29 Haziran 2019 Cumartesi

Birkaç içinde önce dikkatimi çeken bazı makaleler.. 2019-06-28 -3

  1. GAFFAR YAKINCA : TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE SOSYALİZMİN YENİLGİSİ
  2. 1992 ŞEMDİNLİ HUDUT TABUR KOMUTANI OLAN EMEKL ALBAY ERDAL SARIZEYBEK CİMER'E SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU… SUÇ DUYURUSUNU DA ŞÖYLE KALEME ALDI…


GAFFAR YAKINCA : TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE SOSYALİZMİN YENİLGİSİ

Aydınlık Gazetesi 27.6.2019

İstanbul seçimini Binali Yıldırım kaybetti Ekrem İmamoğlu kazandı. Bu görünen sonuçtur. Ancak özellikle Türkiye'nin içine sürüklendiği sıkışmışlık sebebi ile bu seçimin bazı olağandışı sonuçları da oldu.

SOL MAHALLE 'FAŞİZMİ' YIKIYOR

Bizim sol mahallede her konuya yorum yetiştirmekten laf ishali olmuş kimi "yazarlara" bakacak olursanız "AKP faşizminin surlarında bir gedik açılmıştır bu demokrasinin zaferidir". New York Times başta olmak üzere Batı basını tarafından pompalanan bu görüş Türkiye'nin İslamcı-Faşist bir dikta ile yönetildiği tezine dayanıyor ve bundan ötürü "baştan sakat". Bu görüşün sahipleri kendi kendilerini yalanladıklarının farkındalar mı bilmiyorum ancak görünen o ki onların yıllardır faşist dedikleri adamlar -ne denli 'vahşi faşistlerse' artık- İstanbul seçmeni tarafından deyim yerinde ise "tokat manyağına" çevrildiler.

Batılıların eski dostları AKP'ye faşist demesinin sebebi devletin FETÖ ve PKK'ya karşı yürüttüğü mücadele. Bizim yarım akıllılar ise önce "AKP de çok otoriterleşti canım" diyen eski AKP muhipleri eli ile tadına baktıkları bu tezi zaman içinde lokma lokma yutup hazmettiler. İşte "İstanbul seçimi Türkiye'ye demokrasi getirecek" tespiti Amerikan tezinin midede yaptığı gazdan ibarettir. Türkiye'nin 12 Eylül'den beri devam eden demokrasi sorunu hala günceldir ve İmamoğlu rüzgarı ANAP'lı yıllara dönüşten başka bir şey vadetmemektedir.

İSLAMCI MAHALLEDE BOZGUN HAVASI

İslamcı mahallenin de sonuçlara dair bir çıktısı olmalı diye dikkatle gözlemliyorum. Ancak orada daha çok bir bozgun havası hakim. Herkesin birbirini suçladığı İslamcı cenahta en çok kabul gören fikir "çok şımardık halk da cezamızı verdi". Haklılık payı vardır mutlaka ancak çok yüzeyde ve biraz da samimiyetsiz. AKP'nin iktidar yılları boyunca küpünü dolduran bu "gazeteci" arkadaşların AKP kaybetmeye başlayınca bir anda "gerçekleri" görmesi hayli manidar. Bu boş lafları bir yana bırakıp "İslamcılığın büyük yenilgisinden" söz etmeye başlayacaklar mı umutla bekliyorum.

Reklamdan sonra devam ediyor

BİZİM YENİLGİMİZ

Gelelim bizim payımıza düşene. Türk milliyetçileri ve Türk sosyalistleri açısından İstanbul seçimi ciddi bir yenilgidir. Yenilgimiz 23 Haziran akşamı değil ondan çok önce billurlaştı. Oyların yüzde 99'unu alan her iki aday da tüm süreç boyunca sırtını PKK'ya dayamaktan çekinmedi. PKK'nın elebaşı katiller İmamoğlu'na destek videoları yayınladı İmamoğlu ile Demirtaş birbirlerine gülücük atmaktan helak oldular. Binali Yıldırım tarafı ise Kürdistan söylemi ile başlayan flörtünü en son Apo'dan mektup getirmeye kadar vardırdı.

Türk milliyetçileri her iki cenahta da kimsesiz kaldı onlardan yükselen itirazlar kalabalığın gürültüsü ile bastırıldı. Milliyetçilik bayrağını taşıdığını iddia eden iki büyük partinin biri Demirtaşçıların ardında diğeri Apocuların ardında savruldu. Bu partilerin yönetimleri Türk milliyetçiliği fikrinin bu denli yaralanmasından itibar kaybetmesinden birinci derecede sorumludur.

Sosyalizm fikri için de aynı durum geçerli. İki 'büyük' adayın ikisi de liberal talan ekonomisinden başka bir program vadetmedi. Kamulaştırmadan ekonomik talanın hesabının sorulmasından vs. zerrece söz etmediler. Sosyalist talepleri dile getirenler adeta vebalı gibi dışlandı görmezden gelindi. Bunun vebali de sosyalist olduğunu iddia eden ama gerçekte PKK'cılıktan başka bir iş yapmayan ve HDP/PKK'nın işareti ile pozisyon alan irili ufaklı onlarca örgütün partinin sırtındadır.

Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu iki fikriyat taşra hokkabazı iki siyasetçisinin kayıkçı kavgasına feda edildi. İşte bu bizim yenilgimizdir bizim kaybımızdır.

Ancak milliyetçilik ve sosyalizmin bu yenilgisi mutlak değildir. İçinde yepyeni çıkış olanakları barındırmaktadır. Milliyetçiliğimiz kendini taşıyamayanlar ile hesaplaşmasını yapacak ve güçlenecektir çünkü Türk'ün olduğu her yerde Türk milliyetçiliği vardır. Sosyalizm kendi sırtındaki asalakları atacak ve hak ettiği itibara kavuşacaktır çünkü insanın olduğu yerde sosyalizm ihtiyaçtır.

https://www.aydinlik.com.tr/turk-milliyetciligi-ve-sosyalizmin-yenilgisi-gaffar-yakinca-kose-yazilari-haziran-2019

================================

1992 ŞEMDİNLİ HUDUT TABUR KOMUTANI OLAN EMEKL ALBAY ERDAL SARIZEYBEK CİMER'E SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU… SUÇ DUYURUSUNU DA ŞÖYLE KALEME ALDI…

Yıl 1992

Şemdinli'de Hudut Tabur Komutanıyım Fransa'da yüksek seviyeli güvenlik okulunu bitirmiş geri dönüşümde Şemdinli'ye tayinim çıkmıştı. Temmuz ayında göreve başladım bir ay oldu olmadı Alan hudut bölüğüne ağır bir saldırı yapıldı. Ağır bir çatışma 19 şehit teröristler yerde bıraktıkları ölülerini bile alamadan kaçtılar İran'a gittiler ama ne yapayım 19 şehit

ÖNCE ALAN SONRA AKTÜTÜN

Daha yeni gelmişim… Bölgeyi tanımıyorum hududu daha görememişim personelimi bile tanımaya daha fırsat bulamamışım çabalıyorum… Derken Aktütün karakoluna saldırdılar Alan'dan yedi gün sonra… Takviye filan demeden üç askerle koşa koşa gittik doğrudan çatışmaya girdik. Bu teröristler Barzani bölgesinden geldiler tıpkı Alan'daki ölülerini bırakıp Barzani bölgesine geri kaçtılar ama 22 evladım yanımda şehit düştü…

ÖNCE ALAN SONRA AKTÜTÜN SONRA DERECİK

Biz daha 'Ne oluyor neler oluyor' bile diyemeden 15 gün sonra Derecik karakolumuza saldırdılar. Bu kez kod adı Ferhat olan İmralı'daki mahkumun kardeşi Osman Öcalan da başlarında. Siz bu Öcalan'ı tanıyorsunuz hani şu İstanbul seçimi öncesinde apar topar TRT ekranlarına çıkarılıp canlı yayında konuşturulan terörist. İşte bizim karakollarımıza saldıran oydu. Neleri var neleri yoksa hepsini toplayıp gelmişler aynı anda Derecik komando bölüğüne Yeşilova hudut bölüğüne ve Umurlu hudut bölüğüne eş zamanlı saldırıya geçtiler. 33 şehit verdik bu çatışmalarda.

HAKURK SORUMLUSU KOD FERHAT OSMAN ÖCALAN

Sonuçta kendi kitaplarına yazdıkları ifadeyle 'kaldırmayacakları kadar ağır bir kayıp' verdiler ve Barzani bölgesine Hakurk'a kaçtılar. Bu Hakurk şu anda Türk Ordusunun 'PENÇE HAREKATI' adı altında halen sınır ötesi harekat yaptığı Hakurk'tur.

TAM 74 ŞEHİT KATİLİ OSMAN ÖCALAN

74 askerimizin şehit düştüğü süreçte kod adı Ferhat olan Osman Öcalan Hakurk alanı sorumlusuydu ve tüm bu saldırıları o yönetti. Bu bilgiler devletin arşivlerinde de bulunmaktadır.

Ve biz bu çatışmalarda 74 şehit verdik tam 74 şehit… Şu an bile düşündükçe bile öfke ve acı yüreğimde kabarıyor…

ŞİMDİ BU KATİL TRT'DE BAŞ KÖŞEDE

Ve bu Osman Öcalan seçim arifesinde TRT Kürdi ekranlarına çıkarıldı canlı yayın yapıldı hiç kimse de bu şehitlerimiz katilidir bu teröristtir demedi. Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştum ama bir sonuç alamadım.

ERDOĞAN'A SUÇ DUYURUSU

Bu son durum karşısında şimdi Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığına şikayette bulundum bugün yani 26Haziran günü. Bilgi ve belgeler ektedir.

Kamuoyunun bu durumu öğrenmesinin binlerce şehit vermiş biz Türk Milletinin hakkıdır diye düşünüyorum.

Erdal Sarızeybek

Kaynak:Sarızeybek Haber

================================




- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Oyle istiyorum ki Turk Dili bilim yontemleriyle kurallarini ortaya koysun ve her dalda yazi yazanlar butun terimleriyle cogunlugun anlayabilecegi guzel ahenkli dilimizi kullansinlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

183. AKIL VE MUHAKEMEYE DAYANAN HER SISTEM HALKA GORE DEGILDIR

"Akla dayanan ateizm insan icin uygun mudur?" tarzinda bir sorunun sorulmasi muhtemeldir. Bu soruya karsilik olarak derim ki; tartisma gerektiren her sistem insan icin uygun degildir. O halde, ateizmi vazetmekte ne yarar vardir? Bunun hic olmazsa su yarari olabilir: Asilsiz, esassiz seylerden dolayi rahatsiz olmak kadar tuhaf ve baskalarini rahatsiz etmek kadar haksiz bir sey olmadigini, fikir ve muhakemede bulunanlara hissettirir. Hic akil yurutmede bulunmayan siradan insanlara gelince; hepsi insanlarin haberi olmaksizin insan yarari icin calisan, bir fizikcinin "sistem"leri, bir astronomun gozlemleri, bir kimyacinin deneyleri, bir geometricinin hesaplari, bir doktorun inceleme ve gozlemleri, bir mimarin projeleri, bir avukatin savunmalari siradan insanlar icin ne kadar yabanci kalirsa, bir ateistin kanitlari da siradan insanlar icin o kadar anlasilmaz ve hicbir sey ifade etmez olarak kalir.

Ilahiyatin nice derin hayalcileri mesgul eden metafizik kanitlarin ve dini cekismelerin hazmi, siradan insanlar icin, bir ateistin kanitlarindan daha mi olanaklidir? Halkin kavrayisi icin, bunlar, daha cok mu uysal ve uygundur? Asla!

Ateizm'in akil uzerine kurulu ilkeleri, ilahiyatin en islek zekalar icin bile imkansiz hal ve zorluklarla dolu oldugunu gordugumuz ilkelerinden daha kolay kavranilabilir degil midir? Her ulkede halkin bir sey anlamadigi bir dini vardir; halk icin "fazla yuce" olan ilahiyatla ancak hocalari, rahipleri, hahamlari, sozun kisasi ruhanileri ilgilenir. Halk tesadufen bu ilahiyati kaybedecek olsaydi; tumuyle yararsiz oldugu gibi, kafasinda cok tehlikeli eksimeler olusturan bir seyden kurtulmus olmakla avunabilirdi.

Siradan insanlar icin yazmak ya da siradan insanlari bir darbede batil fikirlerinden kurtarmak iddiasinda bulunmak cok delice bir is olur. Makaleler, okuyanlar, muhakeme edenler icin yazilir. Halk hemen hemen hic okumaz; daha az muhakemede bulunur, daha az dusunur; akli basinda ve saglam kimseler aydinlanir; kultur isiklari yavas yavas yayilarak zamanla halkin gozlerini etlkilemeye baslar. Baska bir yon daha var: Halki aldatanlar, halka dogru yolu gosterme ozenini cogu kez bizzat kendileri gostermezler mi?

- - - - - - - - - - - - -
Kucuk kurallara uyarsan, buyuk kurallari cigneyebilirdin.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Tanri tatile cikacaktir ve Aziz Peter'dan ona bir yer onermesini ister "Jupiter'e gidin," der Aziz Peter.

"Yok olmaz, orada cok fazla yercekimi var, her yer gum gum," der Tanri da.
"Peki ya Mars?" "Olmaz, orasi da cok sicak
" "Tamam," der Aziz Peter, "o zaman Dunya'ya gidin.
"Hayir," der Tanri. "Onlar da korkunc dedikoducu.
2000 yil once gitmistim oraya, Yahudi bir kadinla bir iliskim olmustu; hl onu konusuyorlar."
ANONIM
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder