21 Ocak 2011 Cuma

Takkiye ne demektir?

Haber tum Israil basininda yayinlaniyor. I$te $imdi yandin yalanci Recep bey

ABDULLAH GÜL GAZZE OPERASYONU'NU NASIL DESTEKLEDİ

Ya bu habere ne demeli?
Demek ki, bu ekip sadece bize karşı değil, tüm dünyaya takkiye yapmış.
Biz buna takkiyenin son kertesi diyoruz..

Haber tum Israil basininda yayinlaniyor. I$te $imdi yandin yalanci Recep bey

ABDULLAH GÜL GAZZE OPERASYONU'NU NASIL DESTEKLEDİ


20.01.2011  

Wikileaks belgelerinde bugün şok bir iddia dikkat çekti. ABD Tel Aviv Büyükelçiliği kaynaklı belgelerin iddiasına göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği Dökme Kurşun Operasyonu’na destek verdi.

Belgelerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’e “İsrail’in terör karşısındaki faaliyetlerini anlıyor ve katılıyoruz” dediği yazıldı. Wikileaks belgelerinde ilan edildiğine göre Cumhurbaşkanı Gül’ün Perez’e “kendi ülkesinin de terörden zarar gördüğünü” söylediği anlatılıyor.

Dökme Kurşun Operasyonu sırasında yapılan bu görüşmedeki ifadelerden anlaşıldığı kadarıyla, Abdullah Gül, İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yaptığı operasyonunu anlayışla karşılıyor.
Bu ifadeler son aylarda duymaya alışkın olduğumuz ifadelerden oldukça farklı. Wikileaks belgesinde yazanlara göre, bu iddiayı ABD elçiliğine ileten kişi Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde görevli Mehmet Kemal Bozay.

Perez ise Cumhurbaşkanı Gül’ün söz konusu desteğini Türkiye’nin de terör kurbanı olmasına bağlıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Gül Operasyonun mümkün olduğunca çabuk bitirilmesini istiyor, bunu İslam dünyasının tepkilerine bağlıyor.

Bugün ABD Tel Aviv elçiliğinden çıkan 2. belgede ise İsrail Silahlı Kuvvetleri ile Filistin Özerk yönetimi arasında yapılan işbirliğinden söz ediliyor. Buna göre Filistin Özerk Yönetimi, İsrail Ordusu’nun Gazze’de yapacağı operasyonuna kaşı çıkmayacak, kınamayacak ve protesto etmeyecek. Bunun basına açıklanmayacağına dair karşılıklı mutabakatta dikkat çekiyor.
Türkiye’nin İsrail’le Gazze Operasyonu sonrasında bozulan ilişkilerinin tartışıldığı günlerde söz konusu operasyonun arka planına dair çıkan belgeler çok konuşulacak gibi görülüyor.

Rafael Sadi
Odatv.com
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Medice, cura te ipsum.  *  *  * Doktor, sen önce kendini iyi et.  Latin Atasözü  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Felaketin bir iyiliği varsa, hakiki dostlarımızı tanımasıdır.  Balzac  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder