29 Haziran 2019 Cumartesi

KIBRIS’TAKİ MARAŞ PROTESTOSUNDA TÜRKLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

Kıbrıs Türk'ünün şuursuz olanı da işte böyle yapıyor.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

KIBRIS'TAKİ MARAŞ PROTESTOSUNDA TÜRKLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

29/06/2019 00:13

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'daki başkanlık sarayı önünde 1974'den beri kapalı olan Maraş kenti ve çevresinin açılması için yapılan protesto gösterisine destek veren Kıbrıslı Türkler linç edilmek istendi. Türkleri linçten eyleme katılan kadınlar ve gençler korudu.

'

Kapalı Maraş'ın açılması için Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı önünde yapılan mitinge on kişilik Kıbrıslı Türk grubu da destek verdi. Protestoda konuşan Mağusa'nın (Güney Kıbrıs'taki) belediye başkanı Alexis Galanos kürsüden Maraş'ın açılması yönünde açıklama yaptığı sırada "Aramızda Kıbrıslı Türkler de var. Onlara teşekkür ederim" dediğinde ellerinde Yunanistan bayrağı olan yirmi kişilik bir grup "Türkleri bize verin" diye bağırmaya başladı. Söz konusu grup Kıbrıslı Türklerin bulunduğu yere doğru yöneldi. Bu sırada eyleme katılan Kıbrıslı Rum kadınlar ve gençler de 'Katil EOKA B' sloganları atarak bu gruba karşı çıktı Kıbrıslı Türkleri korumaya aldı.

Kıbrıslı Türkleri linç etmeye çalışan ve ırkçı ELAM partisi mensubu oldukları belirtilen grup ise 'Kıbrıs Rumdur Kıbrıs halkına aittir' sloganları atarken polis olaya müdahale etmedi.

Eyleme katılan Kıbrıs Türk Orta Öğretim Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil olayı şöyle anlattı: "Rum derin devleti ELAM üyelerini kullanarak olayların çıkmasını istedi. Bizler on kişilik grupla eyleme destek vermek için gittik. O sırada Galanos bizlere teşekkür etti. Bu sırada yaklaşık yirmi kişilik liseli ortaokullu gençler sloganlar atmaya başladı. Bizlerin tarafına yürümeye çalıştı. O sırada Rum kadınlar ve gençler de ELAM'lılara tepki gösterdi. "

Eylemde bulunan Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir ise şöyle dedi: "Eylem başladığında 'aramızda Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz de var' anonsundan sonra olaylar çıktı. ELAM'lıların başında duran yaşlı adam 'Türkleri bize verin' diye işaret yaptı. Sonra kadınlar ve gençler buna sert tepki gösterdi. Hatta 'Gidin Yunanistan'da yaşayın' 'Katil EOKA B' sloganları atıldı. Daha sonra ana muhalefet AKEL üyeleriyle birlikte araçlarımıza binerek Kuzeye geldik. "

http://www.diken.com.tr/kibristaki-maras-protestosunda-turklere-linc-girisimi/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Biz dunya medeniyeti ailesi icinde bulunuyoruz.
Medeniyetin butun icaplarini tatbik edecegiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

54. ILAHIYAT, ALLAH'INDAN BIR DELILIK, BIR ADALETSIZLIK, BIR KOTULUK VE GADDARLIK IFRITI, ALABILDIGINE DUSMANLIK, KIN VE NEFRET DOLU BIR VARLIK YAPMAKTADIR

Din imamlarinin bize tarif ettikleri yolda, tanrisal adalet kuskusuz tanrisalligi bize sevdirecek bir niteliktir ya! Yeni ilahiyatin bize verdigi bilgiye gore acikca gorunur ki, Allah, insanlarin cogunu ancak sonsuza kadar azarlamak amaciyla yaratmistir. Bu dunyada, tavir ve hareketleri kendilerine ahirette sonsuz cezalar cektirebilecek insanlar yaratmaktansa duygulu canlilari hic yaratmamak, buyukluge, akla, insafa, hakka daha uygun olmaz miydi? Tek bir insan yaratacak ve sonra onu lanetlenmek tehlikesine ugratacak kadar bolucu bir Allah'in, olgun bir zat olarak degil, bir haksizlik, adaletsizlik, kotuluk ve kiyicilik ifriti olarak dikkate alinmasi gerekir. Eksiksiz, olgun bir Allah olusturmaktan cok uzak olarak, ilahiyatcilar, varliklarin en mukemmel olmayanini vucuda getirmislerdir.

Teolojik bilgiye gore, Allah oyle bir zorba ve zalim hukumdara benzer ki, kolelerinin cogunun gozlerini oyduktan sonra bir zindana hapseder, bir eglence olmak uzere, orada kendisini tanitmaksizin, korlukleri sonucu yururken birbirine carpanlari siddetle cezalandirmanin yolunu bulmak icin, bunlarin tavir ve hareketlerini perde arkasindan gozetir, ancak gozlerini oymadigi az sayidaki kolelerinin de arkadaslarina carpmaktan sakinma ustaligi ve yetenegine sahip olmalarini cok iyi bir sekilde odullendirir. "Karakusi takdir" (predestination gratuite) inanisinin Allah hakkinda verdigi fikirler iste boyledir.

Insanlar her ne kadar Allahlarinin sonsuz iyi oldugunu bize tekrar etmekten usanmiyorlarsa da, gercekte buna hic inanmadiklari ortadadir. Bilinmeyen, taninmayan, nasil sevilebilir? Dusunulmesi ve tasavvur edilmesi insani endise ve karisikliga atmaktan baska bir sonuc vermeyen bir zata nasil "sevgi" beslenir?!

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Yagmurlu bir pazar ogleden sonrasinda ne yapacagini bilmeyen milyonlarca insan olumsuzlugu yakalamaya can atiyor.

ERTZ, SUSAN (1894-1985) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder