9 Haziran 2019 Pazar

AKP döneminin organize hırsızlıkları...

Evet sistematik bir şekilde yağma yapılmıştır.
İşte bu yağma kendine dindar diyen, Dar-ül Harp'çi, Makyavalist, fırsatçı mürteci çetelerince yapılmıştır.
Ben kısaca bunlar için orospu çocukları diyeceğim.

Bütün bunlara basitçe ahlaksızlık demek imkansızdır.
Olup bitenler faillerince hak ve mübah görülmüştür.
Olup bitenler bu yağmayı oylayan ve onaylayan halk kesimlerince de hak ve mübah görülmüştür.
O halde vay bu milletin haline.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



DÖSİM'DEN İSRAFA PİŞKİN SAVUNMA: MALİ ÖZERKLİĞİMİZ VAR

Turizm Bakanlığı bünyesindeki DÖSİM'in bünyesinde avukat olmasına rağmen dışarıdan hizmet aldığı ortaya çıktı. Aynı şekilde yeminli mali müşavire 130 bin lira ödediği belirlendi. DÖSİM savunmasında kamu tüzel kişiliğini haiz bir kurum olduklarını belirtti.

09 Haziran 2019 Pazar 13:38

DÖSİM'den israfa pişkin savunma: Mali özerkliğimiz var

Milletin parasının nasıl israf edildiğine dair bir örnek de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı DÖSİM'de (Döner Sermaye İşletmesi) yaşandı. DÖSİM'in normal bir mali müşavirin yapacağı işlemi yeminli mali müşavire yaptırarak 1 yılda KDV hariç tam 130 bin lira ödediği belirlendi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Sayıştay "Aynı işi mali müşavir yapsaydı kurumdan çıkan para çok daha az olacaktı" tespitinde bulundu. Yine kurumda yeterli avukat olmasına rağmen dışarıdan avukatlar tutulduğu da vurgulandı. Sayıştay DÖSİM'i "Kamu kaynaklarını verimli kullanmamakla" suçladı.

ÜÇ İŞLEM

Sayıştay raporunda dare herhangi bir mali müşavirden alacağı hizmeti zorunluluk bulunmamasına rağmen yeminli mali müşavirden alarak kamu kaynaklarını ekonomik ve verimli kullanmamıştır. KDV Beyannamesi Geçici Vergi Beyannamesi ve Kurumlar Vergisi Beyannamesi mali müşavir eliyle yürütülebilir. Diğer işlemler idarenin Döner Sermaye Saymanlığı tarafından yapılan rutin işlemler arasındadır. İdare 2017 yılında 3 işlem için yeminli mali müşavirlik hizmeti almış ve söz konusu firmaya 130 bin TL + KDV ücret ödemiştir" denildi.

AVUKAT DA TUTMUŞ

Raporda aynı hizmet mali müşavirden alınsaydı ödenecek ücretin yeminli mali müşavire ödenen ücretin çok altında olacağı belirtilerek "Serbest muhasebeci eliyle yürütülmesi mümkün iken yeminli mali müşavirden hizmet alınması sonucu ödemede kanunun temel ilkelerine uygun düşmemektedir" sözlerine yer verildi. Raporda DÖSİM'in bünyesinde yeterli avukat olmasına rağmen dışarından avukat tutarak bunlara da para aktardığı belirlendi. DÖSİM'in Kurum'da kadrolu 5 avukat ile Bakanlık'ta 24 avukat bulunmasına rağmen yıllardır aynı büroda çalışan 3 avukattan hizmet aldığı bildirildi.

'MALİ ÖZERKLİĞİMİZ VAR'

Sayıştay raporlarına ilişkin DÖSİM savunmasında kamu tüzel kişiliğini haiz bir kurum olduklarını belirtti. Savunmada "Bakanlığın bağlı kuruluşu olsa da diğer kamu idarelerinde kurulmuş döner sermayeli işletmelerden ayrılarak tüzel kişiliği haiz olmak ve Bakanlıktan nispeten bağımsız bir varlık kazanmakla ayrı bir bütçeye ve mali özerkliğe sahip olmakta kendi organları aracılığıyla irade beyanında bulunabilmekte" denildi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/dosim-den-israfa-piskin-savunma-mali-ozerkligimiz-var-h130793.html=

================================

İBB'DE İSRAF BİTMİYOR! 65 MİLYON AVRO'YA ALINAN METROBÜSLER GARAJDA ÇÜRÜYOR

Görevinden istifa ettirilen eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş döneminde 2008 yılında şekilde Hollanda'nın APTS adlı firmasından 65 milyon Euro bedelle alınan metrobüslerin kimi garajda çürüyor kimisi de günde bir kez sefere çıkıyor.

9 Haziran 2019 Pazar 09:55

BirGün gazetesinden Uğur Şahin'in haberine göre körüklü otobüs fiyatının 4 katı pahalıya tanesi 1 milyon 260 bin Euro bedelle alınan metrobüslerin Beylikdüzü ila Zincirlikuyu arasında hizmet vereceği ifade edilmişti. Ancak muhalefetin ve bilim insanlarının bu araçların İstanbul'un fiziki koşullarına uygun olmadıklarını dile getirmesine rağmen alınan araçlar sık sık arıza vermeye başlamıştı. Ardından söz konusu araçlar kısa bir için Avcılar ila Cevizlibağ arasında çalıştırıldı ancak ilave ekipmanlar takılsa da sonuç değişmedi.

Zarar büyük

İBB Meclisi'nin CHP'li Üyesi Hakkı Sağlam'ın aktardığı bilgilere 50 araçtan 15'i şu an sefer yapıyor. Ancak Sağlam'a göre bu seferler göstermelik. Alınan otobüslerle kamu kaynaklarının ziyan edildiğine dikkat çeken CHP'li Sağlam şunları söyledi:

"Bu mallar ayıplı mallar süresinden sonra telim edildi Türkiye şartlarına uygun değil diyerek dava açmıştık. Bizden sonra da İETT ilgili firma hakkında dava açtı. 'Orijinal yedek parçaları verilmiyor' 'süresinde teslim edilmedi' 'Zamanında kullanmadım' diyerek. Biz 2009'da İETT 2011 yılında dava açtı. Dava açtıklarında İETT '30 milyon zararım var' dedi. Bu çok önemli bir rakam… İlk bilirkişi raporu 2012 yılında verildi. İstanbul Üniversitesi Mühendislik bölümü hocalarınca hazırlanan ilk bilirkişi raporunda zararın 198 milyon olduğu söylenmişti. Eğer o gün o para tahsil edilmiş olsaydı 10 milyon dolar yapıyordu. Bugün 5'inci defa bilirkişi raporu isteniyor. Ve 17 milyon lira hâlâ geçerli bugün 17 milyon alınsa 3 milyon küsur dolar yapıyor… Bu açından da zarar büyük… APTS firması da battı bu alacağın tahsil edilmesi mümkün değil. "

Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu otobüsler alındıktan hemen sonra ilave sistemler yüklenerek güçlendirildi kullanılmaya çalışıldı ama yine kullanılamadı. Bunların bir tanesi yandı 3 tanesi ise hiç kullanılamaz halde. Geri kalanları sabah ve akşam saatlerinde karşılıklı birer servis yapıyor tekrar garaja çekiliyor. Şu anda garajda duruyor ama sabah akşam çalışıyorlar. Sadece bir kısmı sefere çıkıyor. Çalışan araç 4 değil daha fazla. Ama önemli olan kaç saat çalıştığı her saat çalışmıyor da sadece sabahleyin şeklen servis veriliyorsa burada bir sorun vardır. "

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1430475/iBB_de_israf_bitmiyor__65_milyon_Avro_ya_alinan_metrobusler_garajda_curuyor.html

================================



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Iki Mustafa Kemal vardir Biri ben et ve kemik gecici Mustafa Kemal...
Ikinci Mustafa Kemal onu ben kelimesiyle ifade edemem o ben degil bizdir!
O memleketin her kosesinde yeni fikir yeni hayat ve buyuk ulku icin ugrasan aydin ve savasci bir topluluktur.
Ben onlarin ruyasini temsil ediyorum.
Benim tesebbuslerim onlarin ozlemini cektikleri seyleri tatmin icindir.
O Mustafa Kemal sizsiniz hepinizsiniz.
Gecici olmayan yasamasi ve basarili olmasi gereken Mustafa Kemal odur!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

136. KAVIMLERE ZARAR VERDIKLERINDE ALLAH'TAN BASKA KORKACAKLARI OLMADIGINA KRALLARI INANDIRMANIN KOTULUGU HAKKINDA

Savsak, acgozlu ve kotu ahlakli hukumdarlar, insanlarin felaketlerinin gercek nedenleridir. Surup giden yararsiz ve haksiz savaslar, yeryuzunu insansizlastirir, halksiz birakir. Acgozlu ve zorba hukumetler, doganin insana sundugu zenginlikleri yok eder. Saraylarin ve mabeyinlerin ackurtlugu tarima durgunluk verir, sanayiyi sondurur; kitlik, yokluk, bulasici hastaliklar, yoksulluklar dogurur. Allah, kavimlerin eylemlerine karsi ne acimasizdir ne de uygun; hemen her zaman tasyurekli olan, ancak kavimlerin magrur baskanlaridir.

Uyruklarina zarar verip refah ve mutluluklarini ihmal ettiklerinde, Allah'tan baska korkacaklari olmadigina hukumdarlari ikna etmek, saglam bir siyasettir ve hukumdarlarin ahlaki icin kotudur. Ey hukumdarlar! Kotuluk yaptiginizda ilahlara degil, kendi halkiniza tecavuzde bulunursunuz; adaletsiz hukumet ettiginizde halka ve dogrudan kendinize kotuluk yaparsiniz.

Tarihte, dindar zorbalardan daha bol bir sey gorulmez. Yine tarihte, haktan yana, gozeten, aydin hukumdarlardan daha ender hicbir sey yoktur. Bir mutlak hukumdar, sofu ve dininin gorevlerini yerine getirmede esirce durust, rahiplerine karsi cok uysal ve comert olabilir ve ayni zamanda hukumeti yonetecek erdem ve zekadan tumuyle yoksun olabilir. Din, hukumdarlar icin, kavimleri daha saglam bir sekilde boyunduruk altinda tutmanin ozel bir aracindan baska bir sey degildir.

Dini ahlakin dilber ilkelerine uyan bir zorba, uzun suren saltanatinda uyrugunu ezmekten, emeklerinin urunlerini elinden almaktan doymayan ve onlari hirsina kurban etmekten baska bir sey yapmayan bir zalim olabilir. Baskasinin ulkesini zorla alan, bazi milletleri yediden yetmise bogazlatan, butun hayati boyunca insan turunun kilici kesilen bir fatih olabilir. Boyle bir zorba, sanir ki, bu kadar cinayetin ve dunyaya yaptigi kotulugun kefareti olarak, en korkunc acilar veren bir soyguncuyu bile cok hafif bir sekilde cezalandirarak onu avutma, bagislama ve gonlunu alma yetkisine sahip olan bir rahibin ayaklari onunde aglamakla vicdanini rahatlatabilir.

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Bir insana bir balik verin, onu gun boyunca tok tutarsiniz; bir insana bir din verin, balik icin dua ederken acliktan olur.

ANONIM
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder