26 Haziran 2019 Çarşamba

Devlete hakaret.....


Yer: Hatay
AKP'li vekilin oğlu Polisleri esir gibi dizdi apoletlerini söktüler.
Buna rağmen o vekil hâla vekil ve el üstünde.
İmamoğlu Valiye hakaret etti diyenler bunu iyi izlesin.
Hiçbir zaman bu kadar Polis'e böyle hakaret edilmemişti.

Kaldı ki, devletin valisi ya da bir başkası itlik yapmışsa ben ite it derim..

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  





- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Biz kimsenin dusmani degiliz.
Yalniz insanligin dusmani olanlarin dusmaniyiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

98. AHIRET HAYATI INANISININ AVUTUCULUGU GERCEGE AYKIRIDIR; AVUTUCU OLSA BILE, BUNDAN INANISIN DOGRULUGUNUN CIKARILMASI GEREKMEZ

Denilecek ki; "Ruhun sonsuzluguna inanis, bu dunyada cogu kez pek mutsuz olan kimseler icin avutucu degil midir? Bu bir kuruntu ve hayal olsa da, tatli ve hos degil midir? Insan icin olumden sonra yasamak ve yeryuzunde kendisine verilmesinden sakinilan bir mutluluga birkac gun erismek, bir nimet degil midir?" Zavalli faniler! Bu sekilde, arzularinizdan, gercegin olcusunu imal ediyorsunuz! Cunku siz hep yasamak ve daha cok mutlu olmak istersiniz. Bu istekten hemen, hep yasayacaginizi ve bilinmeyen bir dunyada, size cogu kez sikintilar nasip eden bir dunyadan daha mutlu olacaginiz sonucunu cikariyorsunuz. O halde, buyuk cogunlugunuz icin zevk ve hazlarinizdan cok zorluk ve sikintilari gerektiren bu dunyayi, tasalanmadan terk etmeye razi olunuz. Butun yaratiklar gibi sizin de kalici olmamanizi isteyen talihin iradesine katlaniniz. "Ancak ben ne olacagim?" diye bana soruyorsunuz. Ey insan!

Milyonlarca yil once ne idiysen, o olacaksin; o zaman "bilmem ne" idin; her an bile, yine o zaman oldugun bu "bilmem ne" olmaya karar ver. Haberin olmaksizin, bu biciminle cikmis oldugun kainat evine yeniden gir ve seni cevreleyen oteki butun yaratiklar gibi, serzeniste bulunmadan, gec. . .

Din fikrinin mutsuzlara sonsuz teselli sundugu, bize araliksiz yinelenir; ruhun sonsuzlugu ve daha mutlu bir yasam dusuncesinin insanin kalbini yuceltmeye ve kuvvet vermeye, yeryuzu uzerinde sakincasini gordugu zorluklara karsi cesaret vermeye, gayrete getirmeye cok yaradigini iddia ederler. "Materyalizm ise, tersine, insani dort ayakli hayvan mertebesine koyan, onurunu yok eden, cesaretini kiran, gelecek olarak korkunc ve bu dunyada sikintiya duser dusmez intihara yoneltmeye yetenekli bir yokluktan baska sey gostermeyen huzun verici bir sistemdir" derler. Din imamlarinin buyuk sanati, soguk ve sicak uzerine uflemektir; uzmek, avutmak, korkutmak ve cesaretlendirmektir.

Ilahiyatcilarin efsanelerine gore, oteki dunyanin mutluluk ve iskence ulkeleri vardir. Insanin mutluluk ulkesine gitmeyi hak etmesi kadar guc bir sey yoktur; ezeli aci ve sikintilarinin lokmasi olan bedbahtlar icin, Allah'in hazirladigi azap ulkesinde, yani cehennemde bir makam elde etmekten daha kolay bir sey yoktur. Ahiret hayati fikrini pek oksayici ve tatli bulanlar, unutuyorlar mi ki, yine kendi aciklamalarina gore, insanlarin cogunlugu icin bu ahiret hayatinin iskence ve cezalar getirmesi gerekir.

Tumuyle yok olma fikri; iskenceler ve dis gicirdatmalariyla birlestirilen varligin sonsuzlugu fikrine, sonsuz iskence hayati fikrine, sonsuz kere yeglenmez mi? Daima var olmamak korkusu, hic var olmamis olmak korkusundan daha etkili midir? Artik var olmamak (hayati terk etmek) korkusu, ancak bir ahiret hayati inanisi icindeki hayalgucu icin, yalnizca bu hayalgucu icin gercek bir acidir.

Ey Hiristiyan din imamlari! Diyorsunuz ki; "Daha mutlu bir hayat fikri hostur, guzeldir; bu dunyadaki yasayistan daha mutlu, daha saglam bir yasayis istemeyen kimse olmadigi kabul edilir". Ancak cennet cazipse, kabul edersiniz ki, cehennem de korkunctur. Cennete layik olmak cok guc, cehenneme layik olmak ise pek kolaydir.

Cennete giden yolun dar, zahmetli ve zor bir yol; cehenneme giden yolun ise genis bir yol oldugunu soylemiyor musunuz? Allah'in guzidelerinin sayisinin pek az, ve azap cektirenlerin sayisinin pek cok oldugunu hep soylemiyor musunuz? Kurtulusa erismek icin Tanrinizin az sayida kimseye ihsan ettigi merhameti ve bagislamasi gerekmiyor mu? Pekala, size diyecegim ki; bu fikirler hicbir sekilde avutucu degildir. Size derim ki; hayvanlarin sonlari, azap cektirilen insanlarin sonlarindan daha cok arzuya deger gorunur. Size derim ki; bu dunyada beni ezici korkulardan kurtaran gorus, bana, kendi elindeki bagislayiciligini ancak sevgililerine veren ve butun diger insanlarin kendilerini sonsuz cezalara mustahak kilmalarina izin veren bir Allah fikrinin beni icinde biraktigi kusku ve tereddutten daha hos, daha ic acici gelir. Tereddutler ve insani uzuntu ve bezginlige dusurucu korkularla bir arada olan gerceklesmesi imkansiz kuskulari, huzur rahatligi ve guvenlik veren belli bir duzene, belli bir bilim ve dusunce manzumesine tercih ettirecek, asiri dini heyecandan ya da delilikten baska bir sey yoktur.

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Sizin olumsuzlugunuzle hic isim olmayacak; bu hayatta zaten yeteri kadar perisaniz, bir de bundan sonrakiyle ilgili tahminde bulunma sacmaligina gerek yok.

BYRON,GEORGE GORDON (Lord Byron) (1788-1824) Ingiliz sair.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder