14 Haziran 2019 Cuma

Etik ilkeler hukukun hekim bağımsızlığı yargı kararlarının üzerindedir

Hekimler üstüne düşeni yapıyor.
Siz yapıyor musunuz?
Her zaman tribünlerde seyirci olmak size şan ve şeref veriyor mu?
Hekimlerin bu olayda korumaya çalıştığı temel hukuk ilkesi yarın sizin çocuğunuz, torununuz, ya da  sevdiğiniz, tandığınız birisi için çok da yararlı olabilecek bir ilkedir.

Örneğin, taaa Roma'dan bu yana temel bir ilke olan MASUMİYET KARİNESİ ilkesi cayır cayır çiğnenirken siz hiç sesinizi çıkardınız mı, ya da bu yönde çabası olanlara katıldınız mı?
Ya Mecelle'de bile yer tutan ŞAHİTLERİN MUTEBER olması ilkesi gizli şahitlerin PKK'lı olduğunun ortaya çıkmasıyla sakatlandığında sesiniz çıktı mı?
Diyelim ki Yüce Galaksi Başkanının emriyle mahkemelere hukuk taklası, perendesi atarak yasalarda olmayan suçlar, ve cezalar ihdas ettiğinde ne dediniz?
Sayısız örnek var. Siz yılan bana dokunmadığın sürece bin yaşasın diyenlerden misiniz?
Yılan size dokunacaktır, illa ki..

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

Etik ilkeler hukukun hekim bağımsızlığı yargı kararlarının üzerindedir

13.06.2019

Yargıtay 2013 yılında hekimlik meslek ilkelerine uygun şekilde çocukları zorla muayene etmediği için "görevi ihmal" suçlamasıyla yargılanan ve beraat eden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Altun ile ilgili beraat kararını bozarak yeniden yargılama kararı verdi. Aynı zamanda Adli Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Gürcan Altun'un Yargıtay tarafından 6 yıl sonra bozularak yeniden görülmesine karar verilen davanın ilk duruşması 13 Haziran 2019 günü saat 10.00'da Edirne Adalet Sarayı 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Dava 10 Eylül 2019 tarihine ertelendi.

Davaya Prof. Dr. Gürcan Altun'la beraber TTB - İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ATUD adına Prof. Dr. Ümit Biçer TTB avukatı Av. Ziynet Özçelik Edirne Tabip Odası yöneticileri ve çok sayıda hekim katıldı.

Dava bir kez daha çocuk hakları konusunda yargı ve hekimlik mesleğini karşı karşıya getirmiştir. Hekimlik meslek ilkelerine ve iyi hekimlik değerlerine gönülden bağlı olan biz hekimler defalarca yargılansak da bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Çocukların yüksek yararını öncelemek sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil adalet sisteminin de önceliğidir. Yargı kararları ile hekim bağımsızlığına ve etik ilkelerimize müdahale edilmesini kabul etmiyoruz.

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Gürcan Altun 2013 yılında cinsel istismar mağduru 3 çocuğu rıza vermemeleri nedeniyle "zorla muayene" yapmadığı için "görevi ihmal ve adli görevi kötüye kullanmak" gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmış ve beraat etmişti. Türk Tabipleri Birliği ile hekim ve sağlık örgütleri "etik ilkeler doğrultusunda hekimlik yapmanın" yargılanamayacağını belirterek davaya tepki göstermişti.

http://www.ttb.org.tr/haber_goster.php?Guid=74a69efe-8dd3-11e9-a366-d976c063b046

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir.
Samimi ve mesru olmak sartiyla her fikre saygi duyariz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

10. DIN ARACILIGIYLA, SARLATANLAR, INSANLARIN DELILIKLERINDEN YARARLANIRLAR

Ta cocuklugundan beri, bazi kelimeleri her isittiginde titremeyi aliskanlik haline getirmis olan kimse, bu kelimelere ve titremeye muhtactir. Iste bu nedenle, boyle bir adam, korkacak bir sey olmadigina garanti vermeye calisan kimseden cok, bu korkulari icinde tutacak kimseyi dinlemeye egilimli olur.

Asli astari olmayan seylere inanan adam, korkuyu arzular; hayal gucu bunu ister. Denilebilir ki, korkacak hicbir seyi olmamaktan korktugu kadar, hicbir seyden korkmaz. Insanlar hayal hastalaridir. Ilaclarina alici bulmak icin, cikarci sarlatanlar, hep insanlarin deliliklerini, budalaliklarini surdurmeye ozen gosterirler. Cok sayida ilac veren doktorlar, iyi bir rejim, iyi bir hayat tarzi ogutleyen ya da doganin yapacagi etkiye birakan doktorlardan daha cok dinlenir ve daha cok guvenilir olurlar.

- - - - - - - - - - - - -
Biz olmusuz, dedi Winston.Biz olmusuz, diye yineledi Julia, gorev bilircesine.Siz olmussunuz, deyiverdi arkalarindan acimasiz bir ses.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Cennet ve mukemmellik dusunun bizi mezarlarimizda beklemesini mi, yoksa burada, simdi, bu dunyada mi bulmasini istediginizi sorun kendinize.

RAND,AYN (1905-1982) Rusya dogumlu ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder