21 Ocak 2011 Cuma

BAŞIMIZI DUVARA VURMADAN UYANALIM! BİLGİNİZ ve TEPKİNİZ OLSUN - ULUS GAZETESİNDE Çıkan Yazımdır.

Kimden: Cemil DENK <denk.cemil@gmail.com>
Tarih: 20 Ocak 2011 09:45
Konu: (14) BAŞIMIZI DUVARA VURMADAN UYANALIM! BİLGİNİZ ve TEPKİNİZ OLSUN - ULUS GAZETESİNDE Çıkan Yazımdır.

 

BAŞIMIZI DUVARA VURMADAN UYANALIM!

 

(Başyazı Tokmak SÖZCÜ): “2011 yılına korkunç bir borçla girmiş bulunuyoruz! Son yıllarda “Borç yiğidin kamçısıdır” mantığıyla gırtlağımıza kadar borca gömüldük! Başbakan’ın bol keseden atıp övünmesine bakmayın siz... AKP iktidarı, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç bataklığına sapladı bizi

Petkim, Tekel, Türk Telekom büyük kuruluşlar dâhil, ülkenin bütün değerleri, batan geminin malları gibi neredeyse haraç mezat Satıldı.

Milyonlarca dolar tutarındaki bu satışlardan ne kaldı? Bir Sanayi Tesisi, bir Baraj ya da bir Fabrika yapıldı mı? İşsizlik sorununa bir çözüm getirildi mi? Tam tersine ülkede işsizlik büyü ürkütücü, korkutucu boyutlara ulaştı.

2011 yılı başındaki iç ve dış borç durumumuz içler acısı! AKP, ülkeyi 2002 yılında 129.5 milyar doları dış borç olmak üzere 1am 221 Milyar Dolar Borçla devralmıştı. Bu rakam, 1923 yılından 2002 yılına kadar 79 yıllık bütün borçlarımızın toplamı idi. 8 yıl sonra bugün iç ve dış, kamu ve özel, toplam borcun- 508 Milyar Dolar! Bu rakamın 266 milyar dolarını dış borçlar oluşturuyor.:.

Bu Paralar Ne Oldu bilemiyoruz. Yatırım yok, İş Sahaları açılmadı, yeni Fabrikalar, Barajlar, Köprüler. okullar yapılmadı. Sahi ne oldu? Nere harcandı bu paralar?

Genel seçimlere sadece 5 ay kaldı AKP’ye oy veren yurttaşlarımız bunu hiç sorgulamayacaklar mı? Yoksa yine kuzu gibi gidip Onlara Mı Oy Verecekler?

 

(Cemil Denk):  Başyazarımız Tokmak söylenecekleri bir güzel söylemiş o söylemiş kalemine sağlık, bize de düşünmek ve Tepki Göstermek düşemez mi?

***

 

(Cemil Denk): Hizbullah, kelime anlamı olarak “Allah’ın Partisi” demektir. Baklalım Allah’ın Partisi Hizbullah neler yaparmış!.

(Necati Doğru, SÖZCÜ’de yazdı): “Hizbullah, Keser, asar! Domuz Bağıyla Bağlar, Kafatasına beton çivisi çakar, Bodruma Mezar kazar, Cenin pozisyonunda Gömer, Üstüne Beton Döker. Namazlık serer!, Gömdüğü Ceset Üstü Namaz kılar.”

***

 

Ayrı Bayrak. Ayrı Meclis, Ayrı Devlet!...

(Yekta Güngör Özden, SÖZCÜ’de yazdı): “Günümüzde BDP’lilerin ve DTK’nin birlikte yürüttükleri sakıncalı kampanyanın yaşama geçişine iktidar seyirci kalmaktadır. PKK yandaşı bu iki yapının dönerek “Ayrı Devlet, ayrı Meclis, ayrı Bayrak istemiyoruz” demelerinin hiçbir önemi yoktur. Çünkü “Demokratik Özerklik” adıyla sürdürdükleri dayatmaların sonucunda Ayrı bayrak. Ayrı meclis, Ayrı devlet kendiliğinden oluşur ve iş işten geçer.

AB’nin ve ABD’nin isteği de, amacı da. hayali de budur. İçimizdeki İşbirlikçilerle Medya tetikçileri de bunun için Bölücülere arka çıkmaktadır.”

***

 

(Gazeteler): “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen, 10 yıl tutukluluk süresinin her şart altında çok uzun ve AIHM açısından kabul edilemez olduğunu söylüyor.

***

 

(Gazeteler): “TÜRKİYE Partisi lideri Abdüllatif Şener, Sinop ve Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralleri eleştirdi. Şener, “20 milyar dolarlık alışverişin yolsuzluktan arındığına, ülke çıkarlarının gözettiğine inanıyor musunuz?

Öyle olsa elektriğin fiyatı 15 cent olarak ilan edilmezdi. Tüm bu işlemler Yüce Divanlıktır” diye konuştu.”

***

 

Benzin fiyatlarında, Türk halkının yediği kazık anlatılır gibi değil! AKP iktidarının bindirdiği acımasız Vergiler. Dünyanın en pahalı benzinini kullanmamıza yol açıyor.

Benzinin litresi rafineriye 83 kuruşa geliyor. Rafineri çıkış fiyatı 99 kuruş. 1 lira değil! Fakat vatandaşa satılan benzinin litresi 4 lira. Dört Misli Pahalı! ,

***

 

Enflasyon Düşmüş Haberiniz Yok!

(Cemil Denk): Ben enflasyon rakamlarından anlamam Peynirin, fasulyenin, nohudun, etin. ıspanağın, limonun, soğanın fiyatına bakarım. Cüzdanımda kaç paranın kaldığına bakarım. çarşı pazardaki halime bakarım!..

Süt, peynir, zeytin, Pahalanıyor, enflasyon Düşüyor!.. Simit bile zamlandı Bu nasıl bir enflasyondur anlamadık!..

 

Hizbullahçılar Dışarı, Atatürkçüler İçeri...

Yargıda reform yaptıklarını söylediler, Katilleri ve Bölücüleri hapisten çıkardılar

Neden suçlandığını bile bilmeyen masum insanlar içeride yatıyor.

Fakat onlarca kişiyi katletmiş. Terör ve Bölücülükten hüküm giymiş Katiller, Hizbullahçılar dışarıda kol geziyor. Yazıklar olsun! Adaletin adaletsizliğine... denk.cemil@gmail.com

 

-- 
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Halkın güvenini kazanınız ve onların iyiliğini istediğinize kendilerini inandırınız.


Hz.Ali

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder