15 Haziran 2019 Cumartesi

ÜMİT KOCASAKAL : EVET "SİZ" YAPTINIZ YİNE "SİZ" YAPARSINIZ!


ÜMİT KOCASAKAL : EVET "SİZ" YAPTINIZ YİNE "SİZ" YAPARSINIZ!

13.06.2019 20:52

İktidar bloğunun İstanbul adayı Bay Binali Yıldırım'ın resimleri her yana asılmış ve altında bir slogan "Biz yaptık yine biz yaparız". Aslında gereği gibi anlaşıldığında bu slogan bir gerçeği özlü bir biçimde yansıtıyor. Nasıl mı?

Sıralayalım; gerçekten de yaklaşık 17 yıllık iktidarınızda:

- Demokratik sistemi hukuk devletini; siyasi amaçlarınız ve ülkenin hayrına olmayan "dava"nız adına adım adım siz tahrip ettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Sevr'in güncellenmiş hali Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) eş başkanlığını siz yaptınız yine siz yaparsınız!

SİYASİ ÇIKARLARINIZ UĞRUNA...

- Pensilvanya'daki çete başının ifadesiyle "gerekirse ölülerin bile oy kullanması"nın dile getirildiği 2011 referandumu ile yargıyı siz tutsak edip tarikat ve cemaatlere teslim ettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- 2017 referandumu ile de; sözde "Cumhurbaşkanlığı sistemi" adı altında kuvvetler ayrılığını yok edip tüm kuvvetleri tek bir kişide toplayarak ilga edilmiş saltanatı modern bir monarşi görünümüyle siz geri getirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Milli mücadeleyi yürütmüş Türkiye Büyük Millet Meclisini siz işlevsizleştirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Siyasi çıkarlarınız uğruna başta kutsal din duyguları olmak üzere birleştirici olan ne kadar değer varsa istismar ederek ayrıştırma noktaları haline siz getirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Dine İslam'a hiçbir haçlı seferinin dahi veremeyeceği zararı siz verdiniz camiye ve kışlaya siyaseti siz soktunuz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- "Kindar nesiller yetiştirme" projeniz kapsamında anayı oğula babayı kızına toplumun tüm kesimlerini birbirine siz düşmen ettiniz. Yurttaşlar arasındaki gönül köprülerini yıkarak kin nefret ve nifak tohumlarını siz ektiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Toplumu kutuplaştırarak "dahili cepheyi" siz çökerttiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Kumpasların "savcısı" siz oldunuz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Tarım ve hayvancılığı siz çökerttiniz çiftçiyi siz perişan ettiniz. Milli tohumlarımızı yok edip yabancı tohum tekellerine siz yol verdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Bu ülkeyi ithal/yabancı pirince mercimeğe buğdaya soğana patatese samana sığıra siz muhtaç ettiniz. Türkiye'yi gıdada dışa bağımlı hale siz getirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Üretimi bitirerek ülkenin kaynaklarını betona siz gömdünüz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Milli bir plan ve programa dayanmayan emeği gözetmeyen vahşi liberal politika ve uygulamalarla ekonomiyi siz çökerttiniz. İnsanlarımızı siz işsiz bıraktınız borçlandırıp yoksullaştırdınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

DEVLETİ SİZ ÇÖKERTTİNİZ!

- Sağlığı siz "ticaret" ve "turizm" haline getirip kamusal özelliğini bitirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Türkiye'ye kanser yediren çok uluslu şirketlerin önünü siz açtınız gıda güvenliğini siz yerle bir ettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Millete ağza alınamayacak küfür ve hakaretlerde bulunanlarla birlikte ülkenin doğasını ormanlarını meralarını siz katlettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- "Yap işlet devret" adı altında bu ülkenin kaynaklarını haksız bir biçimde başta yandaşlarınız olmak üzere belli başlı kişi ve kuruluşlara siz devrettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Cumhuriyetin tüm kazanımlarını fabrikalarını siz sattınız stratejik kuruluşlarını yabancılara siz peşkeş çektiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Atatürk'ün ismini taşıyan ne kadar yapı (havaalanı stat vb) varsa bilinçli olarak siz yıkıp ismini kaldırdınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Bu ülkenin kurucusuna Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ve iftirada sınır tanımayan fesli/fessiz soytarılara "derin tarih" adı altında tarihi gerçekleri alçakça saptıranlara siz cesaret verip kol-kanat gerdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Kurumlar ve kurallar bütünü olan devleti siz çökerttiniz. Liyakati ve ortak aklı devre dışı bırakarak devleti adeta kabile yönetir gibi siz yönetmeye kalktınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- 73 yıllık çok partili tarihimizde seçimleri dahi güvenilir olmaktan siz çıkardınız meydanı boş bularak "atı alıp Üsküdar'ı" siz geçtiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Planlı olarak alt kimlikleri öne çıkararak yetmedi tarikat ve cemaat mensubiyetini ümmetçiliği körükleyerek millet bilincini ortak aidiyet duygusunu siz körelttiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- "Açılım" adı altında terör örgütüyle siz görüştünüz. Habur'da "çadır mahkemeleri" kurup; bölücü başına "Mandela" aşiret reislerine devlet başkanı teröristlere kahraman muamelesini siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Milli bayramları siz yasakladınız TC tabelalarını siz indirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Milliyetçiliği ayaklar altına siz aldınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Adalarımızın işgaline askerimizin başına çuval geçirilmesine siz sessiz kalıp göz yumdunuz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Öğrencileri ve velileri adeta "kobay" haline getirecek şekilde sürekli değişikliklerle eğitimi siz mahvettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Akıl ve bilimi sürgüne göndererek çocuklarımızı tarikatlara hurafelere ve cehalete siz teslim ettiniz. Laik ve bilimsel eğitimin içini siz boşalttınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Küçücük yavrularımızın bile ülkenin geleceğinden umudu kesmelerine geleceklerini Almanya'da görmelerine Türkiye'siz hayallerine siz sebep oldunuz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- "Dersim" üzerinden "özür" lerle feodaliteye ve emperyalizme selam yollayıp Cumhuriyete siz meydan okudunuz. "Kürdistan" "Lazistan" ifadeleri üzerinden eyalet sistemini açıkça dile getirerek üniter yapıya siz saldırdınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Graham Fuller ve çetesinin planladığı sözde "Yeni Türkiye" yi siz hayata geçirdiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Bir dönemki ortaklarınızla milli orduyu siz çökerttiniz dış politikayı yüzünüze gözünüze bulaştırarak Türkiye'nin itibarını siz yerle bir ettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Ortadoğu'da yanlış politikalarınızla gelişen mülteci akınına bağlı olarak ülkenin demografik yapısının tehlikeli bir biçimde değişme riskine buna bağlı pek çok sosyal soruna siz yol açtınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Havaalanlarındaki ilanlarla Türk vatandaşlığını dahi siz satışa çıkararak paraya tahvil ettiniz ucuzlattınız itibarsızlaştırdınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Bu ülkenin topraklarını tarım arazilerini karşılıklılık dahi gözetmeden sınırsız bir biçimde yabancılara siz sattınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız !

- Türkiye dört bir yandan kuşatılmışken saldırı altındayken; bedelli askerliği kalıcı hale getirerek ve orduyu küçülterek ülkenin güvenliğini siz tehlikeye attınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

SAYMAKLA BİTMEZ...

- Bunca sorunumuz varken başta İstanbul seçimini kazanmak olmak üzere kendi gündelik siyasi çıkarlarınızın peşine siz düştünüz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- İstanbul'un en değerli mülklerini; tarikat vakıf ve cemaatlere yandaşlarınıza "prenslere" siz peşkeş çektiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Kendi deyiminizle İstanbul'a siz "ihanet" ettiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Hayallerimizi ve geleceğimizi siz çaldınız. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

- Kısacası; adeta bir yıkım ekibi gibi Türkiye'nin kimyasıyla genleriyle genetiğiyle değerleriyle siz oynadınız. Cumhuriyetin inşa ettiği devletin bağışıklık sistemini siz çökerttiniz. Siz yaptınız yine siz yaparsınız!

Saymakla bitmez. Evet haklısınız tüm bunları ve daha fazlasını SİZ YAPTINIZ!

Haksızlık da yapmayalım. Belki bir kısmında müstakil (tek) fail değil ama müşterek failsiniz. Çünkü siz kişi değil bir kısmı görünür bir kısmı görünmez (bazıları sözüm ona Atatürkçü karşıt muhalif) harici ve dahili destekçileriniz olan ruh kökleri eskiye dayalı zararlı tehlikeli bir çizgi ve zihniyetsiniz.

Sonuç olarak tüm bunları siz (de) yaptınız yapmaya da devam etmektesiniz. 17 yılda yaptıklarınız yapacaklarınızın göstergesidir. Hep söylediğiniz gibi: Yaparsaaa...

Yurttaşımız tüm bunları dikkate alarak size "dur" demezse uyarmazsa YİNE (SİZ) YAPARSINIZ...

Ümit Kocasakal

Odatv.com



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turklugun unutulmus buyuk medeni vasfi ve buyuk medeni kabiliyeti bundan sonraki gelismesi ile gelecegin yuksek medeniyet ufkunda yeni bir gunes gibi dogacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

45. ALLAH'IN LUTFU DENILEN SEY BOS BIR KELIMEDEN IBARETTIR

Zayif yaratiklarin ihtiyaclarini saglayarak, tanrisallik gosterisiyle comertlik etmeye, ozen gostermeye Allah'in lutfu denir. Ancak insan gozunu acar acmaz Allah'in kimseyle ilgilenmedigini gorur. Allah'in lutfu ve iyiligi, bu dunyada oturanlarin buyuk cogunlugu icin tumuyle uykudadir, insanlarin "mutlu" diye adlandirdigi cok kucuk bir miktarina karsilik, cok buyuk bir mutsuzlar kafilesi baski altinda inlemekte ve yoksulluk icinde sararip solmaktadir. Ezmekte olduklari esirlerden daha mutlu olmayan birkac karanlik zorbanin savurganliklarina lokma olsun diye agizlarindan lokmalari cekilip alinan milletler yok mudur?

Tumturakli sozler ve ovunmeyle, hocalar, Allah'in iyiliklerini, comertliklerini aciklarken ve Allah'in iyiligine guvenmemizi isterken, ani felaketlerin huzurunda, bu ayni hocalarin, "Allah'in lutfu insanlarin beyhude projeleriyle egleniyor, isteklerini alt ust ediyor, insanlarin cok calismasina guluyor, insanlarin olgun zihinlerini celmekten zevk aliyor" diye bayagi bir sekilde sizlandiklari gorulmuyor mu? Peki, insan turuyle alay eden, insan turuyle eglenen bir Allah'in lutfuna nasil guvenilir? Hareket tarzini aciklayamadigim bir hafiyenin bilinmeyen edali yuruyusunu hayranlikla gormem benden nasil istenebilir?

"Hakkinda eserleriyle karar veriniz" diyeceksiniz; esasen ben de eserleriyle karar veriyorum ve buluyorum ki, bu eserler benim icin bazen yararli, bazen zararlidir. "Bu dunyada insan turunun her bireyi icin kotuluklerden cok iyilik vardir" diyerek, iyiliklerin Allah'i hakli cikardigi, akladigi zehabina kapiliyorlar. Varsayalim ki, bu Allah lutfunun bize verdigi iyilik yuzdur ve kotulukler ondur; herhalde bu kiyas ve kabulden, yuz derece iyilige karsi, Allah'in lutfunun on derece kotuluge bulasmis varligini, varsayilan "mukemmellik"le birlestirmek nasil mumkundur?

Butun kitaplar, Allah'in lutfunu ve ozenini ozellikle yuceltmeye yonelik ve en dalkavukca ovgulerle doludur. Bunlar okunurken sanilir ki, insanin bu dunyada mutlu yasamasi icin hicbir caba gostermesine gerek yoktur. Oysa, insan calismazsa bir gunden fazla zor yasar. Goruyorum ki, insan yasamak icin kan, ter dokmek, cift surmek, avlamak, balik tutmak, kesintisiz calismak zorundadir. Bu ikinci etkenler, yani insan caba ve calismasi olmaksizin, baslangic etkeni (herhalde ulkelerin cogunda) insanin muhtac oldugu seylerden hicbirini elde etmiyor. Her ne zaman bu yeryuzunun neresinde goz gezdirecek olsam vahsi ve uygar insani, "Lutfu rabbani" ile surekli bir mucadele icinde gorurum. Tanrisal lutfun kasirgalarla, firtinalarla, donlarla, dolularla, su baskinlariyla, kurakliklarla, insanin calismasini cogu kez yararsiz kilan ve emeklerini berhava eden afetlerle yonelttigi darbelere karsi, insan, savunma durumu almak zorundadir. Sozun kisasi, insan turunun mutluluk nedenini hazirlamakla mesgul oldugu iddia edilen bu tanrisal lutfun kotuluk dolaplarindan korunmak icin insanogullarinin durmadan mesgul bulundugunu goruyorum.

Insanlarin buyuk sehirler kurduklari her yerden irmaklar gecirmis oldugundan dolayi, bir sofu tanrisal lutfu son derece hayranlikla, saygiyla yuceltiyordu. Esyanin olusunda Allah'in velinimete yarasan amacini acikca gorduklerini one suren "bilgin"lerin muhakeme tarzi ne kadar dogruysa, bu adamin muhakeme tarzi da ancak o kadar dogru degil midir?

- - - - - - - - - - - - -
Kucuk kurallara uyarsan, buyuk kurallari cigneyebilirdin.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Din, insanligin asaletine edilmis bir kufurdur.

O olsun ya da olmasin, hayatinizda iyi seyler yapan iyi insanlar ve kotu seyler yapan kotu insanlar her zaman olacak.
Ama iyi insanlarin kotu seyler yapmasi icin din gerekiyor.
WEINBERG,STEVEN (1933) ABD'li fizikci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder