10 Haziran 2019 Pazartesi

İslam'ı kaynak göstererek yapılan ahlaksızlıklar için bakın ne demişler...

"Riyanın Neronlarına dönüşmüş dinci talancılar diğer bütün suçlarında olduğu gibi kamu malı talanını da 'cihat' adı altında sergilemekteler.

Yani başkalarının basit ve sıradan günahları (ibadet eksikliği beşeri zaaflar küçük rüşvet olayları v s.) dinden imandan çıkma cehennemi boylama sebebi ilan edilirken Kur'an'ın dinsizlikle eşit tuttuğu kamu hakkı talanı gibi bir suç dinci tevillerle; sevaba meziyete cennete girme vesilesine dönüştürülebilmektedir."


Yaşar Nuri Öztürk Maun Süresi Böyle Buyurdu

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir.
Samimi ve mesru olmak sartiyla her fikre saygi duyariz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

132. HUKUMDARIN KUTSAL HUKUKU DENILEN EN SACMA, EN GULUNC, EN IGRENC GASPIN KOKENI... HUKUMDARLARA HAKIMANE OGUTLER

Magrur bir Papa'nin girisimlerine ve rahipler tarafindan kiskirtilan safdil halkin suikastlerine karsi kendilerini korumak icin, Avrupa'nin bircok hukumdari, tac ve tahtlarini, hukumdarliklarini ve hukuklarini ozellikle Allah'tan almis olduklarini ve eylemleri hakkinda Allah'tan baska kimseye hesap vermek zorunda olmadiklarini one surduler.

Ruhani saltanatla ilgili goruslerinde, maddi saltanatin son tahlilde ustun geldigini teslim etmek zorunda olan rahipler, hukumdarlarin tanrisal hukukunu tanidilar. Hukumdarlarin tanrisal hukukunun, rahiplerin ilahi hukukuyla her catismasinda, degistirme fikrini ve ayaklanmaya cagirma ozgurluklerini korumak sartiyla, halka, hukumdarlarin kutsal hukukunu tanimalarini tavsiye ettiler. Krallarla rahipler arasinda baris, hep milletlerin zararina olarak yapildi. Bununla birlikte rahipler, anlasmalara ragmen iddialarini korudular.

Ihmallerinden ya da fesatliklarindan dolayi, vicdanlari tarafindan surekli olarak azarlanan bu kotu hukumdarlar ya da zorbalar, Allah'larindan korkmak soyle dursun; uyruklariyla gorulecek isleri, bunlara verilecek hesaplari olmaktansa; hicbir seye karsi cikmayan bu yururlukte olmayan hakime, ya da yeryuzunun tanrisi olarak kendileriyle hep uyum halinde olan rahiplere verilecek hesaplari olmasini tercih ederler.

Umitsizlige dusen kavimler, baskanlarinin tanrisal hukukunu "suistimal" olarak adlandirabilirler. Insanlar, uzerine cok varildiginda galeyana gelirler; ve o zaman zorbanin tanrisal hukuku, yerini uyrugun dogal hukukuna terk etmek, ona boyun egmek zorunda kalir.

Tanrilar, insanlardan daha ucuz satin alinir. Krallar, eylemlerinin hesabini yalniz Allah'a; rahipler ise, yalniz kendi kendilerine vermek zorundadirlar. Her iki taraf da, sanilir ki, yeryuzunun hosgorusunden cok, gokyuzunun hosgorusunden emindirler.

Biraz masrafla yatistirilan ve tatmin edilen ilahlarin hukumlerinden kurtulmak, sabri tukenmis insanlarin hukmunden kurtulmaktan daha kolaydir.

"Hukumdarlardan bir gizli kudret korkusunu kaldirirsaniz, onlarin taskinliklarina karsi hangi gem, hangi dizgin kalir?" diyorlar. Sevilen hakim olmayi ogrensinler; insanlardan korkmayi, insaf ve hakkaniyet yasasina boyun egmeyi ogrensinler. Hicbir kimse hakkaniyet yasalarinin sinirina, tehlikesiz tecavuz edemesin. Bu yasalar, kuvvetliye, zayifa, buyuge, kucuge, hukumdarlara ve uyruguna esit uygulansin. Ilahlar korkusu, din, ahiret dehsetleri. . . Hukumdarlarin azgin ihtiraslarina karsi kullanilan metafizik barikatlar, metafizik engeller, iste bunlardir. Bu engeller yeterli midir?

Sorunun cozumu, tecrubeye baglidir. Zorbalarin neden oldugu mutsuzluklara karsi dini cikarmak; belirsiz, kesin olmayan ve anlasilmaz teorilerin, hukumdarlarda her seyin gunden gune saglamlastirdigi egilimlerin daha kudretli olmasini istemektir.

- - - - - - - - - - - - -
Intikam ve cezalandirma fikri cocukca bir hayaldir.
Durust olmak gerekirse, intikam diye bir sey yoktur.
Intikam, gucsuz oldugunuzda ve gucsuz oldugunuz icin gerceklestirmek istediginiz bir eylemdir Gucsuzluk hissi ortadan kalktiktan hemen sonra o arzu da buharlasir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Huzur icinde olecekler ve mezarlarinin otesinde olumden baska bir sey bulamayacaklar.

Ama sirlarini saklayacagiz ve onlarin mutlulugu icin cennet ve sonsuzluk oduluyle onlari ayartacagiz.
DOSTOYEVSKI,FYODOR (1821-1881) Rus yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder