28 Ocak 2011 Cuma

ÖĞRENCİLERİN ERZURUM ÇIKARMASI


On 27.01.2011 18:41, bahriye öney wrote:
 

Ankara çıkışından itibaren 30 km.de bir durdurulmuslar, Refahiye’ye kadar tam 7 kez aranmislar. Sabikasiz ogrenci bu cocuklar..   Imza  atmaya gitmeyen  hizbullahcilari  bunun onda biri kadar bir ciddiyetle takip etselerdi bugun  hic biri firarda olmazdi herhalde..

Bu tarz aramalar ve kontroller OHAL durumlarında uygulanır saniyordum  ama anlasiliyor ki seyahat ozgurlugu de engellenmeye calisiliyor. Bu uygulamalarin  fasist bir polis devletinde yapilan uygulamalardan farkini ben  anlayamadıim    

Erzincan’dan oteye gecirilmediklerine dair haberler var. . Saat 11.00 den beri Erzincan-Gümüşhane yol ayrımında bulunan TIR parkında bekletiliyormus ogrenciler..  

Konu ile ilgili bilgi alinabilecek linkler asagida :

          www.tgb.gen.tr/

          www.odatv.com


ÖĞRENCİLERİN ERZURUM ÇIKARMASI

Ogrenci protestoları uzunca bir süredir Türkiye’nin gündeminde.
Dolmabahçe’den ODTÜ’ye, YÖK’ten Mülkiye’ye ve Çankaya’ya kadar birçok mekanda gerçekleşen protestolar sonrası şimdi gözler Erzurum’a çevrildi.
Başbakan Erdoğan, bugün 40 öğrenci konseyi başkanıyla Erzurum’da bir görüşme yapacak.
Aynı anda Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) öncülüğünde 60 üniversiteden 150 öğrenci topluluğu başkanı Erzurum'da, Erdoğan'ın yapacağı toplantıyla aynı saatte ayrı bir Öğrenci Kurultayı toplayacak.
İşte bu alternatif buluşma cemaatin medya organlarında rahatsızlıkla karşılandı.
Samanyolu Haber sitesi, öğrencilerin Erzurum’a gitmesiyle ilgili, deyim yerindeyse halkı tahrik edici bir haber yayınladı.
Site, öğrencilerin Erzurum’a gitmesinin, bugün başlayacak olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nı gölgeleme amaçlı olduğunu söyleyerek bakın haber metninde nasıl bir dil kullandı.
“"Erzurum'u karıştıracaklar" iddiası” başlıklı haber metinde yer alan cümlelerden bazıları şöyle:

“Marjinal gruplar bu defa gözünü Erzurum'un ev sahipliği yapacağı 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na dikti.”

“TGB provokatif eylemlerin başını çekiyor.”

“Milliyetçi ve muhafazakar kimliği ile bilinen Erzurum'da yapılması planlanan eylemin açılışı gölgeleme ve halkı provoke etme maksatlı olduğu ileri sürülüyor.”

“Bu arada dünyanın izleyeceği oyunlarda Türkiye'nin imajına zarar gelmemesi için Erzurum halkına da büyük görev düşüyor.”

Cemaatin tüm bu kışkırtmalarına rağmen öğrenciler Erzurum'a hareket etti.

POLİS TAKİPTE

Ancak sırada polis engeli vardı. Bundan sonrasını TGB’li öğrencilerden dinleyelim.

“İlk arama Eskişehir’de yapıldı. Tüm öğrencilerin kimlikleri tek tek kontrol edildi, GBT’leri (genel bilgi tarama) yapıldı.
Marmara ve Ege bölgelerinden gelen otobüsler Ankara’da buluştular. Saat 17.30’da Ankara’da hareket eden kulüp ve topluluk başkanlarının bulunduğu otobüsler Ankara çıkışında Elmadağ’da tekrar durduruldular. İkinci arama Elmadağ’da yapıldı. Bu kez “ihbar” alındığı ve “araçta suçlu biri olabilir” söylenerek tüm öğrenciler tek arandı. Kimlikler toplandı. Bir saatten fazla süren işlemlerin ardından tekrar yola çıkıldı.
TGB’li öğrencileri taşıyan otobüsler Kırıkkale il sınırına girdiklerinde üçüncü kez durduruldular. Daha önce aynı gerekçelerle otobüslerin ve öğrencilerin arandığı hatırlatıldı. Kırıkkale emniyetinin önceki aramalardan haberi yoktu! Üçüncü arama Kırıkkale girişinde yapıldı. 3 saatlik yolculuk içerisinde 3.kez tüm öğrenci temsilcileri tek tek arandı, kimlikler toplandı.
Daha önce üç kez "kimlik kontrolü" ve "arama"dan geçen öğrencilere, Yozgat'ta da arama yapılıyor. Karlar altındaki şehirde öğrenciler yeniden teker teker kimlik kontrolünden geçiriliyor. TGB'li öğrencileri taşıyan otobüsleri, polisler –eksik olmasınlar- yol boyunca bir dakika yalnız bırakmıyorlar. Ancak buna rağmen, adım adım izledikleri otobüsleri her şehir giriş çıkışında oyalıyorlar. Arama, kimlik kontrolü adı altında işkence yapıyorlar. 23.30 sularında Yozgat'a varan TGB heyeti 2 saattir keyfi olarak bekletiliyor.
Erzurum'a yaklaştıkça havanın soğukluğu artıyor. Yozgat karlar altında. Atatürk gençliğinin yüreklerindeki vatan aşkı onları sıcak tutuyor.”

TGB'li öğrenciler her 50-60 km'de bir durdurularak aranıyor, kimlikleri "tespit" ediliyor. Her seferinde uydurma "gerekçeler" yaratılıyor. Erzincan Emniyeti işi garantiye almış ve Erzincan 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nden karar çıkarttırmış. Öğrencilerin "hak arama bahanesiyle fedai türü eylem, suikast, rehin alma vb. sansasyonel eylemler" yapabileceği gibi saçmalıktan ibaret senaryo gerekçe gösterilerek emniyete her türlü arama izin verilmiş. Bu da Tayyip Erdoğan'ın Erzurum demokrasisi.

İşte o arama kararı ve belgesi:

TC Erzincan İl Emniyet Müdürlülüğünün 26.01.2011 tarih B. 0.1. EGM 4. 24.00. 13694 sayılı yazıları ile 18.12.2010 Cumartesi günü saat 12.25'te Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde bulunan Fırat 2 Köprüsü'nün giriş kısmında yaklaşık 40 kg el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek, güvenlik görevlilerince etkisiz haler getirildiğini, hak aramak bahaneleriyle fedai türü eylem, suikast, sabotaj, baskın, rehin alma vb. biçimlerde sansasyonel eylemlere tevessül edebileceği değerlendirildiğini, 27OCak-7 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum ilinde, "2011 Dünya Kış Oyunları" organizasyonunun düzenlenecek olması, Erzincan ilinin, Erzurum iline giden anayol güzergahında bulunması ve sporcu kafilelerinin geçişlerinin başlamış olması nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğinin devam ettirebilmesinin, kamu düzeninin sağlanması ve terör örgütleri tarafından yapılması muhtemel sansasyonel eylemlere karşı gerekli tedbirlerin alınması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı, madde veya eşyanın tespiti amacıyla ilimiz genelinde şehir giriş ve çıkışlarında, umuma açık yerlerde, şahıslar ve araçlar üzerinde 26 Ocak-08 Şubat 2011 tarihleri arasında uygulama yapılabilmesi için gerekli arama izninin verilmesi talep edilmiştir.

İlker Yücel açıklamasında:

Kozmik odalara kadar girdiniz, üniversitelere giremeyeceksiniz.

9. kez durdurulduk.

Polis eşliğinde geldik. Genede bomba döşeme ihtimaliyle durduruluyoruz.

Kimliklerimize el konuldu.

Tayyip Erdoğanlar devletin çivisini çıkardı.

Orduyu bando takımına çevirdiler.

Savcıların odalarında arama yaptırdılar.

Bir gecede emniyet müdürünü terörist ilan edip hapse tıktılar.

Neymiş Tayyip erdoğan gençlikle buluşacakmış.

Jaguarlı gençlerle neyin sorununu görüşecek?

Toplana toplana çözemediler.

YÖK başkanı toplandı, Cumhurbaşkanı toplandı.

Sonuç: Kocaman bir hiç.

Topladıkları jaguarlı yandaş konsey başkanları hangi öğrenciyi temsil ediyor?

Gençliği teslim edemezler.

150 öğrenci kulüp ve topluluğu başkanı burada.

Bizim annemiz işçi, babamız köylü.

Yurttlarda kalıyoruz,

Kantinlerde yemek yiyoruz.

İşte fırsat 60 farklı üniversiteden, kulüp ve topluluk yöneticisi 200 öğrenci temsilcisi burada.

Gençliğin sorunları burada konuşulabilir.

Öğrenciler burada orda kimlerle toplanıyor?

Öğrenciden kaçarak, öğrenci sorunları konuşulabilir mi?

Biz neden bekletildiğimizi biliyoruz.

Tir tir titriyorlar.

Yıkılacaklar.

Gençlikten kaçamayacaklar.

Üniversitelere sokmayacağız, giremeyecekler.

http://akilcagi.com


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir. 1923.   K.Atatürk  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder