19 Ocak 2011 Çarşamba

Fatura 'Tekyumruk'a çıkıyor

Evet arkadaşlar işte İLERİ DEMOKRASİ, DEMOKRATİK OLGUNLUK budur.
İşimize gelirse başımaz taç ederiz, işimize gelmezse de g.tümüze tıkaç.
İfade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, protesto etme özgürlüğü bunlar anlamını yitirmiş.
Artık, sadece yalakalık yapma özgürlüğü var.
Emniyet kimlerin protesto ettiğinin peşinde.
Protesto etmek suç haline sokulmuş.
Organiz protesto ise örgütlü suç gibi değerlendirilmiş.
Neredeyse rejim karşıtı organiz suç örgütü haline sokacaklar, ve bu kişiler üzerine bir ÇEKİÇ/ TORNAVİDA OPERASYONUYLA(?) çullanacaklar.
Halkı sultandan özür diletme peşine düşmüşler.
Ve bütün bir Türk halkı olup bitenleri tribünlerden seyredecek, gladyatörlere yapıldığı gibi öldür/yaşat diye işaret edecekler.
Ben buna yamyam kültürü derim kısaca.
Şimdi kimse kalkıp da Türklüğün tahkir ve tezyif edildiği iddiasıyla ortaya çıkmasın.
Çünkü ortada gurur duyulacak birşey yok.

19 Ocak 2011

Fatura ‘Tekyumruk’a çıkıyor

Protestolara stadın VIP ve VIP alt kısmında oturan davetliler bile katılmış.


TT Arena’nın açılışındaki görüntüleri inceleyen polis, olayların ilk olarak kale arkasındaki “Tekyumruk” grubunca başlatıldığını daha sonar VIP ile VIP alt kısmında oturanların katıldığını belirledi.

Türk Telekom (TT) Arena’nın açılışı sırasında yaşanan, Galatasaray camiasında büyük krize neden olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın protesto edildiği olaylarla ilgili olarak başlatılan incelemede ilk ipuçlarının ortaya çıktığı belirtildi. Erdoğan’ın, ilk olarak, kale arkasında konuşlanan ve kendilerine “Tekyumruk” adını veren taraftar grubunca ıslıklanıp yuhalandığı öne sürüldü. Polise göre organize olduğu şüphesi güçlenen protestoya, stadın VIP ile VIP alt kısmında oturan ve kulüp yönetimince davet edilen kişilerin de katıldığı anlaşıldı. 

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, TT Arena’nın açılış töreninde yaşanan olayların ardından Galatasaray Kulübü’nün polise teslim ettiği stattaki 200 kameraya ait görüntülerin incelenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü’nde özel çalışma ekibi oluşturuldu. Bu görüntüler, aynı zamanda statta görevli 40 polis kamerasıyla birlikte hemen incelemeye alındı.

‘Organize tepki var’ şüphesi 

Özel ekibin ilk tespitlerine göre, Erdoğan’ın stadı terk etmesine neden olan protestoların kale arkası bölümünde oturan yaklaşık 150 kişilik bir grup tarafından başlatıldığı anlaşıldı. Kendilerine “Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu” adını veren ve sol görüşlü olarak bilinen grubun, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın sözleriyle birlikte başladığı ıslıklı ve yuhalamalı protestolara daha sonra stadın VIP ve VIP alt kısmında oturan kulüp davetlilerinin de katıldı. 

Milliyet’e bilgi veren üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Tekyumruk” adlı grup tarafından başlatılan protestonun organize olabileceği yönünde işaretler bulunduğunu iddia etti. Aynı yetkili, olayın organize olduğunun tespit edilmesi halinde grubun siyasi konumu nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi’nin de soruşturmaya katılabileceğini bildirdi.

Özür dilemiyoruz

Kendilerine “Tekyumruk” adını veren taraftar grubu da Adnan Polat’ı Galatasaray taraftarından özür dilemeye ve istifa etmeye davet etti. Grubun internet sitesinde şu görüşlere yer verildi:

Bizlerin bu stad için, ne devlet erkanına, ne de Adnan Polat’a bir borcumuz var. Bu stad kimsenin cebinden çıkan para ile yapılmadı. Kendi yandaşlarına peşkeş çektiği Ali Sami Yen arazisi karşılığı yapılan stad için bizim tek borcumuz, bu stadı yapan, üçünü çalışmalar sırasında yitirdiğimiz emekçileredir”

 Grup, uluslararası bir kargo firmasının Türkiye bürosundaki çalışırken sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilere destek vermişti.

TOLGA ŞARDAN/Milliyet
--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder