27 Ocak 2011 Perşembe

Askeri Bilirkişinin Gölcük raporu

Askeri bilirkişinin Gölcük raporu

Ali Serdar Bolat   26 Ocak 2011
 
Rapor özetle şöyle demektedir:
Dosyaların içeriği gerçek değildir.
Dosyalar manipülatiftir. Yani yanıltmak amacıyla hazırlanmış uydurma belgelerdir.
28 Temmuz 2009'dan sonraki bir tarihte kaydedilmişlerdir.
Sistem tarih/saati değiştirilmiş başka bir bilgisayardan aktarılmışlardır.
 
Askeri Bilirkişi Raporu, tertibi açığa çıkarmıştır.
2009'dan yıllar önce yapıldığı iddia edilen Oraj ve Suga darbe planlarının 28 Temmuz 2009'dan sonra kaydedilmiş olduğu anlaşılmıştır.
"İşte bunlar yıllar önce yapılmış darbe planları" diyorsun ama, bunları daha yeni hazırlayıp kaydetmişsin.
Altlarında imza da yok. Bilgisayarda yaz, bir yere sakla, sonra arayıp (!) bul.
Yeni yazdığın sahte belgeyi yıllar önce yazılmış diye yutturmaya kalk.
Böyle rezalet acaba dünyanın neresinde görülmüştür.
 
+++++++++++++++++++++

 
Askeri Casusluk ve Şantaj Soruşturması kapsamında 6 Aralık 2010’da Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda hard disk ve CD’ler içinde belge bulunmuştu.
Bu belgelere ilişkin soruşturma başlatan Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı, söz konusu belgelerle ilgili askeri bilirkişilere rapor hazırlattı.
 
Askeri Savcılık, heyetten söz konusu belgelerde "suç unsuru olup olmadığı, bu belgelerin kim tarafından ve hangi tarihte, hangi bilgisayarda, ne maksatla oluşturulduğuna dair, teknik incelemenin yapılmasını talep etti.
 
Askeri Savcılık tarafından görevlendirilen ve aralarında Tuğamiral Sinan Azmi Tosun’un da bulunduğu 5 kişilik heyet 5 hard diski inceledi ve 30 sayfalık rapor hazırladı.

Askeri Bilirkişiler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Binbaşı Kemalettin Yakar ile Başçavuş Erdinç Yıldız’ın da bilgisine başvurdular ve bu bilgileri rapora yazdılar:

Raporda şunlar belirtiliyor:
+++++++++++++++++++++++
 
"5 numaralı hard diski İsth.Bçvş.Erdinç Yıldız ile birlikte kullanan İsth.Bnb.Kemalettin Yakar da, bahse konu diskte yer alan bazı dosyaları (İsth.Bçvş. Erdinç Yıldız’ın kendisine ait olmadığını belirttiği dosyalar) ilk defa gördüğünü ve diske nasıl kaydedildiği hakkında bir fikri olmadığını beyan etmiştir. Başçavuş Yıldız, 3 ve 5 numaralı hard disklerin kullanımına 28 Temmuz 2009 tarihinden itibaren son verildiğini, söz konusu disklerin aramanın yapıldığı 06 Aralık 2010 tarihine kadar, imha edilecek diğer malzemelerle birlikte kullanım dışı olarak çeşitli zamanlarda İKK kısım amirliğindeki dolaplarda, kimi zaman da uygun yer yetersizliği nedeniyle İstihbarat Kısım Amirliği odasında döşeme altında bulundurulduğunu belirtmiştir"
 
"Hard disklerde suç unsuru olup olmadığı konusu yetkilerimizi aştığından, sadece belgeler hakkındaki değerlendirme ve kanaatlerimizi belirttik"

SUGA VE ORAJ İLE İLİNTİLİ BELGELER GERÇEK DEĞİL

" 5. numaralı hard disk imajında yer alan dosyaların içinde Balyoz soruşturması iddianamesi ve ek klasörlerinde yer alan "Suga" ve "Oraj" harekat planlarıyla ilintili olduğu izlenimi veren toplam 144 adet dosya tespit edilmiştir. Bu dosyaların içeriklerinin gerçek olmadığı anlaşılmıştır" 
 
DOSYALAR 2009’DAN SONRA KAYDEDİLMİŞ

"5 numaralı hard diskte mevcut "manipülatif" dosyaların tamamının 28 Temmuz 2009’dan sonraki bir tarihte ve sistem tarih/saati değiştirilmiş başka bir bilgisayardan aktarılarak kaydedildiği anlaşılmış, ancak  bu belgelerin hangi bilgisayarda oluşturulduğu tespit edilememiştir"

EMİRLERE AYKIRI HAREKET EDİLMİŞ

"Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde bilgi güvenliği açısından mevcut emir ve talimatlara aykırı hareket edilmesi nedeniyle istismara açık bir ortam oluştuğu tespit edilmiştir.
Bu yüzden, "belgelerin kim tarafından ve hangi tarihte, hangi bilgisayarda, ne maksatla oluşturulduğu" sorularına cevap verecek yeterli veriye ulaşılamamıştır
Haber kaynağı:
Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, (DHA) / Hürriyet - 25 Ocak 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder