15 Haziran 2019 Cumartesi

CAZİM GÜRBÜZ : SAİD NURSİ SİNEKLER "ÖLÜM TEHDİDİ" VE ERMENİLİKLE SUÇLANMA…

İslamı kavga etmeden, hakaret, aşağılama, alaya alma yoluna sapmadan savunmak imkansız.
Bu nedenle İslam üzerine yapılan münazaralar ne kadar da iyi niyetle başlasa sonunda illa ki, Müslümanların zorbalık, dayatmacılık, hatta şirretliklerine yol açıyor.
Haaa bir de bunlar mantık safsataları konusunda uzmandır.
Başka yolu yok.
Çünkü fikir zayıf, ve savunulması imkansız.
Hani derler ya zirvayı tevil etmek diye, işte onun gibi.
İslamın neresini tevil edeceksin.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

CAZİM GÜRBÜZ : SAİD NURSİ SİNEKLER "ÖLÜM TEHDİDİ" VE ERMENİLİKLE SUÇLANMA…

cazimgurbuz@yahoo.com 1 5 Haziran 2019

Geçen hafta "Sinekler Said Nursi'ye göre çok yararlılar… Peki ya bilim ne diyor?" başlıklı bir yazım yayınlandı bu köşede hatırlarsınız.

Kimseye iftira etmemiştik olmayan şeyleri yazmamıştık Said Nursi'nin kendi ağzından sineklere dair görüşlerini aktarıp bilimin ne dediğini de yazının altına eklemiştik.

Önce "risalehaber" adlı internet sitesi "ağzını bozarak" tepki verdi

" Said Nursi'ye saldıran Cazim Gürbüz'e cevap sinekten:

Bu koca kafalı...

O kadar ırkçı ki sineğe bile kinli!

Milliyetçi YENİÇAĞ Gazetesi'nin 'Said Nursi ve Nurcularla ilgili yalan-yanlış yazan' yorumcusu Cazim Gürbüz bu sefer de Sinek Risalesi'ne kafayı taktı…"

Gülüp geçtim bu suçlamalara sosyal medyada paylaşıp dalgamı da geçtim.

Nesini ciddiye alayım?

Fakat facebook adresimi öğrenen iki kişi herkese açık iki paylaşımım üzerinden hakaret ve tehditlere başladılar.

O iki herkese açık paylaşımım son kitabım "Ehl-i İslam'dan Cinsel Fetvalar"a ilişkindi (birisi Tele 1 Televizyonunun tanıtım görüntüsü idi).

Bu kitapta topladığım cinsel fetvaların hepsinin kaynağı var kendimden bir şey uydurmadım gönül rahatlığıyla paylaştım ki herkes görsün kitabım tanınsın.

İşte bu tanıtımlara dalan o iki kişiden ilki bozuk Türkçesi ve felaket imlası ile beni ölümle tehdit etti!

Düzeltmeden aynen alıyorum aşağıya:Yılmaz Kardoğan: Hayvanliktan İnsanlığa çıkmamış Şehvani İnsan Edebinle Otur Bizim değerlerimize Abilerimize Ustadlarimiza Saldırma Yoksa Vallahi Seni kitabınla bulduğum yerde O pis cesedinin sonu kötü Olur.

Adama bakın yahu Said'in sineklerine laf ettim "uçkur fetvaları"nı derleyip kitap ettim diye beni öldürecek.

Kafaya bakın!

Gelelim ikincisine… Bu da benim soyumu benden iyi biliyormuş meğer.

Ermeni imişim.

Hadi okuyalım:Nesim Kalfa: Cazim Gürbüz senin ne olduğunu ben iyi bilirim senin şecereni yayınlayacağım o zaman kim olduğunu gör.

1915'te Erzurum'dan kaçan Ermenilerden olduğunu ve burada Bayburt'ta kendinizi gizlediğinizi Türk ve İslam düşmanı olduğunuzu yayınlicam.

Merak etmeyin siz Türk ve İslam düşmanısınız milliyetçisiniz ama Türk milleti asla değil Ermeni milliyetçisisiniz.

Bunu herkes bilecek adam mısınız bunu yayınlarsınız kitap yazmakla köşelerde yazı yazmakla bu milletin inancına ve dinine küfür edemezsiniz.

Sizin gibiler bu milleti aldatamaz.

Akıllı olun buna mışsınız ne dediğinizi bilmiyorsunuz.

Bu ümmetçi takımı hem İslam'da ırkçılık yoktur derler hem de kuyrukları sıkıştığında böyle adice "ırkçılık" yapıp iftira ederler.

Şu "şeceremi" bekliyorum yayınlasın görelim.

Yayınlasın ama önce o küçümsediği kitaplarımı okusun.

Sözgelimi "Kemalist Türkçülük" adlı kitabımı… Balkan Harbi ve I. Dünya Savaşı'na katılan (Duhul tarihi 1911 terhis 1918) dedem Serçavuş Şevki Efendi ile ilgili bilgiler ve Enver Paşa'nın dedeme madalya ile birlikte verdiği beratın fotokopisi var orada.

Ve bir de sevinilesi bir durum: Tartışma konusu yazıma yazısından alıntılar yaptığım Ahmet Cemil Çökren'den "saygılı" bir yanıt geldi.

Yeni Asya Gazetesi'nde yazdığı "Sinek düşmanlığını bırak!

2" başlıklı yazısında bilimsel örnekler vermiş sineklerin yararlarına değin.

Verdiği örnekler umarım doğrudurlar...

Sonuçta hepimiz doğruyu arıyoruz öyle değil mi?



Kaynak Yeniçağ: Said Nursi sinekler "ölüm tehdidi" ve Ermenilikle suçlanma… - Cazim GÜRBÜZ


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milli mucadelelere sahs hirs degil milli ideal milli onur sebep olmustur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

185. DININ HALK VE HUKUMDARLAR UZERINDE KOTU ETKILERI

Insanin anlayisina sigmayan sey, insanlara gore degildir. "Metafizik" olan sey, fiziksel yaratiklar icin degildir. Akil erdirilemeyen sirlar, sinirli zekalar icin yapilmis degildir. Bunlari anlamak icin kudretli deha cabalari mi gerekir? Ilahiyatcilar, anlasilmazligini bizzat teslim ettikleri konular uzerinde, aralarinda cekisecek kadar deli iseler, bu durumda, toplum da onlarin delice cekismelerine katilmali midir? Birkac inatci hayalcinin hayallerine deger vermek icin, kavimlerin kaninin akmasi mi gerekir?

Ilahiyatcilari engellerinden ve kavimlerin batil dusuncelerinden kurtarmak cok zorsa, herhalde bir tarafin aykiriliklarinin, oteki tarafin budalaliklarinin kotu etkiler olusturmasina engel olmak cok kolaydir. Herkesin istedigi gibi dusunmesine izin verilsin, ancak gorusleri yuzunden baskalarina zarar verme izni kimseye verilmesin.

Eger milletlerin baskanlari daha adil, daha akli basinda olsaydi, ilahiyatcilarin tartismalari, genel guvenligi, fizikcilerin, tabiplerin, dilbilginlerinin ve elestirmenlerin tartismalarindan daha fazla ilgilendirmezdi. Teolojik cekismelerin devletler icin ciddi sonuclar ortaya cikarmasi, hukumdarlarin zorbaligi yuzundendir. Hukumdarlar ilahiyata karismaktan uzak olunca, ilahiyatcilarin cekismelerinde korkulacak bir sey kalmaz.

Dinin onemini ve yararini bize bu kadar cok ovenler, dinin yaptigi etkileri ve teolojinin tartismalarinin hammallara, zanaatkarlara, ciftcilere, hariplere, kadinlara ve buyuk sehirleri dolduran bozuk ahlakli bircok usaga ne yarar saglayabildigini bize gostermeliydiler. Bu tur kimselerin hepsi dindardir. "Komurcu imani" denilen basmakalip imana sahiptirler. Papazlari, onlarin adina inanir, itikat eder. Onlar da rehberlerinin mechul itikatlarina sozle katilirlar; dini ogutleri dikkatle dinlerler; dini ayinlerin uygulanmasinda duzenli olarak hazir bulunurlar. Ta cocukluklarindan beri uymalari soylenen buyruklarin birine karsi cikmayi, buyuk bir cinayet sayarlar. Butun bunlarin ahlaka ne yarari olur? Iyilik ve ahlak hakkinda hicbir fikirleri yoktur; her turlu dolandiriciliklari, hilekarliklari, gasplari ve yasanin cezalandirmadigi her turlu suistimali kendilerine mubah saydiklari gorulur.

Gercekte, dinleri hakkinda, halkin hicbir fikri yoktur; din olarak adlandirilan sey, bilinmeyen goruslere ve sirlara bulasmis islere kor bir bagliliktan baska bir sey degildir. Fiilen, halktan dinini koparmak, ondan hicbir sey koparmamaktir. Eger onun batil fikirlerini sarsmaya ya da yok etmeye erisilmis olunsaydi, karsiliksiz calismayan rehberleri hakkindaki tehlikeli guvenleri azaltmaktan ya da yok etmekten ve din bahanesi altinda, kendisini cogu kez pek kotu asiriliklara yonelten kimselere guvenmemeyi ogretmekten baska bir sey yapilmis olmazdi. Egitmek ve ogretmek bahanesiyle, din, insanlari kotulukte ve cehalette tular ve en cok ilgileri olan seyleri ogrenme istegini bile onlardan koparir. Halk icin, rahiplerinin kendilerine gostermek istedigi yaratilis kuralindan baska bir kural, baska hareket cizgisi yoktur. Din, her seyin yerine gecer; ancak kendisi de karanlik oldugundan, bilimin ve mutlulugun yolunda insanlara rehberlik etmekten cok, yollarini kaybettirmeye yarar. Maddiyat, maneviyat, yasama, siyaset, onlar icin anlasilmaz muammalardir. Batil dini dusuncelerin kor ettigi insan, kendi icerigini bilmek, bilim ve muhakemesini egitmek, deneyler yapmak imkansizligi icinde, kendi gorusune uymayinca, gerceklerden yilginliga duser. Her sey, halki sofu yapmaya yardim eder, ancak onlarin aciyan, akilli, erdemli olmalarina her sey muhalefet eder. Din, gorunur ki, insanlarin yureklerini ve zekalarini daraltmaya ozgudur.

Rahiplerle butun asirlarin en iyi zekalari arasinda hep kalici olan kavga sundandir: Her donemde, insan zekasini sonsuza kadar kucuk tutmak iddiasinda bulunduklarini, hurafenin kusatmak istedigi engelleri, egemenler gormuslerdir. Hurafe, insan zekasini ancak efsanelerle isgal etmistir. Hurafe, insan zekasini korkutma ve yildirmalar altinda ezer; ilerlemesine engel olan hayaletlerle korkutur. Kendisi olgunlasmaya yeteneksiz oldugundan, ilahiyat, gercek bilginin ilerlemesine karsi, asilmasi olanaksiz engeller olusturur. Ilahiyat; milletleri ve baskanlarini, gercek cikarlarina, iliskilerine, gorevlerine, iyi islerde bulunmalarina karsi derin bir cehalet icinde tutmaktan baska bir seyle ilgilenmez. Ahlaki belirsizlestirmekten, ilkeleri keyfilestirmekten, ahlaki tanrilarin ya da gosl eri cilerinin keyif ve duygularina bagli kilmaktan baska bir sey yapmaz. Insanlari yonetme sanati, milletleri goksel belalari olan esrarengiz bir zorbaliga donusturur; hukumdarlari adaletsiz ve utanmaz zorbalara, kavimleri ise hudaventlerinin teveccuhune hak kazanmak icin ahlaki ayaklari altina alan cahil esirlere donusturur.

- - - - - - - - - - - - -
Disaridaki hayvanlar bir domuzlarin yuzlerine, bir insanlarin yuzlerine bakiyor ama birbirlerinden ayirt edemiyorlardi.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Insanlik, Tanri'nin ne olmasi gerektigine dair bir kopek dusudur.

JACKSON,HOLBROOK (1874-1948) Ingiliz yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder