bilim aktarmak suç mu? Bilim dine göre yorumlanmaz! Bilimsel bulgular, fosil kayıtları evrimi doğruluyordu, DNA nın çözülmesiyle artık hiç kuşku kalmadı, tamamen kanıtlanmış, kesinleşmiş oldu. Evrimi inkar etmek komiktir!...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

octopus freak

herşey ailede bitiyor.baksanıza ailenin haline.daha çocuklarına neyin ne oldugunu anlatamamışlar hemen şikayet etmişler.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ALP TURKDOGDU

abdulselam mavi doğru söylüyorsun dünya artık tartışmıyor evrimi çünkü gecerliliğini yitirdi günümüzde evrimciler bile artık bunu kabul ediyor ama sizin gibiler evrimi ispatlanmış bilimsel bir gerçek olduğunu zannederler o yüzden neden red edildiğini anlayamazlar

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

tyoruk Yörük

Bir öğretmen olarak velilerimiz böyle bir konuda şikayet edecek kadar engin bilgiye sahipse çocuğunu okula göndermesine ne hacet oturup evinde eğitim öğretimini kendi halletsin. Darvin Teorisi diye bir teori var ve bu gerçeği hiç birimiz değiştiremeyiz İstediğiniz kadar istediğiniz yere şikayet edin

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Tuana Ateş

velilerin tepkisini anlarımda, bu tepkiler karşısında öğretmene ceza veren OKUMUŞ, BİLGİLİ ! ama evrimini tamamlayamamış meb mercilerini nereye şikayet etsek...

bu eğitim anlayışı ile çocuklardan ve gelecekten ne bekliyoruz. elalem uzay turizmini başlatıyor, bizdede nato kafa nato mermer !

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Durul Üçer

Bu cezayı nasıl bir beyin(!)in verdiğini merak edenler bir zahmet şu okur yorumlarını okusunlar. Bazıları için evrim gerçekten olmamış...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

gökhan yıldız

Bilimi değil din masalını anlatsaydı tebrik ederlerdi eminim ...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Barış Sunay

Mutasyona uğramak bilimsel bir gerçektir ve doğada pekçok canlı üzerinde görülmüştür.İnsanlık bu günlere milyonlarca yıllık bir süreç içinde gelmiştir.Oysaki dinler sadece 3-5 bin yıllıktır.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Vedat Karataş

ah benım ogrenmeye karsı kara zıhnıyetlı ınsanlarım ıncılın neresınde yazıyor ınsanın maymundan geldıgı ?

bu teorıye karsı olmak allahın mukades dedıgı 4 kıtabı kotulemek demekmı bıldıgım kadarı ıle dort kıtapta da havva ve ademden geldıgımız ve allah tarafından yaradıldıgımız yazıyor.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

fatih onur eroglu

5.sınıf ögrncısne devrimi anlatınca sorun yok ama din dersi olunca sızın gıbıler ortalıgı ayaga kaldırıyor..insanlık kendını asmıs uzyı kesfedıyor ,internet bır cok habaerlesme aracları he alanda insanlar kendılrını aşıyor sen hala kalkmıs evrım bılımsel gerckler dıyorsun senın neslin kesın maymun

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Coskun Akcil

Sayin Hocam 21. yuzyila gelinmis dunya DNA yapisini cozmus hatta Darwin 19.yy da 20.yy teknolojisiyle aciklanacak seyler bulmus soylemis hataa ince ayrintilarina kadar aciklamis ama bizim egitim sistemimiz aciklayamamis. Hala maymunlarin neden insan olmadigini sorgulayanlar var.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Bora simsek

Bütün evren'de yasiyan canlilar,maymun'dan geldiler :))

ve evreni doga yaratti,peki evreni kim yaratti?

Almanlarin kimisi maymuna,kimisi'de Allahin varligina inaniyor.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mehmet savaş

Evrim teorisini 2 cümle okuyup anlayabileceğini sanan kara cahillere en azından kitapçıya gidip bir kitap almalarını tavsiye ediyorum. Saçma sapan tek cümlelik önermelerinizle bir teoriyi çökertmeye çalışmadan önce biraz okuyun. Nasıl Einstein'ın genel görecilik kuramını anlamıyorsanız bu da öyle.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Derya  KILIÇ

Bu kafayla gidersek biz daha çok bekleriz gelişmeyi, Avrupalı olmayı, yabancıların seviyesine yetişmeyi.... Türban peşinde propaganda yapacağınıza bilimin peşinde koşun...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mehmet kbarlas

Önce cahil aileler eyitilmeli müfredat saçmalığı tekrar denetlenmeli çünki tamamen çağ dışı kalmış ve bu sebepten öğretmene ceza veren beyinlerde temizlenmeli

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

muhammet aydın

aBDÜLSELAM KARDEŞİM İSMİNE KURBAN...NE BİLİMİ YA SEN MAYMUNDAN MI GELDİN BÖYLE BİLİMMİ OLUR.ADEM ALEYHİSSSELAMDAN GELDİK BİZ NE MAYMUNU !!!!KENDİNİZE GELİN.KURANI KERİM VAR DARVİN KİM!!!!!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

BÜŞRA Saygın

HER HABERE SİYASET YORUMU YAPANLARDA BU ÖĞRETMENLE AKRABAMI ACABA...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Murat Atakişi

"YAZILACAK ÇOK ŞEY VAR,AMMAVELAKİN; BİLGİYE GİDEN YOLDA, EĞİTİM YOLUNDA EVRENSEL BİR OLGUYU ELE ALIRKEN, AT GÖZLÜKLERİNDEN ARINAMADAN DİN KİTAPLARINI KARŞI KARŞIYA GETİRMEK, ORTAÇAĞ FEODAL TOPLUMLARIN MEŞGALESİ OLMALI, ATATÜRK TÜRKİYE'SİNİN DEĞİL..!!!"

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ilhan harbili

Soru gelmiş ve müfredat dışına çıkılarak bilimsel bir teoremle anlatılmış.

Çocuklara ilave bilgi vermenin neresi suç.(teoriyi kabul edersin etmezsin o ayrı.)Ne deseydi leylekler getirdi mi dese daha güzel olurdu.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

emre  ayhan

valla atalarının maymundan geldiğine inananan varsa, ne diyeyim kusura bakmayın benim atalarım gelmedi kimse de iddia etmesin, inanmıyorum ben.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

OBJEKTİF YORUMCU

Bilimsel yasa kesin olarak ispatlanmış bilimsel teorilere denir. Bilimsel teori ise henüz kanıtlanamamış bilimsel önermelerdir. Bu yüzden isteyen evrimi teorisini kabul eder isteyen etmez. Öğretmenin bunu 5. sınıf öğrencilerine taraflı aktarmış olabileceği de söz konusu olabilir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

turgay luleci

İleri Demokrasi böyle böyle yerleşecek.

Yetmez ama evet, diyenlere selam olsun..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

fatih af

Niye inatlaşıyoruzki ben diyorumki benim dedelerimin soyu adem a.s dan geliyor onların dedelerinin dedesi maymunsa bu onların soru

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ADİL VAHAPOĞLU

"Bilimsel düşünebilen,araştıran,sorgulayan ""çağdaş ve aydınlık"" öğrencileri nasıl yetiştireceğiz."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

semih pekcan

Batı aydınlık çağlarına hristiyanlığın yasakladıklarını (kabul etmese bile) tartışarak, araştırarak girdi. İlerlemek istiyorsan red ettiklerini bile öğrenmeye, anlamaya çalışmalısın. Öyle anlaşılıyor ki bazı kafalar orta çağın gerisinde.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

x men volvorin

esma sevinç kortul ... Darwin teorisi deniliyor onun adına adı üstünde bir teoridir .bilimin insanın varoluşuna verebilecegi içerigi kanıtlanmamış bir teoridir bir teoriye gerçekmiş gibi yeni nesillere aktaramazsınız

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mustafa canıtez

"Yüce Allah yeryüzünde bir halife yaratacağını meleklerine bildirdiği zaman; ilim, irade ve kudret sıfatlarıyla donatacağı bu varlığın yeryüzüne uyum sağlaması için maddesinin de yeryüzü elementlerinden olmasını dilemiştir: Maymuna öğretsenize bunları. Neyse anlatsamda anlamazsınız"

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Midi Vidi

Evrim teorisi hala kanıtlanabilmiş değil. Diğer taraftan, evrim teorisi o yaştaki çocukların algı kapasitesinin üzerinde olabilir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mary  jane

Din dersi zorunlu ama Darwin'den bahsetmek suç. Vay be ülkeye bak !

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Güneş Yavuz

Bu ülkede yetişen bilim adamları, neden başka ülkeler gidiyor diye soranlara ithaf olsun bu haber. En basit bilimsel teioriler bile mevzuata takılıyor da ondan!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

serkan kara

Gördüğüm İncil meraklılarının tamamı Darwin'den nefret eder.

Darwin'in teorisini fosiller zaten kanıtlıyor.

"Bu teoriyi, ""maymun insana dönüşmüştür""e indirgemek de, ne yazık ki, cehaletimizi gösteriyor."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ilkery yal

Darwinism Ateist -Materyalist Marksist- Siyasi bir bir teoridir.. Bilim degildir.. 300 milyon fosil vardir - 1 tane ara gecis formu yoktur. 1adet Protein bile laboratuvarda bilim adamlarinca olusturulamiyor, degil ki milyonlarca canli tesadufen olussun.. Darwinism Aldatmacadir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

cuneyt gur

Mufredat disi!Nedir bu mufredat ici?Gerceklerin birkismini hice sayip,sadece kendi inandiklarimizin aktarilmasimi?Kendi duymak istediklerimizmi?Yillardan beri bu yuzden basma kalip seylerle buyuduk.Ailenin tepkiside bunun kaniti degilmi?Incil okutmusmus:))))

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

isbara alp

Evrim teorisinin bilimle ne alakası var abdulselam mavi. teroyi destekleyecek zerre kadar delil yok, adamlar zorlamayla delil çıkarmaya çalışyorlar, sen de sanki bilimsel olarak kanıtlanmış gibi kimse tartışmıyor diyorsun. evrim: darwinin ortaya attığı ve yüzyıllardır doğrulanmayan teori ( safasata)

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mehmet sadık

Din dersi öğretmeni ödev veriyor. Namaz çeşitlerini yazın diye. Çocuk bilinen bütün namaz çeşitlerini yazıyor. Aldığı not 75. Neden diyen soruyorsunuz. Kurban (bayram namazı değil) namazını yazmamış cevabını alıyorsunuz. İnanışınızda bu namazın yeri yok. Müfredat ta yok. Cezası var mı. Yok tabii.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Güner Şen

Aile öğretmeni tuzağa düşürmeye çalışmış gibi geldi. Öğrencinin amaçlı olarak sorduğu soruya gayet makul bir cevap vermiş.

"Ayrıca ""derste İncil okuması"" tamamen konuyla ilgisiz (ve muhtemelen yalan). Sanki Hristiyanlar Darvinizmi destekliyor mu ki? Bu ne cehalet."

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

gerçek türk

e hocam suçun büyüüüğü sizde ama , ne gerek var fazla bilgiye kitapta ne yazıyorsa o düşünen insanı mantık yürüten insanı kim seviyor bu ülkede kimse bir şey düşünmemeli fazladan bir bilgi öğrenmemeli.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

volkan voler

galiba öğretmen bilimsel teorileri değil dini bilgileri verseydi sorun olmazdı. Neden pozitif ayrımcılık yapan eğitimcilere soruşturma açılmaz? Modern eğitim anlayışı bu olmamalı.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

onur c

inanamıyorum! Bir biyoloji hocası bilimsel bilgiyi aktarmak zorundadır. bir kaç islam ülkesi dışında tüm dünyada kabul gören ve tek deneylerle desteklenebilen bilimsel teori budur. MEB kendini şaşırmış.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

ALP TURKDOGDU

yuh artık insanın neden yaratıldığı veya nerden geldığı hala bir muamma olsada maymundan gelme iddia eden evrim teorisi bir gerçek be teorinin sahibide Darwin böyle bir soru karşılığında kim anlatılacak peki iyice saçmalamaya başladık bu konu internettede var onada ceza verin bari yasaklayın

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

fuat karli

ogretmene plaket verilmesi gerekirken ceza verilmis..

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

KEMAL DURDUM

ALLAH I ANLATIN ALLAH I... SADECE TEK DİN DERSİNDE ALLAH ANLATILMAZ YARIM YAMALAK... FİZİK, KİMYA, MATEMATİK... HEPSİ ALLAH I ANLATIYOR...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

mızrak çuvaldız

soyu maymundan gelenler olduğu için bir türlü bu teoriden vazgeçemiyorlar

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

EGEMEN TÜRKDOĞAN

Hoca doğru sölemiş,tüm canlılar zaman içinde şekil ve evrim değiştirmiştir,bazıları yok olmuş bazılarıda değişime uğramıştır.insan denen yaratık yaratıldığı ilk gündede insandı.Evet insanda değişmiştir zaman içinde.Bu değişim onun dahada insan ve kul yapmıştır.Adem ve Havva tüm insanların ilkleridir

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Cihat Öner

Çocuğun ailesinin yaptığı saçmalığı bir yere kadar kabul edebiliyor insan, gelişmemiş, bilgisiz olabilirler. Ancak Eğitim müdürlüğünün böyle bir saçmalığa imza atmış olması çok vahimdir. Yazıktır. Ülkemizin geleceği maalesef ki bu tür insanlara kalmış.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

duygu saylan

din kültürü dersi müfredatında da sure ezberletme yok. ama kimse onları şikayet etmiyor. ya da edemiyor!

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

gülay yildirim

İşte aradaki fark!Cehalet ve bilgelik arasındaki...AKP'ye oy veren kişilerin bakış açısı bu işte!ŞİDDETLİ CEHALET!Ah biraz bilgili insanlara özenseniz!Ama bak MEB bile buna izin vermiyor!Sizin oylarınızı alabilmesi için CAHİL kalmanız gerek, o da öğretmeni cezalandırıyor!Bari bu yazdığımı anlayın:((

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

atalay kurultay

öğretmenin amacının kafa karıştırmak olduğunu sanmıyorum, bizde öğretmenlerimize aklımıza ne gelirse sorardık ama amacı gerçekten darwini anlatmak çocukları yaratılış gerçeğinden soyutlaştırmaksa ceza haklıdır oda ayrı

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Emel Hazır

şu gelinen noktaya bak,yakında üniversite müfredatından bile kaldırırlar, bilim dışı eğitime adım adım gidiyoruz, yazık öğretmenler derste bilimden bahsetti diye ceza alıyor, oturmuş seyrediyoruz,yazık çok yazık...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

murat sezer

çocuk bilmediği birşeyi öğretmenine sormuş , öğretmende çocuğu aydınlatmak için ona darwin'i anlatmış bunda kötü olan nedir anlamadım.Sorgulayan toplum istenmiyor açıkcası....

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

İstanbul bir başka güzel :)) ...

Darwin teorisinin anlatılması gerekir.tezler nelerdir akıl ve bilim bunları nasıl çürütmüştür.Çocuklar aydınlanmalı..Ama darwini tek yönlü savunmak ve maymundan geldiğimizi iddia etmek aldatmacadan başka bir şey değildir.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

selim ileri

Hocam bırak şunları dünyadan bihaber yaşasınlar.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

atilla han

peki hocam şimdiki maymunlar neden yıllarca degişime ugrayıpta insan olmuyorlar.

hocam yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan çıkmıştır.tavuk olmazsa yumurta olmaz.yumurta olmazsa tavuk olmaz.yani anlayacagınız bir yaratıcı vardır.

en basit anlatım şekli bu kafanızı fazla yormayın.üçgünlük dünyada.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Nurettin Yücel Özşahin

Allahallah!Milletin kafasını karıştıran AKP'lilere niye ceza verilmiyor?

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

HAKAN AYAZ

yanı be anlamıyorum ya nasıl olur hz adem maymun muydu ? ya nerden ve nasıl çıkıyo bu darvinizim bir deli kuyuya bir taş atıyo 10 akıllı çıkarmaya çalışıyo adamın ne oldugu belli zaten evrim teorisi denen bu şey yalan okullardada bunu anlatmak yanlış lütfen bu yaşatakı çocuklara daha düzgün anlatın

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

orhan kılınç

Bu cezayı verenler evrimini tamamlamamıştır, kınamamak lazım...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

Esma Sevinç Kortul

Bilimsel bir olgu, dogmasal bir olgu ile cezalandırılıyor. Demokrasi bireylerin öğrenme hakkını, yanılma hakkını, yanlış yapma veya senin gibi düşünmeme hakkını da iade etmek demektir. Artık bırakın evrimden kormayı bir kenara...

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

abdulselam mavi

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR ? TÜM DÜNYA ARTIK EVRİM İ TARTIŞMIYOR BİLE. AMA BİZ MATBAA YI RED ETTİĞİMİZ GİBİ BU DEVİRDE EVRİMİ RED EDİYORUZ.. BİLİMDEN UZAKLAŞAN TOPLUMLAR YIKILMAYA MAHKUMDUR.

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ GERİ VERİN  Peki alınız sizin Daha istemiyorum Bu el bu ayak Bu duyu bu düşünce Sizin Daha istemiyorum Dallarda göklerde sularda Açılarım bir denklemle uykusuz Belki anlarlar beni Sevindirirler umdururlar ama Sizin Daha istemiyorum Ta çocukluğumdan beri Yanım sıra yürüyen Sevince acıkınca Konuşunca yazınca duyduğum şey Sizin Daha istemiyorum Gece koyu karanlıklar büyür Alır tasalarımı yollarda Alır güzelliğimi dağlardan Peki sizin bu doldurduğum boşluk Sizin daha istemiyorum Hepsi taş toprak orman deniz Işıksızlığını yaşadığım varlık Yokluğunda ağrıdığım ölüler Hepsi hepsi Sizin Daha istemiyorum  Fazıl Hüsnü DAĞLARCA  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Sorun benden beni yitirmeden, bana gök yollarını sorunuz, onları yeryüzü yollarından daha iyi tanırım.   Hz.Ali  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder