27 Ocak 2011 Perşembe

Tabur Komutanlığı içerisinde ceset araması

Yine bir mizansen çevriliyor.
Aramalar fos çıkıyor ancak, taraftar gazetelerde ve epostalarda atılan başlık "HER TARAF CESET TARLASI OLDU" şeklinde.
Ve fakat bu güne kadar kedi köpek ölüsünden başka şey çıkaramadılar.
Daha önceki kazılarından çeşitli silahlar buluyorlardı.
Sanırım, sonradan bulmak üzere adam öldürmeye cesaret edemedikleri için, ya da hazırda ceset olmadığı için bu çabalar karşılıksız kalıyor.
Bu işi için aklıma başka sahtekarlıklar da geliyor, ancak e..eğin aklına karpuz kabuğu düşürmüş olmamak için dile getirmeye korkuyorum.


Tabur Komutanlığı içerisinde ceset araması             

Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ (Hakkari), (DHA)     27 Ocak 2011

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi’nde bulunan Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı içerisinde 21 Temmuz 2009 tarihinde kayıp 12 korucu için yapılan ve herhangi bir bulguya rastlanmayan bölgede, bugün yeniden kazı çalışmasına başlandı. Kazı çalışmalarına, görgü tanıklarının da katıldığı ve yer gösterdiği belirtildi.


Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’nda 1994 yılında askerlik yapan bir kişinin, kayıp 12 köy korucusu ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği ihbar mektubuyla başlayan ve tamamlanan kazı çalışmalarına bugün yeniden başlandı. Eski asker gönderdiği kroki ve ihbar mektubunda, "Şemdinli İlçesiı Ortaklar Köyü’nün Ormancık Mezrası’nda geçici köy koruculuğu yapan 12 kişi, Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’nda öldürülüp, gömüldü" iddiasında bulundu. Bunun üzerine Hakkari İnsan Hakları Derneği ile Hakkari Barosu harekete geçti. Bölgede incelemelerde bulunan Hakkari İHD ve Baro temsilcileri, kayıp 12 kişinin ailesi adına Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na kazının resmi yönden başlatılması için dilekçe verdi. Hakkari Barosu öncülüğündeki 11 avukatın verdiği dilekçe işleme konulması üzerine de Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ilk kazı, 21 Temmuz 2009’da yapıldı. Ancak yapılan bu kazı çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmadı. 

İhbar mektubunu gönderen eski askerin, kazıların yanlış yerde yapıldığını bildirmesi üzerine bugün Tabur Komutanlığı içerisinde yeniden kazı çalışmalarına başlandı. Kazı çalışmalarını, Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, görgü tanıkları, kayıp yakınları adına Avukat Mehmet Ekici ile birlikte 3 avukat ve kayıp yakınları izliyor. Yoğun sisin bulunduğu bölgede kazılar iki kepçe yardımıyla yapılırken, Derecik Taburu çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Avukat Mehmet Ekici, bugün sonuca ulaşmayı beklediklerini söyledi. Avukat Ekici, "Bizzat canlı tanığın göstereceği yerde kazı yapılacağı için sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. 12 köy korucusuna ait kemikler aranıyor. Bu insanların halen ölümleri verilmediği için nüfus kayıtlarında bile sağ olarak gözüküyorlar" dedi.
Bu arada, kazı çalışmalarını takip etmek üzere Van’dan gelen Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ve beraberinde bulunan görgü tanığı ile adli top kurumu yetkilileri helikopterle taşındı. Ancak yoğun sis yüzünden helikopter, Derecik Beldesi yerine, Yüksekova’ya inmek zorunda kaldı. Ekip buradan da karayolu ile Derecik Beldesi’ne geçti.

OKUR YORUMU:

ÜMİT BİLGİÇATAÇ     27/01/2011 - 14:40

ORADA 1994'DE ASKERLİK YAPMIŞ,ARADAN ''TAM 17 SENE GEÇMİŞ'',LAKİN BİRDENBİRE AKLINA İHBARDA BULUNMAK GELMİŞ.İLGİNÇ DİYEMİYORUM,ÇÜNKÜ BU NEVİDEN 'İLGİNÇ(!) AYDINLANMALARA' ALIŞTIK.BAKALIM BU KEZ DE ÇUKURLARDAN KUŞ,KEDİ,KÖPEK KEMİKLERİ,TÜYLERİ Mİ ÇIKACAK,YOKSA GERÇEKTEN 12 KORUCU'NUN KEMİKLERİ Mİ?!?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16867298.asp?gid=373

-- 
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Söz, başarının gölgesidir.


DEMOKRİTUS

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder