17 Haziran 2019 Pazartesi

BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞLARI: THY KADROLARINA ENSAR VE TÜRGEV DAMGASI

Ne diyor bunları ağa babası, bana emir veren birileri var.
Emir verilirse ve gerekirse papaz elbisesi bile giyerim.
Ve o emri yerine getiririm.
Ne için?
Çünkü bizim bir davamız var.
Böyle diyor Galaksi Liderimiz ilk yıllarında.

Peki bu dava neyin davasıdır?
Peki bu emir veren kimdir?

Diyelim ki, bunların kutsal bir amacı, davası var.
Peki bunca kişisel yağma nasıl açıklanır.
Başta Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE) olmak üzere, AKP'nin bütün lider kadrosunun aniden, açıklanamaz ve muhakkak ki haksız olan zenginleşmeleri bu davanın bir parçası mı?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

BİLAL ERDOĞAN'IN ARKADAŞLARI: THY KADROLARINA ENSAR VE TÜRGEV DAMGASI

17 Haziran 2019

THY'nin üst düzey kadrolarındaki isimlerin Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflarla ilişkilerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan yakınlıkları da dikkat çekti. Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olan üç isim THY'nin yönetim kadrolarında yer aldı.

RTÜK'teki üst düzey atamalara damgasını vuran hemşerilik ilişkilerinin bir benzerinin Türk Hava Yolları'nda (THY) da var olduğu ortaya çıktı. THY'nin Yönetim Kurulu'nda görev alan isimlerin Erdoğan'a olan yakınlıklarının yanı sıra Ensar TÜRGEV KADEM gibi vakıflarla olan ilişkileri de dikkati çekti.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'ın haberine göre Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan ve Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olan İlker Aycı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu THY'deki hemşerilik ilişkileri kurumdaki kadrolaşmayı gözler önüne serdi.

ENSAR YÖNETİCİSİ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu 1999 yılından 2011 yılına kadar Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti'nde yer alıyor. Dilberoğlu halen Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı yapıyor. THY'nin bir başka Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Görkem Aksoy'un ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pilotu olduğu biliniyor.

Kurumun genel müdürlüğünü ise Erdoğan'ın hemşerisi Bilal Ekşi yapıyor. Göreve 2016 yılında atanan Bilal Ekşi'nin kardeşi Mehmet Ekşi de THY'de Kadıköy Satış Müdürü olarak çalışıyor.

İBB İŞTİRAKLERİNDE YÖNETİCİ

THY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Şanlıer'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkileri dikkati çekiyor. 2007-2013 yıllarında İBB İştirakler Daire Başkanlığı Halk Ekmek A. Ş. 'de yöneticilik yapan Şanlıer şuanda İstanbul Medya Akademisi A. Ş. 'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor.

Şanlıer gibi THY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Muzaffer Akpınar'ın ise 2002-2006 yıllarında Turkcell'de CEO'luk yaptığı biliniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun da THY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor. Altun TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra KADEM Vakfı'nın yönetiminde de yer alıyor.

KARTAL İMAM HATİP

THY'nin üst yönetimindeki isimlerin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yakın olduğu biliniyor. Kurumda Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini Erdoğan'ın yeğeni ile evli olan Murat Şeker yürütüyor. Pazarlama ve satış alanındaki Genel Müdür Yardımcılığı görevindeki isim olan Ahmet Olmuştur'un eğitim bilgilerinde ise Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu görülüyor. Bir başka Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu Yahya Üstün ise THY'de Basın Müşaviri olarak çalışıyor.

KİRA GİDERLERİ YÜZDE 491 ARTTI

THY'nin kira giderleri bir yılda yüzde 491 arttı. 2018 yılının ilk çeyreğinde bina ofis depo ve yer kiraları için 4.247.636 09 dolar ödeyen kurum 2019'un aynı döneminde 25.088.998 09 dolar kira ödedi. Kira giderlerindeki artışı İstanbul Hava Limanı'na taşınma sürecinin etkilediği raporlaştırıldı.

https://www.toplumsal.com.tr/bilal-erdoganin-arkadaslari-thy-kadrolarina-ensar-ve-turgev-damgasi/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bircok guclukler ve engeller karsisinda bulundugumuzu biliyoruz.
Bunlarin hepsini inceleme ile gayret ve iman ile ve millet askinin sarsilmaz kuvvetiyle birer birer cozup sonuclandiracagiz.
O millet aski ki her seye ragmen icimizde sonmez bir kuvvet dayaniklilik ve ates kaynagidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

183. AKIL VE MUHAKEMEYE DAYANAN HER SISTEM HALKA GORE DEGILDIR

"Akla dayanan ateizm insan icin uygun mudur?" tarzinda bir sorunun sorulmasi muhtemeldir. Bu soruya karsilik olarak derim ki; tartisma gerektiren her sistem insan icin uygun degildir. O halde, ateizmi vazetmekte ne yarar vardir? Bunun hic olmazsa su yarari olabilir: Asilsiz, esassiz seylerden dolayi rahatsiz olmak kadar tuhaf ve baskalarini rahatsiz etmek kadar haksiz bir sey olmadigini, fikir ve muhakemede bulunanlara hissettirir. Hic akil yurutmede bulunmayan siradan insanlara gelince; hepsi insanlarin haberi olmaksizin insan yarari icin calisan, bir fizikcinin "sistem"leri, bir astronomun gozlemleri, bir kimyacinin deneyleri, bir geometricinin hesaplari, bir doktorun inceleme ve gozlemleri, bir mimarin projeleri, bir avukatin savunmalari siradan insanlar icin ne kadar yabanci kalirsa, bir ateistin kanitlari da siradan insanlar icin o kadar anlasilmaz ve hicbir sey ifade etmez olarak kalir.

Ilahiyatin nice derin hayalcileri mesgul eden metafizik kanitlarin ve dini cekismelerin hazmi, siradan insanlar icin, bir ateistin kanitlarindan daha mi olanaklidir? Halkin kavrayisi icin, bunlar, daha cok mu uysal ve uygundur? Asla!

Ateizm'in akil uzerine kurulu ilkeleri, ilahiyatin en islek zekalar icin bile imkansiz hal ve zorluklarla dolu oldugunu gordugumuz ilkelerinden daha kolay kavranilabilir degil midir? Her ulkede halkin bir sey anlamadigi bir dini vardir; halk icin "fazla yuce" olan ilahiyatla ancak hocalari, rahipleri, hahamlari, sozun kisasi ruhanileri ilgilenir. Halk tesadufen bu ilahiyati kaybedecek olsaydi; tumuyle yararsiz oldugu gibi, kafasinda cok tehlikeli eksimeler olusturan bir seyden kurtulmus olmakla avunabilirdi.

Siradan insanlar icin yazmak ya da siradan insanlari bir darbede batil fikirlerinden kurtarmak iddiasinda bulunmak cok delice bir is olur. Makaleler, okuyanlar, muhakeme edenler icin yazilir. Halk hemen hemen hic okumaz; daha az muhakemede bulunur, daha az dusunur; akli basinda ve saglam kimseler aydinlanir; kultur isiklari yavas yavas yayilarak zamanla halkin gozlerini etlkilemeye baslar. Baska bir yon daha var: Halki aldatanlar, halka dogru yolu gosterme ozenini cogu kez bizzat kendileri gostermezler mi?

- - - - - - - - - - - - -
Biz dusmanlarimizi yok etmek icin ugrasmayiz, onlari degistiririz.
Bilmem, anlatabiliyor muyum ?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bazi zamanlarda, hepimizin bildigi gibi, mezhebin biri ortaya cikip dunyanin sonunun cok yakin oldugunu soyler.

Genellikle bazi kucuk yanlis anlamalar ya da hatali hesaplar yuzunden aslinda sonu gelen o mezhep olur.
CHESTERTON,G.K. (1874-1936) Ingiliz yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder