9 Haziran 2019 Pazar

SÜLEYMAN SOYLU’YA ‘AKILLI OL’ DİYEN YURTTAŞA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Ülkemizin demokratik hoşgörü seviyesi işte budur.
Ağzını açan herkes en azından soruşturuluyor.
Yanında bir de medya infazı ve söz konusu siyasetçi tarafından Pontuscu, PeKeKe'li ilan edilmesi cabası.
Çok da ileri giderse, en az beş yıl süren bir tutuklu yargılamanın sonunda beraatle hakkının teslim edilmesi.
Bizde işler böyle.
Halk konuşamayacak, ama vekiller, siyasiler ağzına geldiğini söyleyecek, aleni hakaret edecek, tehdit edecek.
Ve bu şekilde bu memleket asla iyi bir yere gelmez
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

SÜLEYMAN SOYLU'YA 'AKILLI OL' DİYEN YURTTAŞA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

9 Haziran 2019 13:24

Trabzon Havalimanı'nda CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu'nu karşılamak için bekleyen gruptan İçişleri Bakanı Soylu'ya "Akıllı ol" diye seslenen Mehmet Ali Sivaz hakkında hukuki süreç başlatıldı.

Trabzon Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Akıllı ol" diyen Mehmet Ali Sivaz hakkında hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun 04.06.2019 tarihinde Ramazan Bayramı ziyareti için geldiği Trabzon'da Havalimanı VIP binasından çıkış yaptığı esnada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun gelmesini bekleyen topluluk içerisinde bulunan bir şahsın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu hedef alarak 'Akıllı Ol' diyerek provakasyonda bulunduğunun tespit edilmesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Güzide Uzun'un bazı basın yayın organlarında yer alan 'Provakasyonu Soylu'nun yaptığı Soylu'ya Akıllı Ol diyen kişiyi tanımıyoruz' şeklindeki ifadeleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatıyla yapılan güvenlik araştırması ve çalışması neticesinde söz konusu şahsın CHP il yönetimi İl Başkanı ve Milletvekilleri ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerdeki CHP Belediye Başkan adayları ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiştir. Bahsi geçen şahsın Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'na yönelik olarak kullanmış olduğu 'Akıllı Ol Soylu' şeklindeki tehdit içeren sözlerinden dolayı hakkında hukuki bir süreç başlatılmıştır. "

https://www.birgun.net/haber-detay/suleyman-soyluya-akilli-ol-diyen-yurttasa-hukuki-surec-baslatildi.html

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Yorulmadan beni takip edeceginizi soyluyorsunuz.
Fakat arkadaslar yorulmadan ne demek?
Yorulmamak olur mu?
Elbette yorulacaksiniz.
Benim sizden istedigim sey yorulmamak degil yoruldugunuz zaman dahi durmadan yurumek yoruldugunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir.
Yorgunluk her insan her mahlk icin tabii bir halettir fakat insanda yorgunlugu yenebilecek mnevi bir kuvvet vardir ki iste bu kuvvet yorulanlari dinlendirmeden yurutur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

159. BIR ALLAH'I VARSAYMAK, AHLAKA GEREKLI DEGILDIR

Nefesleri tukeninceye kadar, bize tekrarlamakta israr ederler; "Bir Allah olmaksizin ahlaki yukumluluk de olmaz. Insanlara ve hatta dogrudan dogruya hukumdarlara kendilerini yukumlu kilacak olcude kudretli bir yasa yapici gereklidir" derler. Gerci ahlaki gorevle ahlaki yukumluluk bir yasa gerektirir; ancak bu yasa, olaylar arasinda sonsuz ve zorunlu iliskilerden dogar, bu iliskinin ise bir Allah'in varligiyla hicbir ilgisi yoktur. Insanlarin yaratilislarinin kurallari, bilebildikleri, kendilerince bilinebilir olan tabulardan ortaya cikar; hakkinda hicbir fikirleri bulunmayan ilahi yaratilistan degil. Bu kurallar bizi yukumlu kilar, zorunlu kilar. Yani bu kurallara uymamiza ya da bu kurallardan ayrilmamiza gore, kendimizi saygiya deger ya da asagilayici, sevgiye deger ya da igrenc, odule yakisir ya da cezaya hak kazanmis, mutlu ya da mutsuz kilariz. Kendi kendisine zararli olmayi bile insana yasaklayan yasa, bu dunyaya ne tarz ve sekilde gelmis olursa olsun ve gelecek dunyada sansi ne olabilirse olsun; guncel yaratilisi geregi huzur ve refah istemek, dert ve sikintidan sakinmak, hazzi sevmek, acidan korkmak zorunda olan duygulu bir varligin yaratilisi uzerine kurulmustur.

Insani baskalarina kotuluk yapmamak ve onlara iyilik yapmak zorunda birakan yasa; toplum halinde yasayan ve yaratilislari geregi kendilerine hicbir iyilik yapmayani asagilamak ve mutluluklarina engel olanlardan tiksinmek zorunda olan duygulu varliklarin uzerine kuruludur.

Bir Allah gerek olsun, gerekse olmasin; bu Allah gerek konusmus gerekse konusmamis olsun; kendilerine ozgu dogalari oldukca, yani duygulu yaratiklar oldukca, insanlarin gorevleri ayni kalir. Bu durumda, her asiriligin kendilerini acik bir sekilde yikmaya egilimli oldugunu, nefsin korunmasi icin taskinliklardan, zulumlerden sakinmak gerektigini, baskalari tarafindan sevilmek icin onlara iyilik etmek gerektigini ve kotuluk etmenin, intikam ve kin kiskirtan en guvenilir arac oldugunu anlamalari icin, insanlarin, gormedikleri, bilmedikleri, tanimadiklari bir Allah'a, yururlukte olmayan bir yasa yapicisina, gizli yonleri olan, akil erdirilmeyen bir dine, asilsiz korkulara ne ihtiyaclari vardir?

"Kanundan once gunah yoktur". Bu ozdeyis kadar yanlis bir sey yoktur. Kendisine haz olani, aci cektirici olandan ayirmasi icin, insanin neyse o olmasi, yani duygulu bir varlik olmasi yeterlidir, Bir adamin kendisine yararli ya da zararli olani bilmesinin mumkun olmasi icin, oteki adamin da kendisi gibi duygulu bir varlik oldugunu bilmesi yeterlidir. Baska bir insanda, kendisine uygun olmayan duygulari kiskirtmaktan korkmasi gerektigini bilmesi icin, insanin hemcinsine muhtac olmasi yeterlidir, Bu sekilde, hem kendisi hem baskalari icin yapmasi gereken seyi kesfetmesi icin, duygulanan ve dusunen bir varligin, duygulanmaktan ve dusunmekten baska hicbir seye ihtiyaci yoktur. Ben duygulaniyorum, bir baskasi da benim gibi duygulaniyor: Butun ahlakin esasi iste budur.

- - - - - - - - - - - - -
Biz olmusuz, dedi Winston.Biz olmusuz, diye yineledi Julia, gorev bilircesine.Siz olmussunuz, deyiverdi arkalarindan acimasiz bir ses.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bir filozof ile bir dinbilimci arasinda gecen su tartismayi aklimdan hic cikarmiyorum Ikisi bir konu ustunde anlasmazlik yasiyor ve dinbilimci, filozofu karanlik bir odada, aslinda orada bile olmayan siyah bir kediyi arayan kor bir adama benzeterek onunla dalga geciyor. "Hakli olabilirsin," diyor filozof da, "ama iste bir dinbilimci onu bulurdu."

HUXLEY,JULIAN (1887-1975) Ingiliz biyolog ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder