14 Haziran 2019 Cuma

ABD'DEN DSG'YE 200 TIR SİLAH

Bu ABD'nin BİZE KARŞI KULLANSINLAR diye verdiği silahlardan oluşan kaçıncı konvoy?
Ben saymadım, her halde bu güne kadar giden TIR sayısı 5-6 bini buldu.

Peki Amerikalıların tatbikat bahane ederek Dedeağaça 700 zırhlı araç çıkarması sizin karın ağrısı yaratmadı mı?
Karadenize doluşmuş, Romanya'yı üs olarak seçmiş, Montrö Sözleşmesini kevgir etmiş devasa batılı donanmadan haberiniz var mı?
Girit, Kıbrıs dahil pek çok Yunan adasına eş zamanlı olarak kurulan üslerin Ruslar için olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Son olara siz Türkiye'yi hem de açık açık hedef ülke gösteren Noble Dina Tatbikatından huzuruz olmadınız mı?
Daha önce yapılmış olan Milenium Challange tatbikatını hatırlıyor musunuz?
Askerlerimizin Kerkük'te çuvallanmış olmasını hatırlıyor musunuz?
General Pamukoğlu'nun anlattığı ABD helikopterine ateş açılması olayını,
Ya da Muavenet Muhribinin vurulmuş olmasını,
Peki ya Jandarma Genel Komutanımıza suikast düzenlenmişti, o suikastin nasıl olduğunu, ve o şehit generalimizin adını hatırlıyor musunuz?
ABD ambargosunu ve sebebini hatırlıyor musunuz?

Peki bunca şey orta yerde dururken, hala daha NATO İttifakının bizi koruyacağını, ABD'nin müttefik olduğunu düşünüyor musunuz?
ABD'nin düşman olduğunu anlamak için Noble Dina ve Milenium Challange tatbikatlarında oynanan senaryonun gerçekleşmesini mi bekliyorsunuz?

Diyelim ki, şu ABD tatbikat senaryoları gerçek oldu.
Elinizde ABD yapımı F35'ler ile size saldıran ABD donanmasına saldıracaksınız, ve başarı şansınız olacak öyle mi?
Ve bunca yıl NATO'ya ABD'nin müttefikliğine güvenmişsiniz ve karşınızda bir Koalisyon Gücü olarak bütün batı askeri güçleri duruyorken ne hissedeceksiniz?
ABD'nin size kendi rızanızla uyguladığı teknoloji ambargosu nedeniyle elinizde caydırmak bir yana kendinizi gülünç duruma düşmekten kurtaracak en ufak silahınız yok..

Başka dostlarınız yok, başka ittifaklarınız yok.
Elinizde hiç birşey yok.
Teslim mi olacaksınız?
O zaman bu günden teslim olun!...

ABD size neyi tak diye emrediyorsa siz de şak diye yapın.
Doğu Akdenizi terk edin, Egeyi terk edin, atın şu bölünme anlaşmasına, ülkeden Kürdistan için bir parça kopsun, Ermenilere tazminat ödeyin, hatta toprak terk edin.
Yahu ne lafı dolandırıyoruz ki, açık açık Sevr Anlaşlasını getirin imzalayalım.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

ABD'DEN DSG'YE 200 TIR SİLAH

ABD YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) 200 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.

14.06.2019 - 13:50

ABD bugün Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) silah ve araçlardan oluşan 200 TIR'lık bir yardım konvoyu gönderdi.

Konuyla ilgili konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen DSG yetkilisi şunları söyledi:

"ABD bize ağır silah ve ile zırhlı araçlar ile pikap araçlar gönderdi. Ayrıca yeni askeri üslerin inşasında kullanılmak üzere beton bloklar da gönderildi. ABD Deyr er Zor ve Haseke bölgelerinde yeni üsler kuracak. Sevkiyat Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki Semalka Sınır Kapısı'ndan yapıldı. Oradan da tırlarla Kobani bölgesindeki DSG merkezlerine bırakıldı. ABD bize yardım etmeye devam edecektir. "

ABD Başkanı Donald Trump daha önce birçok kez 'IŞİD'e karşı zafer' açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ise 'IŞİD'e karşı mücadele' olarak gerekçelendiriyordu. IŞİD'in bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD'nin YPG'ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor.

Öte yandan ABD ile Türkiye arasında yapılan güvenli bölge görüşmelerinin en önemli gündem maddelerinden biri de DSG'ye verilen silahlar konusuydu. Türkiye ABD'nin DSG'ye verdiği silahların kendisine karşı kullanabileceği kaygısıyla silahların verilmesini bir tehdit unsuru olarak değerlendiriyor. ABD ise YPG'nin de içinde yer aldığı oluşumlara ağır silah ve araçlardan oluşan yardım konvoyları göndermeyi sürdürüyor.

Türkiye YPG'yi PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak Başta ABD olmak üzere Batılı güçler Ankara'nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

http://www.turktime.com/haber/abd-den-dsg-ye-200-tir-silah/505415?fbclid= IwAR2cUho4Ex5bpr5Rzw7YKkbZaSGfcqQnouoNrMeMbgHR_29XAi10EgXurNQ

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Dunyanin her tarafindan ogretmenler insan toplulugunun en fedakr ve muhterem unsurlaridir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

138. BASKI YONETIMI ICIN, DININ HIMAYESI, HALKIN ELEM VE GALEYANINA KARSI ZAYIF BIR KUSATMADIR. BIR ZORBA, KENDI KENDINE ZARAR VEREN VE UCURUMUN KENARINDA UYUYAN BIR AKILSIZDIR

Rahipler, hocalar, hep baski yonetiminin yurutucusu ve insan ozgurlugunun dusmani olmuslardir. Onlarin meslegi, asla muhakeme etme ve dusunme cesaretinde bulunmayan asagilik, boyun egen esirler gerektirir. Bir mudak hukumete hakim olmak icin, zayif ve ahmak bir hukumdarin ruhuna hakim olmaktan baska bir sey soz konusu olmaz. Esenlige goturecekleri yerde, rahipler, hocalar, kavimleri hep esarete suruklemislerdir. Dinin, hukumdarlarin en kotusu icin urettigi ve uygun gordugu dogaustu unvan ve yetkileri benimseyen bu hukumdarlar, genel olarak sofularla ve hocalarla anlastilar. Ve berikiler, hukumdarlar uzerinde fikren hakim olacaklarindan emin olarak, kavimlerin elini baglama ve boyunduruk altinda tutma gorevini ustlendiler. Ancak dinin korumasi altinda, zorbanin her darbeden korunmus olmakla ovunmesi bosunadir; din, insanlarin elem ve galeyanina karsi zayif bir kusatmadir.

Bundan baska, rahip, ancak, baski yonetiminden yararlandigi surece zorbanin dostudur. Soylettigi ve ancak cikarlarina uygun olarak konusan Allah'ina karsi cikarlarina uygunsuz buldugu anda isyan koyar ve yaptigi guzelligi yikar.

Kuskusuz bize soyle denilecek: "Hukumdarlar dinin kendilerine sagladigi butun yarari takdir ediyor ve butun kuvvetleriyle dine yardimci olmada cikarlari bulunuyor". Dini gorusler ve inanislar zorbalarin isine yariyorsa, bu gorus ve inanislarin, hukumeti akil ve hakkaniyet yasalarina gore yonetecek hukumdarlar icin yararsiz, gereksiz olduklari da cok aciktir. Bu durumda, baski yonetiminin uygulanmasinda yarar var midir? Zorba olmalarinda, hukumdarlarin gercekten cikari var midir? Baski yonetimi, gercek kudret ve buyuklukten, kavimlerin sevgisinden, her turlu guvenlikten onlari yoksun birakmiyor mu? Her akli basinda hukumdarin, zorbanin bir akilsiz oldugunu ve kendi kendine zarar verdigini anlamasi gerekmez mi? Her aydin hukumdarin, amaclari kendisini ayaklari altina actiklari ucurumun kenarinda uyutmak olan dalkavuklardan sakinmasi gerekmez mi?

- - - - - - - - - - - - -
Insan, uretmeden tuketen tek yaratiktir.
Sut vermez, yumurta yumurtlamaz, sabani cekecek gucu yoktur, tavsan yakalayacak kadar hizli kosamaz.
Gene de, tum hayvanlarin efendisidir.
Hayvanlari calistirir, karsiliginda onlara olmeyecekleri kadar yiyecek verir, geri kalanini kendine ayirir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Hayal gucum benim manastirimdir ve ben de onun kesisiyim.

KEATS,JOHN (1795-1821) Ingiliz sair.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder