21 Ocak 2011 Cuma

Fwd: Şeyh Said ve Deniz Gezmiş yeniden yargılanıyor

Korkarım yakında Atatürk'ü de gıyabında yargılayacaklar.
Hazır sıraya girmişken, neden olmasın!

-------- Original Message --------
From: İstanbul - Haber Bilgi Yorum <istanbul@istanbulbilgi.com>


Şeyh Said ve Deniz Gezmiş yeniden yargılanıyor

20 Ocak 2011, Anadolu Haber Günlüğü

 

Ankara Barosu tarafından kurulan 28 kişilik komisyon, Cumhuriyet tarihine iz bırakan davaları yeniden inceleyecek. İlk aşamada belirlenen altı dosya arasında Şeyh Sait, Deniz Gezmiş ve 'Umut' davaları da var.Komisynun bu davaları yeniden gündeme getirmesi 13 senedir hiç bir hukuki dayanağı olmadan üstüste idam cezasına çarptırılmış Salih Mirzabeyoğlunu da akıllara getirdi.

Ankara Barosu, Cumhuriyet tarihine damgasını vuran dava dosyaları raftan iniyor. Bu çerçevede uzman ve avukatlardan oluşan 28 kişilik bir komisyon kuruldu. Yapılacak çalışmayla kamu vicdanında yara açan davalar, ilk kez derinlemesine tartışılacak, dönemin mevzuatına uygunluğu, hukuk ve hak ihlali yönleriyle irdelenecek. Proje, tamamlandıktan sonra kitap olarak da yayınlanacak.Salih Mirzabeyoğlu davasınında  bu komisyon tarafından ele alınmasını isteyen site takipçilerimiz 28 şubat darbesi sonucunda belkide en büyük cezalardan birine çarptırılan Mütefekkir Yazar Mirzabeyoğlu'nun adeta görülmeyerek ve gösterilmeyerek milletten gizlendiğini dile getiriyorlar.

ŞEYH SAİD DE VAR MUMCU DA

Ankara Barosu, ilk etapta inceleyeceği altı dosyayı belirlendi. Buna göre öncelikle Şeyh Sait, Deniz Gezmiş, Bahçelievler Katliamı, Kemal Türkler ve Gün Sazak cinayetleri ile Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy cinayetlerine ilişkin 22 eylemle ilgili 'Umut' davaları araştırılacak. Belirlenen davaların Yönetim Kurulu'nca onaylanmasının ardından dosyalar toplanacak, hem kağıt üzerinde hem de sanal ortamda arşivlenecek. Arşivlenen davalar, komisyon üyeleri tarafından incelenecek, çalışmalar, forumlar ve değerlendirme toplantıları yapılacak. Ayrıca davaların görüldüğü dönemdeki hukuki mevzuat ve siyasi ortam göz önünde bulundurularak yargılamaların 'insan hakları' gibi açılardan tartışmaya açılması sağlanacak. Hukuki bir sonuç doğurmayacak çalışmanın amacıysa 'Cumhuriyetin belleğini oluşturmak.'
Tamamı Ankara Barosu tarafından finanse edilecek çalışmada, toplanan dava dosyalarına internet üzerinden ulaşmak da mümkün olacak.

İZ BIRAKAN DİĞER DAVALAR SIRADA
'Şeyh Sait' gibi Osmanlıca dava dosyalarının günümüz Türkçesine çevrilmesi için Kültür Bakanlığı'ndan yardım isteyeceklerini belirten Komisyon Yürütme Kurulu üyesi Avukat Hakan Canduran, komisyonun oluşturulmasında avukatların başvuru usulüyle belirlendiğini, davalarla ilgili uzmanların ise komisyona katılmaları için davet edildiğini söyledi. Altı dava hakkında çalışmalar tamamlanınca 'Cumhuriyet Tarihine İz Bırakan' diğer davalar için yeni komisyonlar kurulması değerlendirilecek.

 SALİH MİRZABEYOĞLU NEDEN GÖRÜLMÜYOR?
         Bilindiği üzere Salih Mirzabeyoğlu hiç bir yasadışı bir eylem ve talimatı olmadığı halde kendi çocuğunu okuldan almaya gittiği esnada polisler tarafından gözaltına alınmış ve yasadışı bir örgütün lideri suçlaması ile defalarca idam cezasına çarptırlmıştı.Avukatlarının defalarca medya ve kamuoyuna verdiği demeçlerde dillendirdiği  CIA'nın uyguladığı Zihin Kontrol (TELEGRAM) işkencesine maruz kalan Mirzabeyoğlu 12 senedir tek kişilik hücrede F TİPİ cezaevinde tutulmaktadır.

    Şeyh Said ve Deniz Gezmiş gibi tarihe hukuk katliamı olarak geçen hadiselerin gündeme geldiği günümüzde Salih Mirzabeyoğlu gibi 60'dan fazla eser yazmış bir mütefekkire uygulanan  bu hukuksuzluğu ve  işkencelerinde Ankara Barosunca incelenerek halkımıza duyurulması gerekiyor.Bu yönde atılacak adımları sitemiz olarak her daim destekliyor ,Ve kamuoyunu Cumhuriyet Tarihine İz Bırakan bugünkü ve dünkü hukuksuzlukları takip etmeye çağırıyoruz.Yetkililerinde Ankara bürosuna bu yönde başvurmalarını istiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder