8 Haziran 2019 Cumartesi

MURAT MURATOĞLU: 100 MİLYON DOLARI KİM SIYIRDI?



MURAT MURATOĞLU: 100 MİLYON DOLARI KİM SIYIRDI?

Kendisini ve karısını uçağın önüne kırmızı halı serdirip karşılatan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bakalım bu işe nasıl bir açıklama getirecek?

Türk Hava Yolları uçak içi ikram yemek içecek yolcu salonu ağırlamaları için Do&Co isimli Avusturya merkezli bir şirket ile ortaklık yapıyor. Bu şirketin kurucusu Atilla Doğudanisimli bir Türk… Şirket on yıldır THY'nin tüm uçuşlarında hizmet veriyor.

★★★

Geçen yıl İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci başlarken THY ile Avusturyalı Do-Co arasında bir anlaşmazlık çıktı. Ortaklık neredeyse bozuldu!

THY ipleri kopardı gitti Singapurlu SATS ile görüşüp bir de niyet anlaşması imzaladı. Neden bunu yaptı? DO&CO'dan tam 100 milyon dolar yeni anlaşma parası istenmişti. DO&CO parayı vermeyi reddetti! Sahi bu büyüklükte bir para kimin inisiyatifiyle istendi?

★★★

Haliyle ortaklığın bozulması dillere düştü. DO&CO'nun bu talebe bakışı; stanbul Havalimanı için payımıza düşen 100 milyon dolarlık yatırıma hazırız. Ancak 100 milyon dolarlık hava parası bizi aşıyor" açıklamasıyla basına yansıdı. Yoksa araya kaynayacaktı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı; çüncü Havalimanı en muhafazakar hesapla DO&CO'ya yılda 45-50 milyon dolar kâr sağlayacak. Böyle bir iş fırsatına "şerefiye bedeli" istemek hakkımız" diyerek iddiaları doğruladı.

★★★

Açıklamalar bu kadarla sınırlı kalmadı; "Gelecek vizyonumuz daha farklı ve DO&CO ile örtüşmedi. O nedenle Singapurlu SATS'la görüşüp ön anlaşma imzalama noktasında geldik" dedi ve "Bizim vizyonumuz kuzu incik ile sınırlı değil!" deyip lafı geçirdi!

Singapurlu SATS yüz milyon dolar şerefiyeyi ödemeyi kabul etmiş ki anlaşma aşamasına gelinmiş. Yerli ve milli THY'nin fazladan 100 milyon dolar kazanması gayet iyiymiş…

★★★

Demek büyük konuşmamak gerek! Rüzgâr döndü araya girenler oldu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 28 Mayıs'ta anlaşma duyuruldu; "Do&Co ile Türkiye'deki havalimanlarından çıkışlı tüm uluslararası ulusal ve charter uçuşlarını kapsayan ikram hizmetleri anlaşmasının 15 yıl süreli olarak imzalanmasına karar verilmiştir. "

Biri "hava parası" diyor biri "şerefiye"… Lakin burada 100 milyon dolardan konuşuyoruz. Demek ki DO&CO en az 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Yoksa nasıl tekrar anlaşma noktasına gelinecek ki? Bakın burası çok önemli!

★★★

THY 100 milyon doları kuzu incik gibi sıyırmış olmalı! Belki de daha fazlası… Halka açık değil mi bu şirketler? Neden açıklamalarında yok bu para anlaşması? Hisse senedi sahipleri neden bilgilendirilmez?

Herhalde THY şerefiye almadan anlaşma yapmadı. Yoksa neden atsın ki imzayı? Yoksa Singapurlular ile anlaşır alırdı parayı. Az buz da değil THY'nin bilançosunda görünen 1.253.000.000 liralık üç aylık zararın neredeyse yarısı…

Ya bilançolarda görmezsek aldığı bu parayı? Kontesi kim öptü? 100 milyon doları kim sıyırdı? İnsan haliyle nereye kimlere gidecek diye düşünecek! Açıklama için kırmızı halımı sersek?

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/murat-muratoglu/100-milyon-dolari-kim-siyirdi-5062221/


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bir dinin tabii olmasi icin akla fenne ilme ve mantiga uygun olmasi lazimdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

75. EGER OLSAYDI ALLAH DA OZGUR VE OZERK OLMAZDI; BUTUN DINLERIN YARARSIZLIGI ISTE BUNDANDIR

Dunya bir etkenin zorunlu sonucudur. Dunyayi birlestiren cansiz ya da canli butun varliklar birbirine baglidir. Ayni etkenler tarafindan hareketlendirildikleri ve ayni ozelliklere sahip bulunduklari surece, bu varliklarin, ne hal ve harekette iseler o hal ve harekette devam etmeleri zorunludur. Ozelliklerini yitirince zorunlu ve kacinilmaz olarak baska turlu eylem ve harekette bulunurlar.

Varligi bir an icin kabul edilse, Tanri bile asla yapmak istedigini yapmakta ozgur olarak gorulemez. Eger bir Allah var olsaydi, hareket tarzi, ister istemez yaratilisinda bulunan ozellige, nitelige bagli olurdu. Oncesiz, sonsuz olan bu zatin, oncesiz ve sonsuz bir niteligi ve yaratilisi olur ve bu nitelik ve yaratilisin egemenligine gore hareket etmekte Tanri zorunlu olurdu. Hicbir sey isteklerini durdurmak ya da degistirmek yeteneginde olmazdi. Bir kez bu boyle olunca, ne bizim cabamiz, ne dualarimiz, ne kurbanlanmiz onun degismez seyrini ve asla degismeyen istegini durduramaz ya da degistiremezdi. Bundan su sonucu cikarmak zorunlulugu vardir ki; eger bir "Tanri" olsaydi bile dinlerin hepsi tumuyle yararsiz olurdu.

- - - - - - - - - - - - -
Ozgurluk iki kere ikinin dort ettigini soyleyebilmektir.
Eger buna izin verilirse gerisi kendiliginden gelir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Tanrisiz bir dunya fikri bana, kendisi mukemmel olup cehhennem tehdidiyle koseye sikistirabilmek icin kusurlu bir insanlik yaratan bir tanrinin varligindan daha az sacma geliyor.

SALACROU,ARMAND (1899-1989) Fransiz oyun yazari ve senarist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder