29 Haziran 2019 Cumartesi

Bu haberlerin satır aralarında çok şey var....




GAFFAR YAKINCA : DEMİRTAŞ ÇİZGİSİ

Aydınlık Gazetesi 13.6.2019



Türk milli takımı İzlanda'ya 2-1 yenildi. Futbolun tüm ülkeyi birleştirdiği söylenir birleşmeyenler de varmış eski HDP milletvekili Hasip Kaplan sevincine hakim olamayıp Kürtçe ok yaşa İzlanda" anlamında bir Tivit attı.

Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin Hasip Kaplan gibilerini "neden kapsayamadığını" sorgulayacak bunun üzerine ileri derecede "zihinsel-jimnastiksel" teoriler geliştirecek sosyal bilimcilerimiz mutlaka olacaktır; onlar Avrupa'dan tırtıkladıkları paralarla ülkenin dibini kemirmeye devam etsinler bizim durduğumuz yerden kabak gibi sırıtan tek bir gerçek var: Hainler sadece haindirler. Nerede olurlarsa olsunlar sadece ihanet etmeyi bilirler. Venezuela'da Küba'da Çin'de Rusya'da ya da Vietnam'da… meslekleri sadece ihanettir ve sadece ihanet ederler.

Bizdekiler de böyledir. İçtikleri suya yedikleri ekmeğe ihanet ederler. Yan yana bin yıl yaşadıkları komşularına bayramda ellerini öpen çocuklara ihanet ederler. Konya ovasında uçan leyleğe Harran'daki ekine ihanet ederler. Sadece bin bir bedelle var edilen geçmişe değil ortak bir gelecek kurma umuduna da ihanet ederler. İsimlerinin önünde unvanları vardır avukat doktor yazar subay profesör belediye başkanı ya da mebus olabilirler ancak aslında sadece ve basitçe "haindirler".

Adı geçen beyefendiye ömrü boyunca emekli maaşı vereceğiz. Az buz da değil her ay 13 bin 400 lira! Kendisinden sonra gelenlerin çok daha düşük tipler olduğunu düşünerek belki bir nebze teselli bulabiliriz.

PKK'NIN ÖLDÜRDÜĞÜ İŞÇİLER

PKK iki işçiyi öldürdü. İşçiler amca yeğen Van Ercişliler biri elli yedi öbürü yirmi dokuz yaşında arkalarında on bir yetim çocuk kalmış. Şaşılacak bir şey yok artık bunda. Adı Kürdistan İşçi Partisi'dir ve tarihte hiçbir örgüt hiçbir teşkilat onun kadar Kürt öldürmemiştir onun kadar işçi öldürmemiştir.

Bir de Türkiye İşçi Partisi var. PKK'nın kanatları altında meclise iki adam soktu. Genel başkanları işçilerin öldürüldüğü günün ertesinde açıklama yapmış. Hesapta işçi partisi ya hani Çayırova'daki yangında ölen işçileri anıyor. Yüksekova'da öldürülenlerden haberi olmamış demek ki! Olmaz olur mu sadece mesleğini icra ediyor ne yazıyor isminde? Türkiye ve işçi. İkisine de düşmanlık etmezse mamasını kesiverirler meclisten alıp yerine daha iyi uşaklık eden birini oturturlar.

Adında komünist sosyalist işçi vs geçen onlarca tırıvırı örgütün yayın organlarında haber bile olamayan işçiler Türkiye Komünist Partisi'nin gazetesi Sol'da hiç değilse bir "haber" olmuşlar. Ama ne haber! Başlık şu: "Hakkari'de karakol inşaatına saldırı: İki işçi öldü. "Tüm haber kaynaklarında "yol inşaatında çalışan işçiler" diye geçiyor ki gerçekten de öyle Onbaşılar köyünün bir mezrasındaki yol inşaatı. Peki TKP'nin gazetecileri neden "karakol inşaatı" demeyi tercih ediyor? Yanıt basit mesleklerini icra ediyorlar. Belli ki sufleyi PKK'dan almışlar isimlerinde Türkiye yazıyor ya hani Türkiye'ye karşı savaşta yerlerini almaları lazım. Teröristin adını anma öldürülen garibanı da "karakol inşaatı" bilmem ne gargarası ile PKK ağzı ile "işgal kuvvetlerine" dönüştür! Evet hainler sadece ihanet etmeyi bilirler.

SELANİK'TE YANAN OTOMOBİLLER

Selanik'te Türk plakalı iki aracın kundaklandığı haberi geldi. Adında halk barış kardeşlik eşitlik vs. yazan hırboların içinden henüz "benzininiz bol olsun" diye mesaj atan olmadı ama o da olacaktır şaşırmayın. Bunu Yunan yapmaz emin olun yapan bizim "barış güvercinlerimizdir". Yunanistan'ın büyük şehirleri PKK'nın eteklerine sığınmış bir dolu küsurat örgütten geçilmiyor. "Pontus Soykırımı" zevzekliği de bunların tezgahıdır. Gündüzleri torbacı geceleri çorbacı ekmek Avrupa'dan su ABD'den mesleklerini icra ederler. Sadece vatana millete değil insanlığa ihanet ederler.

Yazının başlığına bakıp "e hani Demirtaş çizgisi" diye sorabilirsiniz. İşte yukarıdakilerin tamamına Demirtaş çizgisi deniyor. Bu foseptik çukurunu beğenenlere ne deniyor ona da siz karar verin.

https://www.aydinlik.com.tr/demirtas-cizgisi-gaffar-yakinca-kose-yazilari-haziran-2019?fbclid= IwAR1WD3rK0B8XWN6uwt2OVlIVcKCZ8xgOzZcuHB_t_-HJVSqa8KdqbbUEazE

================================

ÜNİVERSİTELİ KAMU İŞÇİLERİNİN STATÜ İSYANI: İLKOKUL MEZUNU MÜDÜR VAR YÜKSELEMİYORUZ

13/06/2019 11:08



Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS İş Beceri Değerlendirmesi ve mülakat gibi aşamalardan geçerek giren üniversite mezunlarının 4857 sayılı kanun nedeniyle 'memur' statüsü yerine 'vasıfsız işçi' statüsünde görünmesi mağduriyete neden oluyor.

Üniversiteli İşçiler Platformu mevcut kanun nedeniyle üniversite mezunu olmalarına rağmen işçi statüsünde gözüküp memurlara ait hiçbir özlük hakkından yararlanamadıklarını açıkladı. Platform üyeleri 'görevde yükselme' sınavına girip yükselemediklerini kaydetti.

Platformun açıklamasında şöyle dendi: "Tek talebimiz var; var olan kadromuzun memurluk kadrosuna dönüştürülmesi. En basit anlatımla talebimiz kadro değil statü değişikliği. "

Statü değişikliğinin sadece memur işi yapana değil kendi alanlarının dışında çalıştırılan binlerce üniversite mezunu işçilerin de kapsaması gerektiğini ifade eden Platform sözcüleri şöyle konuştu: "Amirlerinin istekleri doğrultusunda kendi alanlarının dışında çalıştırılan değerli arkadaşlarımızı dışarıda bırakacak bir çalışma yeni mağdurları yaratacaktır. Yeni mağduriyetlerinin yaşanmaması için herkesi kapsayacak bir çalışma yapılmasını istiyoruz. "

Açıklamada CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in 2018 yılında konuya ilişkin verdiği kanun teklifinin halen komisyonda olduğu İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un üniversiteli işçilerin mağduriyetleriyle ilgili Meclis'e verdiği soru önergesinin halen cevaplanmadığı belirtildi.

Üniversiteli işçiler anlatıyor

Üniversiteli İşçiler Platformu üyelerinin bazılarının yaşadıkları mağduriyete ilişkin açıklamaları şöyle:

'Sorumlum ilkokul mezunu'

T. K. : Ben aşçı olarak çalışıyorum. Lise mezunu köy hizmetlerinden geçme ambar memuru bana karışmaya hiç yetkisi olmadığı halde sırf işçiyim diye her gün gelip bana fırca atıp görevim olmamasına rağmen yerleri temizlettirip saçma sapan iş yaptırıyor. Ayrıca benden önce işe girmiş ilkokul mezunu insanı başıma sorumlu yaptılar. Şu an ilkokul mezunu insanın elinin altında çalışıyorum.

'Sınavına girip yükselemiyorum'

B. Z. : Bir bakanlığa bağlı kuruluşlardan birinde çalışıyorum. Yıllardır yan masada çalışan arkadaşımla farklı statüde değerlendiriliyorum. Hem ücret hem de sosyal haklar bakımından. Görevde Yükselme sınavına girip yükselemiyorum. Mesela yöneticilerim bile benden düşük seviyede eğitim almış kişiler. Tayin hakkım ya da başka kuruma geçiş hakkım yok. Küçümsemek değil ama İlkokul mezunu bir temizlik personeli ile ayni seviyede değerlendirilmek istemiyorum.

E. E. : 14 yıldır işçiyim. Muhasebeciyim işletme mezunuyum. Benim müdürüm lise mezunu yükselip müdür olamıyorum.

http://www.diken.com.tr/universiteli-kamu-iscilerinin-statu-isyani-ilkokul-mezunu-mudur-var-biz-yukselemiyoruz/?fbclid= IwAR36Kvk9ehn8tEa1EesmMBS_0otKqEUTfTjt-Cc1EmZjQ3uqQPcUoWMj5ic

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktir.
Bizim icin bu hayat davasidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

2. TEOLOJI YANI ILAHIYAT NEDIR?

Konusu yalnizca anlasilmaz seyler olan bir bilim vardir. Butun bilimlerin disinda olan bu sozde "bilim", duygularimizla, arastirilmayan ve degerlendirilmeyen seylerle ugrasir. Hobbs bu bilime Melekuluzzulumat (Ro-yaume de tenebres) adini verir. Bu ulke, herkesin, oturmakta oldugu alemde tanidiklari yasalara muhalif olan yasalara bagli oldugu bir ulkedir. Bu tuhaf ulkede isik, karanliktir; sagduyu, delilige donusur. Bu bilime, teoloji (ilahiyat) denir ve bu teoloji, insan aklina surekli bir hakarettir. "Eger"leri, "belki"leri birbiri uzerine yiga yiga, en acik bilgileri unutturacak ve en olumlu gercekleri kuskuya dusurecek olcude insanlarin zihnini karistirmaya yetenekli, birlesme ve ilerlemeden yoksun hoyrat bir sistem, bir manzume vucuda getirebilmislerdir. Bu duzenlenmis Galimatias* ile, doga, insan icin aciklanmasi mumkun olmayan bir muamma olmustur; gercek alem, gercek disi alemlere yer acmak icin takatsiz birakilmistir; tek bulucusu oldugu kuruntular ulkesinin yegane yol gostericisi olan hayal gucune yerini terk etmeye, akil mecbur edilmistir.

Galimatias, acik olmayan, belirsiz, karmakarisik soz demektir. (A. C. )

- - - - - - - - - - - - -
Milliyetci, kendi tarafinca girisilen katliama karsi cikmamakla kalmaz, ayrica bunlari hic duymamak gibi muthis bir yetenege de sahiptir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Kfirlik, dusunce ozgurlugu icin kullanilan bir baska sozcuktur.

GREEN,RUTH HURMENCE (1915-1981) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 


 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder