26 Haziran 2019 Çarşamba

PİKNİKÇİLER YAPTI... 'VİCDANSIZLIK'

Şimdi bu insanları bulsanız, bir mikrofon uzatsanız ne diyecekler?
Biz düzgün insanlarız, dindarı, namazında, niyazında, işinde, gücünde...
Ama sonuç karşımızda.

Ülkemizde din bir çıpa olma özelliğini yitirmiştir.
Dindar insanlar için ahlaksız olmak adeta bir norm olmuştur.

Çünkü dindar insanlar dinin kendileri için ortaya koyduğu ikili ahlak standardını evrensel zannediyor.
Oysa dinin tanımladığı iyi ve kötü, daha doğru deyişle günah ve sevap ikilisi tamamıyla tarafların Müslüman ya da kafir oluşuna göre farklıdır.
Bu nedenle Müslümanların çok olduğu ülkelerde Müslümanlara ait olmadığı düşünülen her şey, buna kamu malı da dahildir yağmaya açıktır.

Sahipsiz her şey yağmaya açıktır.
Sahibi Müslüman olmayan her mal da yağmaya açıktır.

Çünkü Kur'andaki, hadislerdeki İslam Müslümana diğerlerinin malını, canını ve ırzını helal kılar, hatta yağmayı da meşru bir dini görev olarak teslim eder.
Bu denle Müslüman toplumların hem kendi içlerinde, hem de çevreleyen, komşu Müslüman olmayan ülke halkları ile barış içinde yaşaması mümkün değildir.
İslam her hal ve şartta iç savaş, ve dış savaşları emreder.

Ve tarih bize şahittir.
Başta peygamber, sahabe diğer Müslümanlara bu konuda çok iyi şekilde rol modeli olmuştur.
Dahası o Altın Çağ denilen dört büyük halife dönemi, Emevi ve Abbasi dönemleri, takip eden bütün Müslüman devlet adamları da peygamber gibi yapmıştır.
Tarih aslında İslam ülkelerinin sürekli yağması, yağmacılık yaparak ve bu amaçla yayılmasının hikayesidir.

Bu durum Müslümanlara gurur vermektedir.
Ancak, kabul etmek gerekir ki, yağmacılık ancak güçlüyken imkan dahilindedir.
Ancak, düşkün, aciz dönemlerde yağmacılık imkansız olduğu gibi nefret oklarını üzerine çekerek, ağır sonuçlara yol açabilmektedir.

Bakın ülkemizin dindar insanları da peygamberin sünnetini yerine getiriyor.
Sahipsiz malı, kamu malını hiç çekinmeden, utanmadan yağmalıyor.
Bu sayısız örnekten yalnızca birisidir.
Yaygındır, asla istisnai değildir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

PİKNİKÇİLER YAPTI... 'VİCDANSIZLIK'

Tokat'ta Topçam Yaylası'nda ormanlık alanda bir çok çam ağacının gövdesinin çıra yapmak için tahrip edildiği görüldü. Tokat Extreme Off Road Kulübü üyelerinden Turan Turgut "Piknikçilerin doğa katliamı. Sebebi piknik ateşi yakabilmek için çam ağaçlarından aldıkları çıra. Çok yazık. Bu vicdansızlık insanlık dışı bir hareket" dedi.

Tokat şehir merkezine yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıkta bulunan Topçam Yaylası'na hafta sonu piknik için giden doğa tutkunları beklemedikleri manzara ile karşılaştı. Tokat Extreme Off Road Kulübü (TOEX) üyelerinden Turan Turgut çam ağaçlarının gövdelerine verilen tahribatı görüntüledi.

Sosyal medya hesabından çam ağaçlarının gövdesine çıra almak için verilen zararı gösteren fotoğrafı paylaşan Turgut "Piknikçilerin doğa katliamı. Çoluk çocuklarıyla arkadaşlarıyla piknik alanına gidenlerin ağaçlara verdikleri acımasızca merhametsizce zarar. Sebebi piknik ateşi yakabilmek için çam ağaçlarından aldıkları çıra. Çok yazık. Bu vicdansızlık insanlık dışı bir hareket" dedi.

Turgut'un paylaşımına kayıtsız kalmayan doğa severler insanları daha duyarlı olmaya davet ederek ağaçlara zarar veren kişilerin tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını istedi.

Tokat Extreme Off Road Kulübü (TOEX) Başkan Serkan Özcan ise Topçam Yaylası çevresindeki ormanlık alanların birçok noktasında aynı manzaraları görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Özcan piknik yapmaya giden insanların çıra için ağaçlara zarar verdiğini gördüklerini ve çok üzüldüklerini tahrip edilen birçok ağacın kurumaya başladığını kaydetti. Ağaçlara zarar veren kişileri gören duyanların Çevre Orman Müdürlüğü'ne ihbarda bulunmasını beklediklerini ifade eden Özcan ayrıca çevrenin piknikçiler tarafından geride bırakılan çöplerle kirletildiğini gözlemlediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Erbaa ilçesine bağlı Hacıali köyü yakınlarında ormanlık alan içerisinde çok sayıda çam ağacı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tahrip edilmişti. Yaşanan olayın basında yer almasının ardından yetkililer harekete geçerek ağaçları koruma altına almıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/piknikciler-yapti-ortaya-cikti-vicdansizlik-41254902?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_baslik



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk cocugu ecdadini tanidikca daha buyuk isler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

100. HER DIN, CELISKILERI SIR ARACIYLA BIRLESTIRMEK ICIN HAYAL EDILMIS BIR SISTEMDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Teoloji, gercekten celiskiler bilimi olarak adlandirilabilir. Her din birlestirilmesi mumkun olmayan fikirleri birlestirmeye yarayan hayali bir sistemden baska bir sey degildir. Aliskanliklar ve teror yardimiyla en buyuk sacmaliklarda direnilebilir; bu sacmaliklar en acik bicimde gosterilse de, yine direnilmesi mumkun olur. Dinlerin tumunun curutulmesi kolaydir; ancak, bunlarin sokulmeleri, kokunden koparilip atilmalari cok zordur. Dedikleri gibi, ikinci bir tabiat olan aliskanliga karsi aklin hicbir hukmu ve etkisi yoktur. Bircok zevat vardir ki, inanclarinin temellerinin yikildigini gordukten sonra bile en acik gercekleri cigneyerek yine inanclarina donerler.

Dinden bir sey anlasilmadigindan, her adimda tiksinilen sacmaliklara rastlandigindan, dinde olmayacak seylerden baska sey gorulmediginden sikayet eder etmez, bize soyle denir: "Dinin ileri surdugu gercekleri anlayacak gucte degiliz. Akil, yolunu kaybeder ve akil bizi yok olmaya gotur ebilen, sadakatsiz bir yol gostericidir". Gereginden fazla bize temin olunur ki, insanlarin gozunde delilik olan sey, Allah'in gozunde, zihin acikligidir. Sozun kisasi, ilahiyatin bize hep sundugu; yapilan itirazlari ve zorlugu bir tek kelimeyle kesip atmak icin, "Bunlar sirdir, bunlar ilahi sirdir, insanin bunlara akli ermez" diyerek isin icinden cikmaktir.

- - - - - - - - - - - - -
Belki de insan sevilmekten cok anlasilmayi istiyordu.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Din bir yanilgidir ve gucunu, arzu dolu icgudulerimize sizabilme yatkinligindan alir.

FREUD,SIGMUND (1856-1939) Avusturyali psikiyatrist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder